Αθλητικά

Ματς για 4-0 υπέρ του ΠΑΣ έγινε 1-1 στις καθυστερήσεις!

Σ’ ένα ματς, στο οποίο ο ΠΑΣ έπρεπε να κερδίσει με 3 ή και 4-0, γιατί, εκτός από το γκολ του Λεό στο 16’, είχε δοκάρι στο 69’ με τον Παμλίδη και τέσσερις  πολύ καλές ευκαιρίες, δύο με Κριζμάν (45’, 75’), και από μία με Παντελάκη (40’), Λεό (37’), τελικά έχασε ο τρίποντο μέσα από τα χέρια του, αφού στο 94’ ισοφάρισε ο Κισσαμικός σε 1-1 με τον Βρεττό.

Φωτογραφίες: Λαμπρινή Σταμούλη

Έτσι, ο «Άγιαξ της Ηπείρου, πέταξε άλλους δύο βαθμούς μέσα στην έδρα του και αν ο Απόλλων κερδίσει αύριο Δευτέρα στη Δράμα τη Δόξα, τότε η διαφορά θα μειωθεί στους τέσσερις βαθμούς. Σε ένα ακόμη παιχνίδι «αυτοκτόνησε» ο ΠΑΣ μέσα στα Γιάννινα, πετώντας επτά βαθμούς, αφού είχε προηγηθεί η ισοπαλία 2-2 με τον Εργοτέλη και η ήττα από τον Λεβαδειακό. Μάλιστα με τη Λιβαδειά και με τα Χανιά έχασε τον στόχο του στις καθυστερήσεις, κάτι που δεν συγχωρείται για μια έμπειρη ομάδα όπως είναι η γιαννιώτικη.

Είναι αλήθεια ότι ο ΠΑΣ δεν είναι σε καλό φεγγάρι το τελευταίο διάστημα. Κυρίως δεν τα πάει καλά στο αμυντικό κομμάτι, σημείο που είναι το δυνατό χαρτί του. Κάτι πρέπει να αλλάξει για τη συνέχεια, γιατί σε δύο εβδομάδες έρχεται το ντέρμπι με τον Απόλλωνα Σμύρνης στα Γιάννινα, που μπορεί να είναι και το παιχνίδι της χρονιάς. Και ασφαλώς την Κυριακή θα πρέπει να είναι προσεκτικός στην Καλαμαριά, μην πάθει κανένα κάζο από τον ουραγό Απόλλωνα, που θα του στοιχίσει ακριβά.

Το παιχνίδι με τον Κισσαμικό ξεκίνησε με καλές προϋποθέσεις και μέχρι το 70’ όλα πήγαν καλά. Τα βάσανα άρχισαν στο τελευταίο 20λεπτο, που ο ΠΑΣ δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα και τον πίεσε ασφυκτικά ο Κισσαμικός, ώσπου πήρε την εκδίκηση με το γκολ της ισοφάρισης στο 94’.

Ευκαιρίες για 3-0 στο α’ ημίχρονο

Ας δούμε τα πράγματα λίγο από την αρχή. Στο 16’ ο ΠΑΣ έκανε το 1-0 με τον Λεό, ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να έχει απέναντι σε μια ομάδα, που παίζει με σφιχτή άμυνα και δεν δέχεται εύκολα γκολ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο ΠΑΣ συνέχισε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού, με προοπτικές να εδραιώσει νωρίς τη νίκη. Μεγάλη μπάλα δεν έπαιξε, αλλά δεν είχε απειλές από τον αντίπαλο. Στο α’ ημίχρονο δεν υπάρχει ούτε μία φάση που να ανησύχησε τον Χουτεσιώτη. Αντίθετα ο ΠΑΣ, όποτε έβγαινε στην επίθεση, δημιουργούσε καταστάσεις συναγερμού στα αντίπαλα καρέ. Στο 28’ ένα σουτ του Κριζμάν από καλή θέση απέκρουσε ο Κουτζαβασίλης. Στο 37’ χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Κριζμάν έκανε ένα συρτό σουτ, στην πορεία της μπάλας μπροστά από την εστία βρέθηκε ο Λεό, αλλά δεν μπόρεσε να την «τσιμπήσει» και να τη στείλει στα δίχτυα. Στο 40’ από λάθος γύρισμα του Ανδρέου ο Παντελάκης, που είχε προωθηθεί, ήταν μόνος του, αλλά σούταρε πάνω από τα δοκάρια. Και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Κριζμάν έκλεψε την μπάλα από τον Γρομητσάρη, μπήκε μόνος του στα καρέ του Κισσαμικού, αλλά δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Κουτσαβασίλη, που βγήκε και του έκλεισε το πεδίο δράσης. Σε όλο το α’ ημίχρονο ο Χουτεσιώτης δεν είχε δουλειά. Όπως περιγράψαμε, ο ΠΑΣ θα μπορούσε να είχε πετύχει τουλάχιστον ένα ακόμη γκολ.

Είχε και δοκάρι ο Παμλίδης

Στο β΄μέρος έπεσε ο ρυθμός του παιχνιδιού και γινόταν κυρίως παιχνίδι κέντρου με πολλές σκληρές μονομαχίες. Ο «Άγιαξ» πάλι έφτασε δύο φορές κοντά σε ένα δεύτερο γκολ. Στο 63’ σε κόρνερ του Αποστολόπουλου, κεφαλιά του Παντελάκη έφυγε ελάχιστα άουτ. Έξι λεπτά αργότερα, στο 69’ ο ΠΑΣ είχε διπλή ευκαιρία να κάνει το 2-0. Σουτ του Παμλίδη βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κισσαμικού και στην επαναφορά κεφαλιά του Λώλη από κοντά έφυγε άουτ.

Μετά το 70’ κατέρρευσε ο ΠΑΣ

Από το σημείο αυτό και μετά, φάνηκε σαν να μην υπήρχε ΠΑΣ στο γήπεδο. Επί 20 λεπτά ο Κισσαμικός τον είχε κλείσει στα καρέ του Χουτεσιώτη. Μόνο μία φορά ο ΠΑΣ βγήκε μπροστά και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 75’, όταν ο Κριζμάν εκμεταλλεύτηκε λάθος του Γρομητσάρη, αλλά από κοντά σούταρε πάνω από τα δοκάρια. Η συνέχεια ήταν οδυνηρή. Ο Κισσαμικός άρχισε να γίνεται απειλητικός. Στο 70’ σουτ του Κάσσου εξουδετέρωσε ο Χουτεσιώτης. Στο 85’ σουτ του Βασιλείου μέσα από την περιοχή απέκρουσε ο Χουτεσιώτης και στο 86’ νέα καρδιοχτύπια, όταν σε σέντρα του Τριανταφυλλάκου ο Βρεττός αστόχησε με κεφαλιά από κοντά. Ο ΠΑΣ έδιωχνε όπως όπως την μπάλα από την περιοχή που πήγαινε πάντα στους αντιπάλους. Δεν υπήρχε ένας παίκτης να κρατήσει μπάλα στο κέντρο, να οργανώσει μια επίθεση. Όλοι ήταν πίσω και βρισκόμενοι σε ταραχή.

Το γκολ της ισοφάρισης

Η πίεση του Κισσαμικού απέφερε καρπούς στο 94’ στην τελευταία φάση του αγώνα, όταν έμεινε αμαρκάριστος ο Βρετός, που με σουτ βρήκε το δοκάρι και στη συνέχεια τα δίχτυα. Ούτε καν σέντρα δεν έγινε και ο ρέφερι σφύριξε τη λήξη του αγώνα.

Με λίγα λόγια, ένα δικό του ματς, που θα μπορούσε να κερδίσει με 3-0, ο ΠΑΣ, με την ανεξήγητη καθίζηση στο τελευταίο 20λεπτο, το έκανε θρίλερ και το έχασε μέσα από τα χέρια του, αφού έληξε με σκορ 1-1.

Λίγοι ξεχώρισαν

Αν ψάξουμε για διακριθέντες στον ΠΑΣ, είναι μόνο από το α’ ημίχρονο. Επέπλευσαν λίγο οι Μπουκουβάλας, Σκόνδρας, Λεό, Λώλης. Οι υπόλοιποι δεν έδειξαν κάτι σπουδαίο, ενώ δεν βοήθησαν και οι αλλαγές του έγιναν. Του Λεό η αλλαγή ήταν υποχρεωτική, γιατί είχε τράβηγμα στο πόδι από χτύπημα σε φάση. Από τον Κισσαμικό καλός ήταν ο γκολκίπερ Κουτζαβασίλης, οι Πάνος, Μουμίν, ενώ στο τέλος τον βοήθησαν πολύ οι αλλαγές με τους Βασιλείου και Βρετό. Ο τελευταίος είχε μια επικίνδυνη κεφαλιά στο 86’ και το γκολ της ισοφάρισης στο 94’.

Η διαιτησία

Ο διαιτητής Κολυτάς (Κέρκυρας) έκανε κάποια λάθη και έπρεπε να ελέγξει περισσότερο το σκληρό παιχνίδι των φιλοξενουμένων, αλλά δεν μπορεί να είναι θέμα συζήτησης η διαιτησία. Με κίτρινες παρατήρησε τους Καρτάλη, Κάστρο – Γιάκο, Σωτηράκο, Μουμίν. Επόπτες οι Σκορδίλης (Κέρκυρας), Κουβαλάκης (Δράμας).

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Μπουκουβάλας, Παντελάκης, Σκόνδρας, Αποστολόπουλος, Καρτάλης (59’ Ξύδας), Σιόντης, Λώλης, Κριζμάν (89’ Λιάσος), Παμλίδης, Λεό (53’ Κάστρο).

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Αλέκος Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης, Ανδρέου, Γρομητσάρης, Πάνος, Σωτηράκος, Γιάκος (78’ Βασιλείου), Μουμίν, Παναγιωτούδης, Κάσσος (77’ Βρετός), Κουσκουνάς, Τζιώρας (46’ Τριανταφυλλάκος).

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος