Αθλητικά

Στην Αθήνα ο «Άγιαξ» για την πρόκριση

Στην Αθήνα από χθες βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς αύριο στις 17.15 στο ΟΑΚΑ θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, στο επαναληπτικό παιχνίδι για το Κύπελλο Ελλάδος.

Το πρώτο ματς στα Γιάννινα έληξε με σκορ 1-0 υπέρ του ΠΑΣ και τώρα αναμένεται η μεγάλη μάχη με τους πράσινους για το ποιος θα προκριθεί στη φάση των «8». Και οι δύο ομάδες δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο παιχνίδι αυτό. Ο Παναθηναϊκός, που υπολογίζει ιδιαίτερα τον ΠΑΣ, κλείστηκε από χθες σε ξενοδοχείο, για να είναι οι παίκτες του αφοσιωμένοι σε αυτή την αναμέτρηση. Αλλά και ο ΠΑΣ δίνει την ίδια βαρύτητα και για πρώτη φορά με 22 παίκτες αποστολή πάει δύο ημέρες νωρίτερα στην Αθήνα για καλύτερο κλίμα και προετοιμασία. Μάλιστα σήμερα θα γίνει η προπόνηση στο γήπεδο Κορωπίου, όπου ο Γιαννίκης θα ασχοληθεί με την τακτική του αυριανού αγώνα. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου», που κάνει καταπληκτική πορεία στη Σούπερ Λίγκα 2, θέλει και την πρόκριση. Πήγε στην Αθήνα για να διαφυλάξει το προβάδισμα της νίκης με 1-0 και αυτό που θα επιδιώξει αύριο είναι βασικά να μην δεχτεί γκολ, ειδικά στην αρχή και να αναζητήσει αυτός δρόμο για τα δίχτυα. Αν ο ΠΑΣ βάλει γκολ στην Αθήνα, έχει πολλές πιθανότητες πρόκρισης, καθώς είναι δύσκολο να δεχτεί τρία γκολ από τον Παναθηναϊκό.

Στα Γιάννινα έμειναν οι τραυματίες Σεργκελασβίλι και Ελευθεριάδης. Στην αποστολή είναι οι Γιαννίκογλου, Χουτσειώτης, Περιστερίδης, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Παντελάκης, Αποστολόπουλος, Πίτου Γκαρσία, Λιάσος, Σιόντης, Νικολιάς, Νάουμετς, Οικονομόπουλος, Λεό, Καρτάλης, Παμλίδης, Ξύδας, Κριζμάν, Κάστρο, Πήλιος, Λώλης, Γώγος. Η αποστολή κατέλυσε σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας.

Υπολογίζουν πολύ τον ΠΑΣ Γιάννινα

Οι «πράσινοι» έκαναν το καθήκον τους απέναντι στον τραγικό φέτος Πανιώνιο και πήραν μια άνετη νίκη με 3-0 στο παγωμένο ΟΑΚΑ. Πλέον, η προσοχή όλων στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού στρέφεται στη ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδος με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο πλαίσιο της φάσης των «16» του θεσμού. Ο Γιώργος Δώνης με τη διοίκηση του «τριφυλλιού» έχουν καταστήσει σαφές στους ποδοσφαιριστές της ομάδας το πόσο κρίσιμο είναι το παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΣ, ώστε αυτοί να κάνουν αυτό που πρέπει και να πάρουν την πρόκριση για τα προημιτελικά. Όπως έγραψε στο Instagram ο Μακέντα, αυτό που προέχει για τον Παναθηναϊκό είναι ο επαναληπτικός της Τετάρτης για το Κύπελλο και σε αυτόν πρέπει να συγκεντρωθούν άπαντες.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Αντί να διαμαρτυρηθεί για τη διαιτησία ο ΠΑΣ, διαμαρτυρήθηκε ο ΝΠΣ Βόλος!

Βαγγέλης Γυφτόπουλος