Αθλητικά

Θα σπάσει στη Λάρισα και το αήττητο του Απόλλωνα

Αύριο πέφτει η αυλαία του α΄ γύρου, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να δίνει κρίσιμες εξετάσεις στη Θεσσαλία.

Με προπόνηση που θα γίνει το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ, θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία του ΠΑΣ για το αυριανό παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λάρισας, που θα γίνει στις 14.45 στο δημοτικό γήπεδο Φιλιππούπολης και θα μεταδοθεί από το κανάλι ΕΡΤ SPORTS.

Ο Αργύρης Γιαννίκης, πριν από τη σημερινή προπόνηση, θα κάνει τις καθιερωμένες δηλώσεις για το παιχνίδι και στη συνέχεια θα δώσει στους παίκτες τις τελευταίες οδηγίες για το πώς θα αντιμετωπίσουν τον αντίπαλό τους. Αυτό που ζήτησε από τους παίκτες του στην προχθεσινή ομιλία, ήταν να ξεχάσουν τις γιορτινές ημέρες και να αφοσιωθούν στα αγωνιστικά τους καθήκοντα, υπενθυμίζοντας ότι στο χέρι τους είναι να διατηρηθούν πρώτοι και να οδηγήσουν την κούρσα του πρωταθλήματος.

Το αυριανό παιχνίδι είναι οπωσδήποτε δύσκολο, καθώς ο Απόλλων είναι αήττητος στην έδρα του (4 νίκες, 1 ισοπαλία), αλλά ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έχει το μέταλλο για να ανταποκρίνεται σε τέτοιες καταστάσεις, καθώς είναι αήττητος και δεν έχει δεχτεί γκολ στις έξι τελευταίες αγωνιστικές. Όπως πέρασε με «διπλό» από Χανιά, Κέρκυρα, Λειβαδιά και με ισοπαλίες από Πάτρα, Ριζούπολη, έτσι θέλει να περάσει και από τη Φιλιππούπολη με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Στη δύσκολη αυτή αναμέτρηση θα έχει και φιλάθλους στο πλευρό του, παρά την τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ. Μάλιστα η θύρα 1 Α θα είναι για τους εκδρομείς από τα Γιάννινα.

Σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με την Α.Ε. Καραϊσκάκης Άρτας, καταγράφεται η επιστροφή του Απόστολου Σκόνδρα για να αποτελέσει και πάλι δίδυμο στο κέντρο της άμυνας με τον Παντελάκη. Θα υπάρξουν πάλι οι γνωστές απουσίες με τους Νικολιά, Νάουμετς, Καρτάλη, Γροσδάνη, Σεργκελασβίλι και Ελευθεριάδη. Ο Καρτάλης μπορεί να είναι στην αποστολή, αλλά με απουσία ενός μηνός θα είναι στις εφεδρείες. Έτσι δεν αναμένεται να αλλάξουν πολλά πράγματα στην ενδεκάδα, καθώς η γιαννιώτικη ομάδα δεν προέρχεται μόνο από νίκη με 2-0 επί του Καραϊσκάκη, αλλά παράλληλα έπαιξε και πολύ καλό ποδόσφαιρο. Συνεπώς η πετυχημένη συνταγή δεν αλλάζει εύκολα. Οπότε οι Χουτεσιώτης, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Παντελάκης, Σκόνδρας, Κάστρο, Λώλης, Παμλίδης, Ξύδας, Κριζμάν, Σιόντης, έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσουν με τη βασική ενδεκάδα. Στη διάθεση του Γιαννίκη θα είναι και οι Ζιούλης, Γιαννίκογλου, Πίτου Γκαρσία, Λιάσος, Λεό, Οικονομόπουλος, Πήλιος.

Διαιτητής ο Ντάουλας

Τον αυριανό αγώνα θα διευθύνει ο Φώτης Ντάουλας του συνδέσμου Δυτικής Αττικής με βοηθούς τους Χρήστο Πλακά (Δυτικής Αττικής) Γιώργο Πετρίδη (Χίου). Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Περράκης (Αθηνών) και παρατηρητής διαιτησίας ο Αναστάσιος Ντοσίδης (Θράκης). Ο Ντάουλας από το καλοκαίρι του 2018 εντάχθηκε στους πίνακες της Β’ Εθνικής και είναι από τους νέους εξελίξιμους διαιτητές. Θα διευθύνει για πρώτη φορά αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα. Φέτος έχει διευθύνει τα παιχνίδια: Πανθηραϊκός Πλατανιάς 1-2 (Κύπελλο Ελλάδος), Ολυμπιακός Βόλου – Βέροια 0-2 (Γ’ Εθνική), Απόλλων Σμύρνης – Δόξα Δράμας 1-1 (Β’ Εθνική), Καλαμάτα – Τρίκαλα 0-1 (Γ’ Εθνική).

Αήττητος στη Λάρισα ο Απόλλων

Ο Απόλλων Λάρισας είναι στην 3η θέση με 17 βαθμούς και ισοβαθμεί με την Α.Ε. Καραϊσκάκης Άρτας. Εντός έδρας κέρδισε 2-1 την Κέρκυρα, 3-1 τον Εργοτέλη, 4-0 τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (Πόντου) και 1-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης. Έφερε και μία ισοπαλία 1-1 με την Παναχαϊκή. Βλέπουμε ότι είναι μια δυνατή ομάδα στην έδρα της και είναι αήττητη. Μακριά από το γήπεδο Φιλιππούπολης δείχνει να χάνει ένα μεγάλο κομμάτι της δυναμικότητάς του, καθώς έχασε 2-0 στην Άρτα από τον Καραϊσκάκη, 2-0 στη Λιβαδειά από τον Λεβαδειακό, 2-1 στον Πλατανιά. Κέρδισε 1-0 μέσα στα Χανιά τον Κισσαμικό και πήρε λευκή ισοπαλία 0-0 στη Δράμα από τη Δόξα. Από τους παίκτες που έχει στο ρόστερ, μόνο οι Λίταινας και Νούσιος έχουν συμμετοχές στην Α’ Εθνική. Οι υπόλοιποι παίκτες προέρχονται από ομάδες Β’ και Γ’ Εθνικής και είναι ιδιαίτερα «ψημένοι» και σκληροτράχηλοι σε αυτή την κατηγορία. Προπονητής από πέρσι είναι ο Αριάν Μπελά, που αγωνίστηκε πολλά χρόνια στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Πού θα παίξουν οι ομάδες Νέων

Για το πρωτάθλημα Νέων Κ19 της Σούπερ Λιγκ 2, ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί σήμερα στις 2 το μεσημέρι στο αθλητικό κέντρο Epirus Sports and Health Center, τον Απόλλωνα Λάρισας. Στόχος είναι η νίκη. Θα το διευθύνει η Αικατερίνη Βέργου του συνδέσμου Θεσσαλίας.

-Οι ομάδες Κ17 και Κ15 δε θα αγωνιστούν, αφού οι αγώνες στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Σούπερ Λιγκ 1 θα γίνουν το άλλο Σαββατοκύριακο.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος