Μετά τον ΠΑΣ αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ ο Αργύρης Γιαννίκης
Αθλητικά

«Μέσα» και οι Κάστρο και Καρτάλης

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο ΠΑΣ Γιάννινα για το παιχνίδι της Δευτέρας στο στάδιο «Ζωσιμάδες» με αντίπαλο τον Απόλλωνα Πόντου, θέλοντας όχι μόνο τους τρεις βαθμούς της νίκης, αλλά και μία καλή εμφάνιση, που θα «ζεστάνει» τους φιλάθλους.

Με νίκη ο ΠΑΣ μπορεί να βρεθεί ακόμη και στην κορυφή της βαθμολογίας, σε περίπτωση που Πλατανιάς και Απόλλων Αθηνών αναδειχθούν ισόπαλοι την προηγούμενη ημέρα στο μεταξύ τους παιχνίδι στην Περιβόλα, διαφορετικά θα ανέβει στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Το παιχνίδι, που θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα και θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ, θα διευθύνει ο Κωνσταντίνος Πουλικίδης του συνδέσμου Δράμας, διαιτητής από τους πίνακες της Β’ κατηγορίας. Βοηθοί του Πουλικίδη ορίστηκαν οι Παναγιώτης Κουβαλάκης (Δράμας) και Ισίδωρος Αρμακόλας (Κυκλάδων). Τέταρτος θα είναι ο Αθανάσιος Δραγούσης (Κιλκίας) και παρατηρητής ο Ευάγγελος Σηπάκης (Πέλλας).

Η προετοιμασία συνεχίστηκε με προπόνηση στις 12 χθες το μεσημέρι και κανονικά πήραν μέρος και οι Κάστρο και Καρτάλης, οι οποίοι δεν είχαν προπονηθεί την Τετάρτη με την υπόλοιπη ομάδα στον πλαστικό χλοοτάπητα της Ανατολής για προληπτικούς λόγους. Αμφότεροι υπολογίζονται κανονικά από τον Γιαννίκη και προορίζονται να ξεκινήσουν με τη βασική ενδεκάδα, καθώς ήταν οι παίκτες που έκαναν τη διαφορά στο τελευταίο παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Μοναδικοί απόντες θα είναι οι Ελευθεριάδης και Σεργκελασβίλι, που συνεχίσουν το πρόγραμμα αποθεραπείας τους.

Η σημερινή προπόνηση θα γίνει στις 2.30 το μεσημέρι στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στο Πανηπειρωτικό, όπου πριν την έναρξή της ο Γιαννίκης θα κάνει τις καθιερωμένες πριν τα παιχνίδια της ομάδας δηλώσεις στους αθλητικούς συντάκτες.

 

Πλήρωσε την 1η δόση στο ΠΕΑΚΙ

Κανονικά καταβλήθηκε από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα η 1η δόση του διακανονισμού των οφειλών της προς το ΠΕΑΚΙ, σε συνέχεια της συμφωνίας που είχε υπογραφεί για ρύθμιση των χρεών. Αυτό έγινε γνωστό μέσω ανακοίνωσης της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, με τον πρόεδρό της Παντελή Κολόκα να προχωρά και σε γραπτή δήλωση, τονίζοντας ότι η συμφωνία σηματοδοτεί μία σχέση εμπιστοσύνης των δύο πλευρών.

Αναλυτικά, στη δήλωσή του ο κ. Κολόκας ανέφερε: «Η συμφωνία με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα σηματοδοτεί μια εποχή εμπιστοσύνης, η οποία πρέπει να διακρίνει γενικώς τις σχέσεις των Αθλητικών Σωματείων της πόλης των Ιωαννίνων, με το ΠΕΑΚΙ. Είναι επωφελές για όλες τις πλευρές να τηρούν τις υποχρεώσεις τους και κυρίως, είναι επωφελές για τον αθλητικό κόσμο και για τους πολίτες των Ιωαννίνων. Το ΠΕΑΚΙ θα σταθεί δίπλα στους συλλόγους της πόλης και στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος αντιπροσωπεύει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της αθλητικής ιστορίας μας».

Η πληρωμή της δόσης εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας έχει τη σημασία της, καθώς ο ΠΑΣ Γιάννινα εμφανίζεται φερέγγυος σε μια περίοδο που οι πόροι του είναι μειωμένοι. Ανάσα αναμένεται να δώσει η καταβολή της 1ης δόσης από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, που αναμένεται να καταβάλει τις επόμενες μέρες η ΕΡΤ, όπως προέκυψε κατά τη συζήτηση που έγινε την Τετάρτη στο Δ.Σ. της Super League 2. Η πρώτη δόση θα ισοδυναμεί με το 1/3 των χρημάτων που έχουν συμφωνηθεί, δηλαδή για τον ΠΑΣ Γιάννινα θα φτάσει περί τα 200.000 ευρώ «καθαρά». Το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί σε τέσσερις διμηνιαίες δόσεις.

Όλο το «καθαρό» ποσό για ΠΑΣ Γιάννινα και Λεβαδειακό θα είναι 608.000 ευρώ και περίπου 360.000 για τις υπόλοιπες ομάδες, ενώ η μοναδική ομάδα που είναι σε δικαστική διαμάχη με την ΕΡΤ, θεωρώντας ότι πρέπει να πληρωθεί 1,5 εκ. ευρώ, είναι ο Απόλλωνας. Αν, μάλιστα, δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη άμεσα, το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής ανάμεσα σε Απόλλωνα Αθηνών και ΠΑΣ Γιάννινα δε θα μεταδοθεί τηλεοπτικά.

 

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος