Αθλητικά

Βήμα – βήμα πάει για την κορυφή ο «Άγιαξ»

Πολύτιμη η νίκη στα Χανιά, ενώ παραπάτησε ο Απόλλωνας. Επόμενο ματς με την Καλαμαριά στα Γιάννινα.

Καλά πέρασε η 4η αγωνιστική για τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς κέρδισε εκτός έδρας τον Κισσαμικό Χανίων με σκορ 1-0 με το γκολ του Καρτάλη, ενώ ο Απόλλων Σμύρνης, που για πολλούς θεωρείται ο βασικός ανταγωνιστής του ΠΑΣ για την πρώτη θέση, έφερε ισοπαλία 1-1 στη Ριζούπολη με τη Δόξα Δράμας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η «Ελαφρά Ταξιαρχία» να αποκτήσει και συγκάτοικο στην 1η θέση, τον Πλατανιά του Γιάννη Τάτση, που πέρασε νικηφόρα από την Καλαμαριά. Έτσι μειώθηκε στους δύο βαθμούς η διαφορά του ΠΑΣ από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, όπου βρίσκονται Απόλλων και Πλατανιάς. Δύο ομάδες, που την ερχόμενη αγωνιστική (Κυριακή 17 Νοεμβρίου) θα κοντραριστούν στο γήπεδο Περιβολίων, ενώ ο ΠΑΣ τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου θα υποδεχτεί στα Γιάννινα τον Απόλλωνα Πόντου (Καλαμαριάς), που ναι μεν είναι αδύναμος αγωνιστικά, αλλά το ματς θέλει πολλή προσοχή. Σε κάτι τέτοια παιχνίδια μπορούν να χαθούν βαθμοί, αν το πάρουν οι παίκτες του ΠΑΣ αψήφιστα και υποτιμήσουν τον αντίπαλό τους. Μετά την ισοπαλία 2-2 με τον Εργοτέλη στα Γιάννινα, δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για απώλεια άλλων βαθμών και το «κάστρο» των Ιωαννίνων θα πρέπει να είναι απόρθητο.

Ο ΠΑΣ έβγαλε μέχρι τώρα ένα δύσκολο πρόγραμμα, καθώς έπαιξε εκτός έδρας με Παναχαϊκή, Λεβαδειακό, Κισσαμικό και έναν αγώνα στα Γιάννινα με τον Εργοτέλη. Αν δεν ήταν η απώλεια των δύο βαθμών, λόγω της ισοπαλίας με τον Εργοτέλη, θα λέγαμε ότι το ξεκίνημα ήταν πολύ καλό. Εν πάση περιπτώσει, έτσι είναι και το ποδόσφαιρο. Θα χαθούν βαθμοί και θα αποκτηθούν άλλοι εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Ο ΠΑΣ θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να είναι προσεκτικός σε κάθε παιχνίδι. Ειδικά σε αυτά με ομάδες, που είναι χαμηλά στη βαθμολογία. Όπως για παράδειγμα το ερχόμενο ματς με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Στα Χανιά ο ΠΑΣ πήγε καλά στην επανάληψη και πήρε δίκαια τη νίκη με το γκολ, που σημείωσε ο Καρτάλης με αριστερό σουτ στην αριστερή γωνία. Αναφερόμενος στο παιχνίδι αυτό ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια, που έχουν κάνει για τη μεγάλη απόδοση σήμερα εδώ πέρα, απέναντι σ’ έναν μαχητικό αντίπαλο. Πιστεύω ότι έχουμε κάνει και πιο ποδοσφαιρικά παιχνίδια στο παρελθόν. Στόχος μας ήταν η νίκη μετά την απώλεια βαθμών με τον Εργοτέλη και υπό συνθήκες σχετικά δύσκολες, γιατί είχαμε το μακρινό ταξίδι και μια μέρα λιγότερη για αποκατάσταση συγκριτικά με τον αντίπαλο. Είμαι όμως ευχαριστημένος. Στο α’ ημίχρονο είχαμε τις ευκαιρίες να πετύχουμε κάποιο γκολ με τον Λέο και τον Νικολιά. Δεν έγιναν πολλές φάσεις σήμερα, αλλά τις είχαμε με το μέρος μας και κερδίσαμε δίκαια». Για το αν παραμένει βασικός στόχος η άνοδος, μετά τις δύο απώλειες με Παναχαϊκή και Εργοτέλη:  «Και βέβαια παραμένει βασικός στόχος η άνοδος. Δεν παρατάμε κανέναν στόχο με 3-4 παιχνίδια. Έχουμε αρκετό δρόμο ακόμη. Παρότι προερχόμασταν από απώλεια βαθμών, η εικόνα της ομάδας ήταν καλή. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει και στις δύο ισοπαλίες. Αυτό μας δείχνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Σήμερα το παιχνίδι ήταν άλλων απαιτήσεων, πιο μαχητικό και παρ’ όλα αυτά αντεπεξήλθαμε. Πήραμε μία νίκη, που μας φέρνει στη βαθμολογία εκεί που θέλουμε. Συνεχίζουμε».

Η αποστολή επέστρεψε το μεσημέρι του Σαββάτου από την Κρήτη αεροπορικώς και κατευθείαν πήγε στο γήπεδο για προπόνηση. Κυριακή και Δευτέρα ο Γιαννίκης έδωσε στους παίκτες ρεπό, ενώ σήμερα είναι προγραμματισμένη απογευματινή προπόνηση, με την οποία θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς που θα γίνει στα Γιάννινα την ερχόμενη Δευτέρα.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος