Αθλητικά

Άνετα ο ΠΑΣ προκρίθηκε στο Κύπελλο

Κέρδισε 2-0 εκτός έδρας τον Ασπρόπυργο, με γκολ που σημείωσαν Νάουμετς και Παμλίδης.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δε δυσκολεύτηκε να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση στο Κύπελλο Ελλάδας, καθώς επικράτησε με 0-2 του Ασπροπύργου, στο ματς που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης και τώρα περιμένει να ολοκληρωθούν οι αγώνες για να μάθει τον προσεχή αντίπαλό του.

Ο Γιαννίκης, έχοντας στον νου του ότι την Κυριακή θα γίνει η 2η αγωνιστική, άφησε στα Γιάννινα για ξεκούραση τους Σκόνδρα, Αποστολόπουλο, Νικολιά και Γιαννίκογλου, αλλά εις μάτην όλα αυτά. Το πρωτάθλημα διακόπτεται εκ νέου λόγω του γνωστού προβλήματος με τα τηλεοπτικά, αφού δεν υπάρχει συμφωνία με την ΕΡΤ και έτσι δε θα ταξιδέψει και ο ΠΑΣ στη Λιβαδειά για το ντέρμπι με τον Λεβαδειακό. Στον Ασπρόπυργο δεν αγωνίστηκαν ακόμη οι τραυματίες Ξύδας, Σεργκελασβίλι, Σιόντης, Ελευθεριάδης και ο Πίτου Γκαρσία που ήταν τιμωρημένος, λόγω της αποβολής στην Πάτρα.

Ο ΠΑΣ ήταν θετικός και «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι με τα γκολ που σημείωσαν οι Νάουμετς (18′) και Παμλίδης (37′). Πήραν το μήνυμα και οι αντίπαλοι ότι δεν έχουν καμία τύχη και γι’ αυτό το ματς δεν πήγε στην κόντρα και στη δύναμη, όπως γίνεται όταν ομάδες μικρότερης κατηγορίας υποδέχονται ομάδες με βαριά ονόματα. Έτσι, όλα πήγαν καλά για τον «Άγιαξ», αφού εξασφάλισε την πρόκριση, αλλά παράλληλα αγωνίστηκαν και αρκετοί νέοι παίκτες, που είναι το μέλλον της ομάδας. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο, ο ΠΑΣ ήταν ανώτερος, κάτι που παραδέχτηκε και ο προπονητής των γηπεδούχων Γιώργος Βαζάκας. Διαιτητής του αγώνα ο Ανδριανός του συνδέσμου Αχαΐας.

Τα γκολ

18’: Χαμηλή σέντρα του Μπουκουβάλα από αριστερά, ο Νάουμετς κοντρολάρισε την μπάλα στο σημείο του πέναλτι και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ.
38’: Ο Παμλίδης κέρδισε την μπάλα με το στήθος έξω από την περιοχή και με δυνατό σουτ νίκησε τον τερματοφύλακα του Ασπρόπυργου κάνοντας το 0-2.

Οι συνθέσεις

ΕΝΩΣΗ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ (Γιώργος Βαζάκας): Γκίνης, Κωνσταντινίδης (83’ Μαυρίδης), Ζώνας, Σταγάκης, Λογοθέτης, Ταμπάς, Στεφάνοβιτς, Κοκκόρης (46’ Γκουγκούδης), Ζαχαρός, Κάκκο (60’ Βασιλείου), Ζγκούρης.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Μπουκουβάλας, Οικονομόπουλος (62′ Πήλιος), Παντελάκης, Ζιούλης, Κάστρο, Καρτάλης, Νάουμετς, Λιάσος, Παμλίδης, Λεό.

– Με ανακοίνωσή της, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ευχαρίστησε την Ένωση Ασπροπύργου για την καλή φιλοξενία στο προχθεσινό παιχνίδι Κυπέλλου. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. Γιάννινα 1966 και ο τεχνικός διευθυντής Γιώργος Ντάσιος θα ήθελαν να ευχαριστήσουν την Ένωση Ασπροπύργου και τη διοίκηση της ομάδας για την άριστη φιλοξενία στον αγώνα Κυπέλλου».

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Αντί να διαμαρτυρηθεί για τη διαιτησία ο ΠΑΣ, διαμαρτυρήθηκε ο ΝΠΣ Βόλος!

Βαγγέλης Γυφτόπουλος