Αθλητικά

Τι άρεσε από τον ΠΑΣ στον Γιαννίκη και τι όχι

Ο κόουτς είδε κάποια καλά στοιχεία, αλλά θέλει να βγουν πολύ περισσότερα στα επόμενα φιλικά παιχνίδια.

Μπορεί ο ΠΑΣ να έχασε 1-0 από την ΑΕΛ στο πρώτο φιλικό της σεζόν, αλλά έδειξε καλά στοιχεία σε γενικές γραμμές, λαμβάνοντας υπόψη ότι η θεσσαλική ομάδα είναι μια κατηγορία παραπάνω και ξεκίνησε νωρίτερα προετοιμασία.

Ικανοποιημένος έδειξε ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης, που, εκτός από τα παραπάνω, δήλωσε και τα εξής: «Στο α’ ημίχρονο είχαμε πιο καλή κατοχή μπάλας, είχαμε δύο καλές φάσεις για γκολ και απειληθήκαμε από μισή κόντρα επίθεση. Αυτά που θέλαμε να δουλέψουμε, με γρήγορη μεταφορά μπάλας, γρήγορο πρέσινγκ , τα πετύχαμε. Είμαι ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές από την εικόνα του παιχνιδιού. Στο β’ ημίχρονο χάλασε λίγο ο ρυθμός, λόγω και των πολλών αλλαγών που πάντα γίνονται στα φιλικά. Δεχτήκαμε ένα γκολ από απευθείας χτύπημα κόρνερ. Τα μικρά παιδιά τα πήγαν κι αυτά καλά στο β’ ημίχρονο, απλά φάνηκε η διαφορά αντρικού ποδοσφαίρου και δυναμικού ποδοσφαίρου με τα νεαρά παιδιά. Κάναμε ένα βήμα μπροστά και δείξαμε εν μέρει τι θέλουμε να παίξουμε. Όσον αφορά το αποτέλεσμα, σίγουρα θέλουμε να κερδίζουμε, αλλά στα φιλικά μας ενδιαφέρει η εικόνα και η εξέλιξη, να δούμε λαθάκια».

Για τα επόμενα στοιχεία που θέλει να ενσωματώσει στην ομάδα, συμπλήρωσε: «Ένα στοιχείο είναι η κατοχή μπάλας, αλλά θέλω πιο ουσιώδη κατοχή, περισσότερες κάθετες κινήσεις, τις οποίες δεν είχαμε σήμερα, λόγω και της φυσικής κατάστασης και της αντοχής. Στη φάση που είμαστε τώρα, δεν μπορούμε να τα έχουμε αυτά τα στοιχεία. Είχαμε όμως καλύτερες τοποθετήσεις απ’ ότι στην αρχή της προετοιμασίας και θέλουμε, όταν χάνουμε την μπάλα, να πηγαίνουμε σε γρήγορο αντιπρέσινγκ. Θέλουμε, όταν χάνουμε την μπάλα, να την ξανακερδίζουμε αμέσως. Αυτά είναι στοιχεία που θα τα ξαναδουλέψουμε τις επόμενες μέρες».

Επίσης, ο Γιαννίκης ανέφερε ότι αυτά που ζητά από την ομάδα, μπορεί να τα βγάλουν στο γήπεδο και οι υπάρχοντες παίκτες, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και άλλων προσθηκών. Επίσης ανέφερε ότι οι Κριζμάν, Πάντελιτς είναι τραυματίες και δεν υπέπεσε κάτι στην αντίληψή του ότι θέλουν να αποχωρήσουν από τον ΠΑΣ.

Τραυματίας και ο Λεό

Με ελαφρύ διάστρεμμα αποχώρησε από το προχτεσινό ματς ο Λεό και θα μείνει εκτός δράσης για 20 περίπου ημέρες, δηλαδή θα χάσει τα υπόλοιπα φιλικά. Οι Κριζμάν και Σκόνδρας μπορεί να παίξουν στο κυριακάτικο φιλικό με τον Παναιτωλικό, που θα γίνει στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Ο σέρβος μέσος Πάντελιτς υπάρχει περίπτωση να χειρουργηθεί, λόγω προβλήματος στους προσαγωγούς. Ο ίδιος θα επιλέξει αν η επέμβαση γίνει στην Ελλάδα από τον γιατρό της ομάδας Σταύρο Ριστάνη ή θα πάει στην πατρίδα του. Χθες οι παίκτες έκαναν αποθεραπεία και σήμερα θα γίνουν διπλές προπονήσεις και ανάλυση του αγώνα σε βίντεο, για να δείξει ο Γιαννίκης στους παίκτες τα θετικά και τα αρνητικά τους σημεία.

Απολύθηκε ο προπονητής της ΑΕΛ

Ο σέρβος προπονητής Γκόρνταν Πέτριτς αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Λάρισας και η προχθεσινή παρουσία του στο φιλικό με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ήταν η τελευταία στον πάγκο της ΑΕΛ.

Ο Αλέξης Κούγιας δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του στα φιλικά με Πανιώνιο, Λαμία, Παναιτωλικό, Γιάννινα και χθες έλυσε τη συνεργασία όχι μόνο με τον Πέτριτς, αλλά και με τους βοηθούς του Ανδρέα Λαυδαριά (καταγωγή από Άρτα) και Αλεξάντερ Γιόβιτς. Παρέμειναν μόνο ο τιμ μάνατζερ Κώστας Μαντιζώκας και ο γυμναστής Μπάμπης Παναγούλης, που θα έχουν την ευθύνη των προπονήσεων μέχρι να αναλάβει ο νέος τεχνικός, ο οποίος θα είναι ο Μιχάλης Γρηγορίου.

Ωστόσο, ο Πέτριτς στις τελευταίες δηλώσεις που έκανε ως προπονητής της ΑΕΛ μίλησε με καλά λόγια για τον ΠΑΣ επισημαίνοντας: «Ήταν ένα καλό παιχνίδι προετοιμασίας και για τις δύο ομάδες. Εμείς είμαστε 2,5 εβδομάδες πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου και χρειάζεται να βάλουμε ταχύτητα στο παιχνίδι μας. Γενικά είμαι ικανοποιημένος από το παιχνίδι μετά τα πρώτα 30 λεπτά. Στα πρώτα 30 λεπτά φαινόμασταν πιο αργοί, αλλά μετά το αλλάξαμε. Η αντίπαλη ομάδα είναι μια πολύ καλή ομάδα για δεύτερη κατηγορία και ελπίζω την επόμενη σεζόν να βρίσκεται και πάλι στην πρώτη κατηγορία. Εύχομαι τα καλύτερα».

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος