ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Με 46 συμμετοχές και πολλές υποσχέσεις

Επιτυχημένο, πριν ακόμη κυματίσει η καρό σημαία, μπορεί να θεωρείται το 25ο Ηπειρωτικό Rally «Autotest», που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Δωδώνης το Σαββατοκύριακο 13-14 Ιουλίου, μία εβδομάδα αργότερα σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό, λόγω των εθνικών εκλογών.

Παρά την αλλαγή της ημερομηνίας, ο αγώνας, ο οποίος είναι ο τρίτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Rally Ασφάλτου για το 2019, μετά το Rally Κρήτης και το Αχαιός, συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον συμμετεχόντων, ενώ πολύς αναμένεται να είναι και φέτος ο κόσμος, που θα επιλέξει τις ειδικές διαδρομές αντί της παραλίας.
Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της ΕΛΕΤΑ Χρήστος Σαρηγιαννίδης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, 46 πληρώματα από όλη την Ελλάδα ανάμεσά τους ηχηρά ονόματα, παλιοί και νέοι πρωταθλητές θα δώσουν τη μάχη τους για τον καλύτερο χρόνο στις διαδρομές της Δωδώνης και της Κωστάνιανης.
Ο αγώνας θα είναι ο ίδιος με το 2018 από πλευράς ειδικών διαδρομών, με τη Δωδώνη και την Κωστάνιανη να γίνονται πάλι από τρεις φορές με την ίδια σειρά και, καθώς ο τερματισμός θα γίνει στον χώρο του service park, μειώνονται κατά λίγο οι απλές διαδρομές. Τα συνολικά χιλιόμετρα, που θα διανύσουν οι αγωνιζόμενοι, θα είναι 145,80, από τα οποία τα 60,90 οι ειδικές.
Το service park θα φιλοξενηθεί, για ακόμα μία χρονιά, στις εγκαταστάσεις του Πανηπειρωτικού Σταδίου στην Ανατολή, οι οποίες παραχωρήθηκαν με την αμέριστη υποστήριξη στη διοργάνωση από τη διοίκηση του Π.Ε.Α.Κ.Ι. Η πανηγυρική εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων το Σάββατο 13 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, και ο τερματισμός των πληρωμάτων στο Πανηπειρωτικό Στάδιο στις 2.37 το μεσημέρι της Κυριακής 14 Ιουλίου.
Μέγας χορηγός του αγώνα και φέτος, όπως επίσης και χορηγός ονομασίας, είναι το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Autotest στη Βουνοπλαγιά. Δεύτερος χορηγός είναι η επιχείρηση Αφοί Δ. Λάππα ΟΕ, που έχει δώσει και το όνομά της στις δυο ειδικές διαδρομές. Αρωγοί στην προσπάθεια στέκονται, για άλλη μία χρονιά, η περιφέρεια Ηπείρου, οι δήμοι Ιωαννιτών και Δωδώνης με τα αντίστοιχα Πνευματικά τους Κέντρα, αλλά και το Π.Ε.Α.Κ. Ιωαννίνων.
Στην σημασία της συγκεκριμένης διοργάνωσης, που έχει βάλει την περιοχή μας στον χάρτη των μηχανοκίνητων αθλητικών οργανώσεων, αναφέρθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Γοργόλης, τονίζοντας ότι αναδεικνύονται περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Σχετικά άρθρα

Χορταστικό θέαμα στη 2η Ανάβαση Ιωαννίνων

Ηπειρωτικός Αγών

Με υποσχέσεις για θέαμα υψηλού επιπέδου η 2η Ανάβαση Ιωαννίνων

Με 25 συμμετοχές η 2η Ανάβαση Ιωαννίνων

Ηπειρωτικός Αγών