ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

ΠΑΣ Γιάννινα WBC- Μια ιστορική στιγμή, μια μεγάλη πρόκληση

Ως μια μεγάλη ευκαιρία και πρόκληση αντιμετωπίζει ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας γυναικών, για πρώτη φορά στα χρονικά του γιαννιώτικου μπάσκετ.

Έστω και αν η άνοδος επετεύχθη μετά την αποχώρηση του Παναθλητικού Συκεών και δεν κατακτήθηκε στο παρκέ, η αξία της συμμετοχής δε μειώνεται, αν και όλοι αναγνωρίζουν τον υψηλό βαθμό δυσκολίας του εγχειρήματος, καθώς ο σχεδιασμός είχε ξεκινήσει για να κάνει η ομάδα πρωταθλητισμό στην Α2, ενώ τώρα αναπροσαρμόζεται για να ανταπεξέλθει στις συνθήκες της Α1.
Για μια ιστορική στιγμή για το γιαννιώτικο μπάσκετ έκανε λόγο ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Σιαμέτης, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά πως, αν κάποιος του έλεγε πριν μερικά χρόνια ότι θα δίνει συνέντευξη για τον ΠΑΣ στην Α1, θα τον περνούσε για τρελό. Ο κόουτς της ομάδας έκανε ειδική αναφορά στον πρόεδρο Γιώργο Μάστακα και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προκλήσεις, τις οποίες δημιουργεί η συμμετοχή στην Α1.
«Ξέρω πού πηγαίνουμε και πόσο δύσκολο θα είναι όλο αυτό, αλλά έχω πάρα πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στις παίκτριές μου, αυτές που είχα και αυτές που ήρθαν ή έρχονται. Η μόνη δέσμευση που μπορώ να κάνω, είναι ότι θα δουλέψουμε πολύ σκληρά και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό μέσα στο γήπεδο, ώστε οι φίλαθλοι του ΠΑΣ, της ομάδας της πόλης, να είναι περήφανοι γι’ αυτό που θα βλέπουν μέσα στο γήπεδο. Ας μη γελιόμαστε, είναι στο DNA αυτής της ομάδας να είναι αουτσάιντερ και στο τέλος να προκαλεί χαρά και συγκίνηση στους φιλάθλους της», ανέφερε, προσθέτοντας στη συνέχεια πως ο κόσμος και τα ΜΜΕ πρέπει να αντιμετωπίσουν με σεβασμό και εκτίμηση τις παίκτριες, να μη δημιουργούν στόχους παραπάνω από αυτούς τους οποίους θα μπορούσε να έχει, για πρώτη χρονιά, αυτή η ομάδα και να μην τις κατακεραυνώσουν στο πρώτο κακό αποτέλεσμα.
Εκ μέρους των παικτριών, μίλησε η αρχηγός Ντίνα Σαρηγιαννίδου, η οποία δήλωσε παρά πολύ χαρούμενη που θα φορέσει τη φανέλα της ομάδας στην Α1 και έδωσε την υπόσχεση ότι όλες οι κοπέλες θα δουλέψουν πολύ σκληρά μέσα στο γήπεδο. Παρούσες στη συνέντευξη ήταν και οι νέες παίκτριες της ομάδας Ιωάννα Αρτεμισίου, Αναστασία Τζήμου, Μαρία Κατσαμούρη, Θάλεια Κανέλλου και Ιωάννα Τραγουστή.

«Κύριος στόχος να σωθούμε»

Για ένα πολύ μεγάλο και δύσκολο βήμα έκανε λόγο από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα WBC Γιώργος Μάστακας, αναφερόμενος στην αποδοχή της συμμετοχής στην Α1.
«Αποδεχθήκαμε αυτή την πολύ μεγάλη πρόκληση, γιατί έχουμε πολύ μεγάλους συμπαραστάτες. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ την εταιρία “Ζαγόρι”, γιατί είναι δίπλα μας, τα σούπερ μάρκετ Παπαδόπουλος και τη SEP Active, που μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ μέχρι σήμερα. Το σημαντικότερο είναι όλες οι τοπικές εταιρίες δείχνουν μεγάλη ανταπόκριση και ήδη έχουν βοηθήσει πολύ και την περσινή χρονιά», σημείωσε αρχικά.
Ως προς τον στόχο της ομάδας, τόνισε ξεκάθαρα πως είναι να σωθεί η ομάδα, ωστόσο έστειλε το μήνυμα πως ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC δε θα είναι εύκολη λεία για καμία ομάδα. «Το σημαντικότερο είναι να ξέρουν οι αντίπαλοί μας ότι μπορεί να μας κερδίσουν, αλλά θα μας κερδίσουν με αίμα, δάκρυα και ιδρώτα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μάστακας αποκάλυψε και τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας, ο οποίος αναπροσαρμόζεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις. «Τα κορίτσια που ήρθαν με μεταγραφή, νομίζω ότι είναι οι καλύτερες ελληνίδες παίκτριες στην ηλικία τους. Είχαμε σαν στόχο να είμαστε η μοναδική ομάδα που θα παίξει μόνο με Ελληνίδες στη σύνθεσή της, στην Α1. Αυτό άλλαξε λίγο και τώρα θα προβούμε σε μεταγραφές ξένων παικτριών. Δε θα πάρουμε τρεις όμως, όπως κάνουν οι περισσότερες ομάδες της Α1, αλλά μία ή δύο. Θέλουμε να στηρίξουμε τα κορίτσια μας και πιστεύουμε στο ταλέντο τους και τη σκληρή δουλειά», ανέφερε.

Προπονητικό κέντρο με ορίζοντα διετίας

Την αισιοδοξία του, τέλος, ότι η ομάδα θα αποκτήσει ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο την επόμενη διετία, εξέφρασε ο κ. Μάστακας, κάνοντας λόγο για την ύπαρξη δύο πλάνων και συνεργασία με τον κ. Παπαδόπουλο.
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα του γιαννιώτικου ερασιτεχνικού αθλητισμού είναι η έλλειψη εγκαταστάσεων. Αν θες να πας μπροστά και να φτιάξεις βάσεις, ομάδα, χρειάζεσαι βάσεις, είναι το πιο σημαντικό από όλα», ανέφερε, λέγοντας πως το ότι η ομάδα θα αγωνίζεται σε ένα κλειστό μόλις 480 θέσεων, δημιουργεί προβλήματα, καθώς ένα μεγαλύτερο κλειστό θα επέτρεπε να διατεθούν περισσότερα εισιτήρια διαρκείας και άρα θα υπήρχαν και άλλα οικονομικά δεδομένα.

Σχετικά άρθρα

Η Ένωση Ξενοδόχων συγχαίρει τον ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC κρατούσε το… ρόπαλο

Υπέταξε τον ΠΑΟΚ και σειρά έχει ο Ηρακλής