Αθλητικά

Συνεχίζεται στον ΠΑΣ η μεταγραφική απραξία

Ενώ ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης θα πάει στο Καρπενήσι για να δει το αθλητικό κέντρο

Εντός των ημερών αναμένεται να επισκεφτεί το Καρπενήσι ο προπονητής του ΠΑΣ Αργύρης Γιαννίκης, για να δει το αθλητικό κέντρο, που θα γίνει η προετοιμασία από 22 έως 31 Ιουλίου.

Εκεί ο «Άγιαξ της Ηπείρου» κάνει ανελλιπώς προετοιμασία από το 2013, μένοντας ευχαριστημένος από τις εγκαταστάσεις, το κλίμα και τις ομορφιές της περιοχής. Στο διάστημα αυτό θα γίνει προσπάθεια να δώσει και φιλικό παιχνίδι με κάποια από τις ομάδες, που θα προετοιμάζονται εκεί. Στο Καρπενήσι βρίσκεται ένα από τα αρτιότερα αθλητικά κέντρα της Ευρώπης, που μπορεί να φιλοξενήσει μια πλειάδα αθλητικών εκδηλώσεων. Οι εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ, πρωταθλητές στίβου και ολυμπιονίκες, είναι λίγοι μόνο από εκείνους που χρησιμοποίησαν τις τέλειες αθλητικές εγκαταστάσεις του, για να ολοκληρώσουν τις προετοιμασίες τους, λίγο πριν τη θαυμαστή τους πορεία στον ευρωπαϊκό και τον παγκόσμιο αθλητισμό. Στον χώρο αυτό επίσης διοργανώνονται κάθε καλοκαίρι, το φημισμένο γκραν πρι ιππασίας με συμμετοχές από όλη την Ευρώπη. Υπάρχουν δύο γήπεδα ποδοσφαίρου με χλοοτάπητα, το ένα εκ των οποίων μάλιστα διαθέτει κερκίδες καθώς και στίβο με ταρτάν. Επίσης υπάρχει ένα γήπεδο ρίψεων 128 μ. μήκους, με χλοοτάπητα. Όλα αυτά τα εξωτερικά γήπεδα φωτίζονται με προβολείς επαγγελματικού επιπέδου. Παράλληλα, υπάρχουν εννέα γήπεδα αθλοπαιδιών και ένας φυσικός περιφερειακός δρόμος για τζόκινγκ μήκους 2 χιλιομέτρων. Οι εσωτερικές εγκαταστάσεις διαθέτουν κλειστό προπονητήριο με αίθουσα ομαδικών αθλημάτων, ευθεία στίβου 80 μ. και τριών διαδρομών, δύο αίθουσες εκγύμνασης για φυσική κατάσταση, αποδυτήρια, σάουνα, γραφεία ομοσπονδιών, αίθουσα φυσικοθεραπείας καθώς και Ιατρικό Εργομετρικό Κέντρο. Ο ΠΑΣ θα διαμείνει στο ξενοδοχείο AVARIS του Καρπενησίου, που βρίσκεται έξω από την πόλη και είναι από τα καλά της περιοχής.
Ο κόουτς του ΠΑΣ, όπως τονίσαμε και χθες, στρώθηκε για τα καλά στη δουλειά, για να ετοιμάσει όσο το δυνατόν καλύτερα τον σχεδιασμό και την προετοιμασία της ομάδας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες έδειξε και για τις ομάδες νέων, έχοντας επαφές με τους προπονητές των αντίστοιχων τμημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιαννίκης ζήτησε από τους υπεύθυνους των υποδομών να υπάρχει καλύτερη συνεργασία, οι προπονητές των μικρών ομάδων να παρακολουθούν τις προπονήσεις της ΠΑΕ, ώστε τα συστήματα που διδάσκονται στην επαγγελματική ομάδα, να μεταφέρονται και στις ομάδες νέων, για να είναι πιο εύκολη η προσαρμογή των παικτών που θα αξιολογηθούν και θα ενταχθούν στην μεγάλη ομάδα. Είναι λογικό ο νέος κόουτς να έχει αδυναμία στις ομάδες, νέων, αφού δούλεψε πολλά χρόνια στα αντίστοιχα τμήματα της Καρλσρούης στη Γερμανία, έχοντας εξειδικευμένες γνώσεις.

Στασιμότητα υπάρχει στα μεταγραφικά, ενώ δεν ανακοινώθηκαν ακόμη οι μεταγραφές των Ζιούλη και Καρτάλη, που είναι κλεισμένες, καθώς οι παίκτες ψάχνουν για σπίτι για την μετακόμισή τους στα Γιάννινα. Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τον Γιάννη Ποτουρίδη, που έμεινε ελεύθερος από τον ΟΦΗ, έχοντας την περασμένη σεζόν 23 συμμετοχές και ένα γκολ. Γράφτηκε και το όνομα του Τζανετόπουλου ως μεταγραφικού στόχου του ΠΑΣ, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώνεται από πηγές της ΠΑΕ. Τα μεταγραφικά θέματα χειρίζεται ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης με τον τεχνικό διευθυντή Δημήτρη Νιαρχάκο σε συνεργασία με τον προπονητή Γιαννίκη. Ο τελευταίος δε γνωρίζει πολλά πράγματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικότερα για τη Β’ Εθνική, αλλά παρακολουθεί τα βίντεο από αγώνες παικτών που ενδιαφέρουν και λέει την γνώμη του. Οι προσπάθειες για κλείσιμο συμφωνιών θα ενταθούν περισσότερο στη συνέχεια, αφού από την άλλη εβδομάδα ο χρόνος θα μετρά αντίστροφα για το ξεκίνημα της προετοιμασίας.

Τέλος οι αποχωρήσεις;

Οι Λίλα και Παπαϊωάννου που αποχώρησαν προχτές από την ομάδα του ΠΑΣ, ίσως να είναι και οι τελευταίοι ποδοσφαιριστές, κλείνοντας την πόρτα. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι υπόλοιποι παίκτες στο ρόστερ δεσμεύονται με συμβόλαια και θα είναι κανονικά στο ξεκίνημα της προετοιμασίας. Χθες η ΕΠΟ επισημοποίησε τη λύση της συνεργασίας με τον Στέφανο Αθανασιάδη, ενώ στην αρμόδια επιτροπή στάλθηκαν τα χαρτιά για να λυθούν και επίσημα τα συμβόλαια με Λίλα και Παπαϊωάννου.

Λίλα: Είχε κλείσει ο κύκλος μου

Σε δηλώσεις του σε εφημερίδα της Αλβανίας και σε ερώτηση για την αποχώρησή του από τον ΠΑΣ, ο Άντι Λίλα δήλωσε: «Πέρασα τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου στον ΠΑΣ Γιάννινα και μεγάλωσα μαζί με την ομάδα. Πήγα το 2011, όταν ανέβηκε στη Super League, και καταφέραμε τα επόμενα χρόνια να γράψουμε ιστορία, καθώς παίξαμε για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Ήταν ένας κύκλος που έφτασε στο τέλος του. Η ομάδα είχε καθοδική πορεία, υποβιβάστηκε και θεωρήσαμε μαζί με τον σύλλογο ότι θα ήταν καλύτερα να αποχωρήσω».

Γιορτή στον Ερασιτέχνη ΠΑΣ

Γιορτή έγινε προχθές βράδυ στις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη ΠΑΣ στο Σταυράκι, με αφορμή το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων της αγωνιστικής σεζόν 2018-19. Παρέστησαν οι αθλητές, οι προπονητές και οι γονείς των αθλουμένων. Τους καλωσόρισε ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Οικονόμου. Προσκλήθηκαν και τα εκτός ποδοσφαίρου τμήματα του συλλόγου. Μάλιστα σε δελτίο Τύπου της ομάδας μπάσκετ αναφέρονται τα εξής: «Από το τμήμα μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα το παρών έδωσαν ο αντιπρόεδρος της γυναικείας ομάδας κ. Ζήκος Ιωάννης και ο υπεύθυνος ακαδημιών κ. Αναστασίου Δημήτρης. Ευχόμαστε κάθε χρόνο ο οργανισμός που λέγεται ΠΑΣ Γιάννινα, να μεγαλώνει ακόμη πιο πολύ σε όλα του τα τμήματα και να γεμίζει τον κόσμο διακρίσεις και χαρές».

Οι αντίπαλοι του ΠΑΣ

Προπονητής στον Λεβαδειακό για τη νέα σεζόν θα είναι ο Δημήτρης Σπανός, που αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της Δόξας Δράμας. Την πρόσληψη Σπανού ανακοίνωσε και επίσημα η ομάδα της Βοιωτίας.

-Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τον Χουάν Λαρέα βρίσκεται ο Απόλλων Σμύρνης, με τον 25χρονο αργεντινό αμυντικό να μένει ελεύθερος από την Κίλμες.

-Στην Πάτρα βρίσκεται ο πρόεδρος της Παναχαϊκής Σάκης Καλογερόπουλος για το θέμα της έφεσης που θα εκδικαστεί αύριο, ώστε η ομάδα να πάρει αδειοδότηση. Η Παναχαϊκή ξεκίνησε προετοιμασίας έχοντας μόνο 16 παίκτες στο δυναμικό της.

-Στις 25 Ιουλίου θα ξεκινήσει προετοιμασία ο Απόλλων Καλαμαριάς, αφού, λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων, πήγαν πίσω όλα τα θέματα και δεν έγινε καμία μεταγραφή.

-Ανακοίνωση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα εξέδωσε και ο Πλατανιάς, που, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Η θέση της ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων όσον αφορά στη νέα κατηγορία και τονίστηκε επανειλημμένως στη σύσκεψη είναι ξεκάθαρη: η νέα κατηγορία δεν μπορεί να συσταθεί, αν δεν τηρηθούν από την Πολιτεία τα συμφωνηθέντα».

-Η Κέρκυρα θα ξεκινήσει τη νέα σεζόν στη Σούπερ Λίγκα 2 με -3 βαθμούς, γιατί δεν ξεπέρασε την 2η φάση της επιτήρησης, σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του πρωτοβάθμιου οργάνου αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Σχετικά άρθρα

Ονόματα ακούγονται, αλλά μεταγραφές δεν γίνονται!

Ηπειρωτικός Αγών

Ο ΠΑΣ ανακοίνωσε Καραχάλιο και Καραγιάννη

Σενάρια που φτάνουν μέχρι τον Κόντε!