Αθλητικά

Δεν έπιασε τόπο η έκκληση του ΠΑΣ

Κανονικά έγινε η κλήρωση της Σούπερ Λίγκας 1, ενώ προχωρά και η αναδιάρθρωση.

Παρότι ο ΠΑΣ ζήτησε την επέμβαση της ΕΠΟ για να ανασταλεί η κλήρωση των αγώνων του πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκας, αυτό δεν κατέστη εφικτό να γίνει και η κλήρωση πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα κανονικά.

Ούτε η ΕΠΟ έκανε κάποια κίνηση, αλλά ούτε οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας θα ήθελαν κάτι τέτοιο, αφού μάλλον βολεύονται με την αναδιάρθρωση και τη μείωση των ομάδων που έγινε, καθώς θα αυξηθεί το κομμάτι από την πίτα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και θα προσπαθήσουν να πέφτει μόνο μία ομάδα στη Σούπερ Λίγκα 2, οπότε θα κάνουν ένα κλειστό πρωτάθλημα, που ουσιαστικά θα έχει ενδιαφέρον στην κορυφή και όχι στην ουρά. Για τις μεγάλες ομάδες και περαιτέρω μείωση των ομάδων από 14 σε 12 θα ήταν ευπρόσδεκτη, καθώς βολεύει περισσότερο τα σχέδιά τους, για μια κλειστή λίγκα. Έτσι θα αποφεύγονται και τα πολλά ταξίδια στην επαρχία, κάτι που εκ παραδόσεως δεν ήθελε το κατεστημένο του ΠΟΚ, αφού στα Γιάννινα οι ομάδες του έχουν υποστεί κατά το παρελθόν πολλές ταπεινώσεις από τη μεγάλη ομάδα του ΠΑΣ.

Ξεκάθαρος ήταν χθες ο πρόεδρος της Ένωσης Σούπερ Λίγκα 2 – Football League Λεωνίδας Λεουτσάκος, ο οποίος, μιλώντας σε ραδιόφωνο του Βόλου, τόνισε για το σενάριο αν θα καταργηθεί η αναδιάρθρωση σε περίπτωση που δεν υπογράψει τις συμβάσεις η ΕΡΤ: «Δεν μπορεί να γίνει αυτό. Έχει γίνει η προκήρυξη. Δεν προλαβαίνει να γίνει τώρα, μόνο για του χρόνου. Αυτό το σενάριο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί ποτέ». Συνεπώς στον ΠΑΣ θα πρέπει να κοιτάξουν την επόμενη ημέρα και να αποδεχτούν τα νέα δεδομένα, κάνοντας τις κατάλληλες κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας, ώστε να κάνει πρωταθλητισμό και να επιστρέψει πάλι στη Σούπερ Λίγκα 1.

Οι αποχωρήσαντες και οι παραμένοντες

Μεθαύριο συμπληρώνονται δύο μήνες από τη λήξη του πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκας. Στο δίμηνο αυτό, υπήρξαν αποχωρήσεις παικτών και προπονητών. Αποχαιρέτησαν τα Γιάννινα ο Πετράκης και οι συνεργάτες του Ταουσάνης, Αλεξίου, Πλαβούκος. Επίσης παρελθόν αποτελούν οι ποδοσφαιριστές Αλέξης Μιχαήλ, Νεόφυτος Μιχαήλ, Αθανασιάδης, Τζημόπουλος, Κάργας, Ευαγγέλου, Γιάκος, Βιδάλ, Ντόλοβατς, Βελλίδης, Παπαϊωάννου, Λίλα, Μάνος. Νέος προπονητής είναι ο αναθρεμμένος στη Γερμανία Αργύρης Γιαννίκης. Προσλήφθηκε ο Σπύρος Χριστόπουλος ως εκπαιδευτής τερματοφυλάκων και απομένει να συμπληρωθεί το τεχνικό τιμ με γυμναστή, βοηθό, αναλυτή αγώνων. Αποκτήθηκε ο Γιαννίκογλου και έκλεισαν οι μεταγραφές των Ζιούλη και Καρτάλη. Θα αποκτηθούν ακόμη 5-6 ποδοσφαιριστές. Στο υπάρχον ρόστερ είναι οι Γιαννίκογλου, Περιστερίδης, Βενετικίδης (τερματοφύλακες), Σκόνδρας, Ζιούλης, Καρτάλης, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Γώγος (αμυντικοί), Κάστρο, Σιόντης (αμυντικά χαφ), Πήλιος, Λιάσος, Κ. Παπαδόπουλος, Νικολιάς, Πάντελιτς, Νάουμετς (μέσοι), Λεό, Ξύδας, Κριζμάν, Παμλίδης (επιθετικοί).

Πού πήγαν όσοι έφυγαν από τα Γιάννενα

Χθες ανακοινώθηκε ο δανεισμός του Ευαγγέλου από τον Ολυμπιακό στον Πανιώνιο. Είχε προηγηθεί ο δανεισμός του Μάνου στον ΟΦΗ. Και οι δύο ήταν πέρσι δανεικοί στον ΠΑΣ, χωρίς να προσφέρουν καμία ουσιαστική βοήθεια. Ο Λίλα φλερτάρει με τη Λαμία, εκεί όπου κατέληξε και ο Βελλίδης. Ο Τζημόπουλος υπέγραψε σε ομάδα της Πολωνίας, οι Γιάκος και Αλέξης Μιχαήλ πήγαν στη Λάρισα. Ο γκολκίπερ Ν. Μιχαήλ γύρισε στον ΑΠΟΕΛ, που πιθανόν να τον δώσει και πάλι δανεικό. Ο Κάργας έκλεισε στη Λέφσκι Σόφιας. Χωρίς ομάδα είναι οι Αθανασιάδης (πιθανόν να σταματήσει το ποδόσφαιρο), Βιδάλ και Ντόλοβατς. Επίσης χωρίς ομάδα είναι ο Πετράκης, ο βοηθός του Ταουσιάνης και ο εκπαιδευτής τερματοφυλάκων Πλαβούκος. Για τον τελευταίο γράφτηκε ότι θα πάει στον Πανιώνιο, αφού έχει συνεργαστεί και παλιότερα με τον Μάντζιο, αλλά δεν έγινε τίποτα. Μόνο ο γυμναστής Βασίλης Αλεξίου βρήκε στέγη στον Απόλλωνα Σμύρνης, όπου θα είναι με την ειδικότητά του στο τεχνικό τιμ.

Οι αντίπαλοι του«Άγιαξ»

Χθες ο Απόλλωνας Σμύρνης ανανέωσε το συμβόλαιο του Μιχάλη Κύργια, ενώ αποκτήθηκαν οι Μπλάζιτς (Λαμία), Λαγός (Ερμής Αραδίπου Κύπρου), Αναγνωστόπουλος (Άρης), Παυλίδης (Άρης), Βιτλής (Ηρακλής Θεσσαλονίκης), Βουό (ΟΦΗ), Ζησόπουλος (Λεβαδειακός).

-Ο Χρουσιέλ της Α.Ε. Καραϊσκάκης υπέγραψε στον Πανιώνιο, ενώ είχε μείνει ελεύθερος λόγω λήξης του συμβολαίου από την αρτινή ομάδα.

-Ακέφαλη διοικητικά είναι η Δόξα Δράμας, αφού ο χρηματοδότης της ομάδας Μπύρος το ξεκαθάρισε ότι δε θα συνεχίσει τη νέα σεζόν.

-Ο μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα Λάρισας Μαντζάνας διέψευσε δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι θα παραχωρήσει το ΑΦΜ στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Σχετικά άρθρα

Εφιάλτης του Άρη έγινε ο ΠΑΣ Γιάννινα

Μίνι προετοιμασία για να μη χάσει τον ρυθμό του ο “Άγιαξ”

Θέλει να “δέσει” Μεταξά για πολλά χρόνια ο Χριστοβασίλης

Βαγγέλης Γυφτόπουλος