Πείσμα και πάθος βγάζουν οι παίκτες στις προπονήσεις του ΠΑΣ
Αθλητικά

Προπόνηση και πίστη για τη νίκη

Ο κόσμος να στηρίξει τον ΠΑΣ για να κερδίσει τον ΠΑΟΚ, με την ελπίδα να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Ατομικό πρόγραμμα έκαναν και χθες οι δύο επιθετικοί του ΠΑΣ Μάνος και Κριζμάν, καθώς έχουν προβλήματα τραυματισμών. Όμως είναι θετικές οι εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ ότι θα αγωνιστούν στο κρίσιμο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, που θα γίνει την Κυριακή στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

Σήμερα αναμένεται να μπουν σε κανονικούς ρυθμούς, για να κάνουν έστω και μια προπόνηση με τους υπόλοιπους παίκτες, καθώς θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο στο ματς με τον «Δικέφαλο» του βορρά, αφού ο Αθανασιάδης είναι τιμωρημένος με κάρτες και ο Ξύδας τραυματίας. Διαθέσιμος για την επίθεση είναι μόνο ο Λεό στην παρούσα περίοδο, αλλά με την επιστροφή Μάνου και Κριζμάν θα γεμίσει η επίθεση.

Δεν υπολογίζονται οι τραυματίες από καιρό Λίλα, Σιόντης και Ευαγγέλου. Οι Πάντελιτς και Κάστρο μπήκαν από προχθές στο κανονικό πρόγραμμα και ασφαλώς θα είναι παρόντες στη μάχη της χρονιάς. Την Τετάρτη οι παίκτες έκαναν Πρωτομαγιά στο γήπεδο, όπου ξεχείλιζε το πάθος, καθώς όλοι ξέρουν ότι την Κυριακή θα κριθεί η φετινή σεζόν. Προπόνηση έγινε και χθες στο ΠΕΑΚΙ, όπου, παράλληλα με τις ασκήσεις τακτικής, ο Πετράκης έδειξε σε βίντεο αποσπάσματα από αγώνες του ΠΑΟΚ και τους ανέλυσε τον τρόπο που παίζει ο «Δικέφαλος».

Ο ΠΑΣ θέλει νίκη επί του ΠΑΟΚ και ήττα του ΟΦΗ στο Περιστέρι για να πάει στα μπαράζ και να αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό. Συναγερμός επικρατεί και στην πόλη των Ιωαννίνων. Ο κόσμος θα δώσει βροντερό παρών την Κυριακή στο γήπεδο για να στηρίξει την ομάδα, που παίζει μια κατηγορία. Οι Γιαννιώτες έδειξαν ότι στα δύσκολα βάζουν πλάτη και διαχρονικά αγαπούν την ομάδα τους. Όλοι οι δρόμοι την Κυριακή οδηγούν στο γήπεδο και δεν πρέπει να λείψει κανείς. Από τη στιγμή που υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες για αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού, ο ΠΑΣ θα πρέπει να τα δώσει όλα για όλα για νίκη, αφού και ο ΟΦΗ έχει δύσκολη αποστολή στο Περιστέρι, απέναντι σε έναν δυνατό Ατρόμητο που δε χαρίζεται σε κανέναν. Ήδη τέθηκαν σε κυκλοφορία και τα εισιτήρια του αγώνα, με τιμές 15 ευρώ στις θύρες της μεγάλης σκεπαστής και 10 ευρώ στις θύρες 9 και 10 που είναι οι οργανωμένοι.

Διαιτητής ο Τάσος Σιδηρόπουλος

Ο διεθνής διαιτητής Αναστάσιος Σιδηρόπουλος ορίστηκε από την ΚΕΔ/ΕΠΟ για να διευθύνει τον κρίσιμο αγώνα της Κυριακής ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ για την τελευταία (30η) αγωνιστική του πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκας. Βοηθοί του θα είναι οι Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας) και Κούλα Χασάν (Ξάνθης). Τέταρτος διαιτητής ο Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας) και παρατηρητής διαιτησίας ο Ιωάννης Τοπούζης (Τρικάλων). Ο Τάσος Σιδηρόπουλος διαιτήτευσε και τον αγώνα Λεβαδειακός – ΠΑΣ 0-2 και ήταν άριστος. Προχθές ο εν λόγω ρέφερι ήταν τέταρτος διαιτητής στον πρώτο ημιτελικό αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ Μπαρτσελόνα – Λίβερπουλ 3-0. Φέτος έχει διευθύνει δέκα αγώνες πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκας, τρία παιχνίδια Κυπέλλου Ελλάδος, έξι παιχνίδια σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και δύο διεθνή παιχνίδια Εθνικών ομάδων. Την περσινή σεζόν 2018-19 ήταν ρέφερι στα παιχνίδια: Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ 1-2, ΠΑΣ – Παναθηναϊκός 2-1.

Ο Ζαχαριάδης ρέφερι στο Περιστέρι

Στο άλλο κρίσιμο παιχνίδι Ατρόμητος – ΟΦΗ, το αποτέλεσμα του οποίου ενδιαφέρει άμεσα τον ΠΑΣ, διαιτητής ορίστηκε ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης του συνδέσμου Μακεδονίας με βοηθούς τους Κωνσταντίνο Καλαμπόκη (Αιτωλοακαρνανίας), Αθανάσιο Κολοσιώνη (Αιτωλοακαρνανίας). Αναλυτικά οι διαιτητές της 30ης αγωνιστικής (τελευταίας) του πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκας: Απόλλων Σμύρνης – Λαμία Βρέσκας (Πιερίας), Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός Τζήλος (Λάρισας), Λάρισα – Ολυμπιακός Μανούχος (Αργολίδας), Άρης – Ξάνθη Τάσης (Ηπείρου), Αστέρας Τρίπολης – Πανιώνιος Τζοβάρας (Φθιώτιδας), Ατρόμητος – ΟΦΗ Ζαχαριάδης (Μακεδονίας), Λεβαδειακός – ΑΕΚ Γκορτσίλας (Μακεδονίας), ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου).

Βάρος στην τακτική ο Λουτσέσκου

Με έμφαση στην τακτική, συνεχίστηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τη διατήρηση του αήττητου. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δούλεψε με τους παίκτες του στην επιθετική ανάπτυξη, τόσο μέσα από ασκήσεις όσο και μέσα από παιχνίδι. Πλην των Βέρνμπλουμ, Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί και Βιεϊρίνια, όλοι οι άλλοι συμμετείχαν κανονικά στην προπόνηση, με τους ρυθμούς να ανεβαίνουν, μετά τη διακοπή των γιορτών. Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για τον αγώνα των «Ζωσιμάδων» θα συνεχιστεί και σήμερα Παρασκευή με μία προπόνηση, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί στις εγκαταστάσεις του ΠΑΟΚ στη Νέα Μεσημβρία.

Απαγόρευση για φιλάθλους του ΠΑΟΚ

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, μετά από εισήγηση της ΔΕΑΒ και της Αστυνομίας, αποφάσισε να απαγορεύσει κάθε οργανωμένη ή μεμονωμένη μετακίνηση φιλάθλων των ομάδων ΠΑΟΚ στα Γιάννινα, ΑΕΚ στη Λιβαδειά, Ολυμπιακού στη Λάρισα και ΟΦΗ στο Περιστέρι. Ειδικά για τον αγώνα ΠΑΣ – ΠΑΟΚ η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Ο Γ. Βασιλειάδης αποφάσισε: Την απαγόρευση οργανωμένης και μεμονωμένης μετακίνησης των φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κατά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα της 30ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE, αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019, μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή, 05.05.2019 και ώρα 19:00, στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων ΟΙ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας».

Σχετικά άρθρα

Αγνοεί τη νίκη ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC – Ηττήθηκε και από τον ΠΑΟΚ

Ηττήθηκε και από τον ΠΑΟΚ ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Σώβρακα και Φανέλες

Πάνος Ζώης