ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Τέσσερα ευρωπαϊκά μετάλλια χάρισαν στην Ελλάδα οι Αχ. Μπαντής και Γ. Ντάκουλας

Με τέσσερα μετάλλια, δύο χρυσά και δύο χάλκινα, επέστρεψαν οι τρεις αθλητές του Πρωτέα Ιωαννίνων από το Ρίμινι της Ιταλίας, όπου συμμετείχαν με την εθνική ομάδα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Taekwon-do ITF Εφήβων-Νεανίδων και Ανδρών-Γυναικών.

Ο Αχιλλέας Μπαντής κρέμασε στο στήθος του το χρυσό μετάλλιο και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στην κατηγορία έως 58 κιλά ανδρών, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Αν και τραυματισμένος από τον ημιτελικό, έκανε την υπέρβαση και πέτυχε να είναι ο νικητής του τελικού, με αντίπαλο, για ακόμη μια φορά, τον ρώσο πρωταθλητή, που είχε κερδίσει και στο προηγούμενο Πανευρωπαϊκό. Επίσης κέρδισε και ένα χάλκινο μετάλλιο στις ομαδικές τεχνικές.
Πρωταθλητής Ευρώπης για το 2019 αναδείχθηκε και ο Γεώργιος Ντάκουλας, στην κατηγορία 2 Dan τεχνικές εφήβων, ενώ εκτός από το χρυσό μετάλλιο, κέρδισε και ένα χάλκινο στις ομαδικές τεχνικές.
Την πέμπτη θέση στην κατηγορία εφήβων έως 57 κιλά κατέλαβε ο Παντελής Σκουλίκας, μένοντας εκτός βάθρου, παρά τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε, καθώς στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα που οδηγούσε στα μετάλλια, δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα που είχε με τον ρώσο αντίπαλο.
«Για ακόμη μια φορά, είμαι περήφανος για τους πρωταθλητές του συλλόγου μας. Και σε αυτό το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάναμε το όνειρο πραγματικότητα. Ένα μεγάλο μπράβο στους τρείς πρωταθλητές μας για την χαρά και την ικανοποίηση που μας έδωσαν. Αγωνίστηκαν με πάθος για διάκριση και τα κατάφεραν. Από το 2000 μέχρι και σήμερα, ο Πρωτέας Ιωαννίνων έχει καταφέρει να πρωταγωνιστεί τόσο σε πανελλήνιο, όσο και σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος μας πάντα θα είναι η κορυφή και αυτό δεν αλλάζει όσες επιτυχίες και να έχουμε», δήλωσε ο προπονητής του συλλόγου των Ιωαννίνων Γεώργιος Παπαδιώτης.
Η εθνική ομάδα κατέκτησε τη 2η θέση στη γενική κατάταξη μεταξύ 30 χωρών, κερδίζοντας 25 χρυσά, 24 αργυρά και 49 χάλκινα μετάλλια. Μπροστά της βρέθηκε μόνο η πανίσχυρη Ρωσία και ακολούθησε στην 3η θέση η επίσης πολύ δυνατή Ουκρανία.

Επόμενος στόχος το Παγκόσμιο

Επόμενος στόχος του Πρωτέα Ιωαννίνων είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που θα γίνει στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας στις 24-30 Αυγούστου. Οι αγώνες πρόκρισης στο Παγκόσμιο και η επιλογή των αθλητών για την εθνική ομάδα θα γίνουν φέτος στα Γιάννενα στις 21-23 Ιουνίου. Στους αγώνες πρόκρισης θα συμμετέχουν περί τους 500 αθλητές και 50 διαιτητές. Συνδιοργανωτές είναι η περιφέρεια Ηπείρου και ο δήμος Ιωαννιτών.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα κέρδισε στη διαδικασία ανάληψης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2021, το οποίο θα διεξαχθεί τον Απρίλιο του 2021 στην Αθήνα.

Σχετικά άρθρα

Έφεραν την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης

Στην κορυφή της Ευρώπης με βοήθεια εξ Ιωαννίνων

Tae Kwon-Do: Πρωτιά για τον Πρωτέα στην κατηγορία Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών