Αθλητικά

Θρίαμβος Σερβιανών: Αποχαιρετά τη Γ’ Εθνική με ψηλά το κεφάλι

Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρέτησε την Γ’ Εθνική ο Θρίαμβος Σερβιανών, μετά την ήττα με σκορ 2-0 από τον Τηλυκράτη στη Λευκάδα.

Έκανε μια αξιέπαινη προσπάθεια, με αξιοπρέπεια, έδωσε αγώνες στα γήπεδα, χωρίς την τελική δικαίωση, που ήταν η παραμονή στην κατηγορία. Ο προπονητής Νίκος Γκούρας, σε δηλώσεις του, τόνισε: «Στο κρίσιμο ματς με τη Λευκάδα δεν κάναμε καλή εμφάνιση και ζητούμε συγγνώμη από τη διοίκηση και τον κόσμο. Θέλω, όμως, να ευχαριστήσω τους παίκτες για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν όλο αυτό τον καιρό και έχουν πετύχει πολλά. Χάσαμε την κατηγορία με ψηλά το κεφάλι και είμαι περήφανος γι’ αυτά τα παιδιά». Για το αν έπαιξε ρόλο η έλλειψη γηπέδου, αφού ο Θρίαμβος αγωνίστηκε στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ, ο Νίκος Γκούρας τόνισε: «Ξέραμε από την αρχή ότι θα παίξουμε σε αυτό το γήπεδο. Δεν υπήρχαν άλλα διαθέσιμα γήπεδα. Το γήπεδο της ΕΠΣΗΠ δεν είναι ό,τι καλύτερο για να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο, αλλά ήταν αναγκαίο κακό. Δυστυχώς χάσαμε πολλά παιχνίδια στα τελευταία λεπτά, αυτό μας κόστισε πολύ. Αν παίρναμε αυτούς τους βαθμούς, που τους χάσαμε στο τέλος, θα ήμασταν σίγουρα σε καλύτερη μοίρα.

Μαγκαφίνης: Αξιόμαχη ομάδα ο Θρίαμβος

Ο προπονητής του Τηλυκράτη Δημήτρης Μαγκαφίνης, σε δηλώσεις του στον Η.Α., τόνισε για τον Θρίαμβο: «Ο Θρίαμβος είναι αξιόμαχη ομάδα και πάλεψε για την παραμονή του μέχρι τέλος. Της άξιζε νομίζω καλύτερης τύχης. Έχει το μέλλον μπροστά της». Για το φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής τόνισε: «Δεν υπήρχε μεγάλη ποιότητα στον δικό μας όμιλο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αξιόλογοι ποδοσφαιριστές και αξιόλογες ομάδες. Είχα ξεκινήσει τη σεζόν ως προπονητής στην Α.Ε. Λευκίμμης και αν με άφηναν να συνεχίσω, η ομάδα θα έπαιρνε το πρωτάθλημα. Αλλά κάθε εμπόδιο σε καλό, θα έλεγα. Βρέθηκε στον δρόμο μου ο Τηλυκράτης. Το καλό είναι ότι υπάρχει ανταγωνισμός για την 1η και 2η θέση μέχρι την τελευταία αγωνιστική στον 3ο όμιλο. Ήταν ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων».

Για την καταπληκτική πορεία του Τηλυκράτη τον τελευταίο καιρό, που κλείδωσε και μαθηματικά την παραμονή του στη Γ’ Εθνική, τόνισε: «Ο Τηλυκράτης έχει μικρό ρόστερ, αλλά με ποιοτικούς παίκτες. Παράλληλα υπάρχει στα υπέρ του το βάρος της φανέλας, η ιστορία, ο κόσμος. Αν γίνονταν κάποια πράγματα από την αρχή, που τα ξέρουν καλύτερα οι διοικούντες, πιστεύω και εγώ θα ήταν πιο εύκολη η αποστολή. Όταν ανέλαβα την τεχνική ηγεσία, ήταν μια ομάδα με χαμηλή την ψυχολογία των παικτών. Ήξερα που ήρθα και ανέλαβα σε δύσκολες συνθήκες. Ήξερα ότι ο Τηλυκράτης είχε προβλήματα. Υπήρξε μια καλή χημεία με τα παιδιά, που είναι καλοί παίκτες και καλή συνεργασία με όλους. Έτσι φτάσαμε στα σημερινά επίπεδα, η ομάδα να παίζει καλό και ελκυστικό ποδόσφαιρο, που χαίρεται να το βλέπει ο κόσμος. Βρήκα ταλαντούχους ποδοσφαιριστές και προσπάθησα να τους περάσω το μήνυμα ότι μπορούμε να σωθούμε άνετα. Υπήρχε μια βάση 6-7 παικτών, που πέρσι είχε πάρει και το πρωτάθλημα. Γενικά είχαμε μια καλή χημεία με τη διοίκηση και τον κόσμο».

Με Θεσπρωτό πέφτει η αυλαία

Το ταξίδι στη Γ’ Εθνική του Θρίαμβου Σερβιανών τελειώνει την Κυριακή, οπότε και θα υποδεχτεί τον Θεσπρωτό στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ. Με το παιχνίδι αυτό πέφτει και η αυλαία του πρωταθλήματος. Ο Θρίαμβος επιστρέφει και πάλι στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣΗΠ. Η φετινή πορεία στην Γ’ Εθνική ήταν μια μεγάλη εμπειρία για όλους. Εκπροσώπησε τον νομό Ιωαννίνων στον 3ο Όμιλο. Αν αναλογιστούμε ότι πολλές ιστορικές ομάδες που είναι πρωτεύουσες νομών με μεγάλη ιστορία, όπως Γρεβενά, Κοζάνη, Αναγέννηση Άρτας, Καστοριά, Πιερικός Κατερίνης, είμαι σε μικρότερες κατηγορίες, η πορεία του Θρίαμβου τα τελευταία χρόνια είναι αξιόλογη. Όπως τόνισε στον Η.Α. και ο πρόεδρος Παναγιώτης Νάσης, «ο Θρίαμβος έκανε έναν καλό και τίμιο αγώνα. Δε δώσαμε το παραμικρό δικαίωμα σε κανέναν. Παλέψαμε μόνοι μας και σηκώσαμε μεγάλο βάρος σε αντίξοες συνθήκες. Αλλάξαμε σελίδα στην ιστορία της ομάδας. Πέσαμε με το κεφάλι ψηλά».

Σχετικά άρθρα

Έχασε 2-0 στα Τρίκαλα και υποβιβάστηκε η Θύελλα Κατσικά

Καταιγίδα η Θύελλα Κατσικά 4-0 τον Βατανιακό Κατερίνης

Ευχές για καλή πορεία της Θύελλας στην κοπή της πίτας

Βαγγέλης Γυφτόπουλος