Αθλητικά

Πάνε στη Λιβαδειά ορκισμένοι για νίκη

Σήμερα η τελευταία προπόνηση και μετά η αποστολή αναχωρεί για Βοιωτία. Ρέφερι ορίστηκε ο Σιδηρόπουλος.

Η ώρα… μηδέν φτάνει για τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα για το αποφασιστικής σημασίας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, που θα γίνει αύριο, στις 5.15 το απόγευμα, στο γήπεδο της Λιβαδειάς.

Όπως τονίσαμε και χθες, είναι η τελική μάχη για την επικράτηση και την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα, αφού απέμειναν ακόμη πέντε αγωνιστικές. Αν αύριο κερδίσει ο «Άγιαξ», θα βελτιώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη θέση του και θα πάει με άλλον αέρα το επόμενο Σάββατο στο Ηράκλειο, για να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ και να γράψει την τελευταία πράξη αποφυγής του υποβιβασμού. Είναι λογικό, ενόψει των δύο αυτών κρίσιμων αγώνων, στους οποίους κατά μεγάλο ποσοστό θα κριθούν οι κόποι και προσπάθειες μιας ολόκληρης χρονιάς, να υπάρχει αγωνία και υπερένταση στο στρατόπεδο των κυανόλευκων. Όμως, έχουν μάθει να ζουν με το άγχος, αφού από το ξεκίνημα της σεζόν δεν ξεκόλλησαν από τη ζώνη του υποβιβασμού και έμαθαν να διαχειρίζονται τέτοιες καταστάσεις.
Σήμερα οι Γιαννιώτες αναχωρούν με σφιγμένες γροθιές για τη Λιβαδειά, με όρκο νίκης στο αυριανό κρίσιμο παιχνίδι. Εκτιμούν σε μεγάλο βαθμό τις δυνατότητες των Βοιωτών και το γεγονός ότι παίζουν στην έδρα τους, αλλά δεν πτοούνται από τίποτα και πάνε αποφασισμένοι για το διπλό. Με την ευχή, αυτή τη φορά να μην τους γυρίσει την πλάτη η τύχη, όπως σε προηγούμενα παιχνίδια, που έχασαν τζάμπα βαθμούς, ενώ τα είχαν στα μέτρα τους. Αύριο θα προσπαθήσουν να έχουν καλύτερο τελείωμα φάσεων και να γίνουν περισσότερο εύστοχοι. Το σημείο αυτό ήταν ο αδύναμος κρίκος προηγούμενων αναμετρήσεων. Η ομάδα δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, δεκάδες τελικές προσπάθειες, αλλά δεν έβλεπε δίχτυα. Και χωρίς γκολ δεν ήρθαν και οι βαθμοί. Αυτό θέλουν να βελτιώσουν οι Ηπειρώτες αύριο στη Λιβαδειά και να πιάσουν από την αρχή του αγώνα από τα μούτρα τον αντίπαλό τους. Και αν βάλουν πρώτοι γκολ, είναι δύσκολα να γυρίσει το παιχνίδι ο Λεβαδειακός.
Ο ΠΑΣ πάει σήμερα στη Λιβαδειά πολύ διαβασμένος και έτοιμος από κάθε άποψη. Ο Πετράκης έδειξε βίντεο από αγώνες των Βοιωτών και εξήγησε τον τρόπο που αγωνίζονται. Οι τελευταίες προπονήσεις είχαν πολύ τακτική, για επίθεση και άμυνα, οργάνωση στις στημένες φάσεις και ανάθεση ειδικών ρόλων σε παίκτες, για να μην αφήσουν την αντίπαλη ομάδα να κάνει παιχνίδι. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες απουσίες λόγω τραυματισμών (Λίλα, Σκόνδρας, Ξύδας, Λεό, Σιόντης), αλλά ο Πετράκης έχει εναλλακτικές λύσεις και τους παίκτες που θέλει για να γεμίσει όλες τις γραμμές, ώστε η ομάδα του να έχει την υπεροπλία που πρέπει. Προστέθηκαν νέα ατού με την επιστροφή στην ενεργό δράση των Σεργκελασβίλι και Κριζμάν. Ο τελευταίος ενδεχομένως να μην ξεκινήσει βασικός, γιατί προέρχεται από δίμηνο τραυματισμό, γι’ αυτό και δεν ακολούθησε φουλ ρυθμούς στις προπονήσεις, αλλά θα είναι πάντα στη διάθεση του Πετράκη, αν χρειαστεί. Επιθετικό δίδυμο τελικά θα είναι οι Αθανασιάδης και Μάνος και εναλλακτική λύση ο Κριζμάν. Ο Σεργκελασβίλι θα ξεκινήσει βασικός στο αριστερό άκρο, με συνέπεια να γυρίσει στο δεξιό άκρο της άμυνας ο Μπουκουβάλας, που αναπλήρωσε τον γεωργιανό αμυντικό στα παιχνίδια που έλειψε.
Σήμερα στις 11 το πρωί θα γίνει η τελευταία προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ και στη συνέχεια η αποστολή θα αναχωρήσει για Λιβαδειά. Χθες, παρά τον δυνατό αέρα που φυσούσε, η ομάδα προπονήθηκε χωρίς προβλήματα, ενώ έγινε κανονικά και το δίτερμα.

Διαιτητής ο Σιδηρόπουλος

Τον διεθνή διαιτητή Τάσο Σιδηρόπουλο του συνδέσμου Δωδεκανήσου, όρισε η ΚΕΔ/ΕΠΟ για τον αυριανό αγώνα με τον Λεβαδειακό. Τον είχε ορίσει και στον αγώνα με τη Λάρισα, την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά λόγω τραυματισμού αντικαταστάθηκε από τον Ζαχαριάδη που ήταν καλός. Βοηθοί του θα είναι οι Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Ράινχαρντ Μπουξμπάουμ (Ανατολικής Αττικής). Τέταρτος διαιτητής ο Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά) και παρατηρητής ο Δημήτριος Μπερσής (Αρκαδίας). Ο Τάσος Σιδηρόπουλος είναι από τους πιο έμπειρους διαιτητές στη Σούπερ Λίγκα και μπήκε στους πίνακες της Α’ Εθνικής το καλοκαίρι του 2009. Φέτος έχει διευθύνει 20 αγώνες, ήτοι εννέα για το πρωτάθλημα, τρεις για το Κύπελλο, έξι σε ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις και δύο αγώνες εθνικών ομάδων. Τελευταία φορά που σφύριξε ήταν στον αγώνα Ολυμπιακός – Άρης 4-1. Πρόσφατα, στις 21 Μαρτίου 2019 ήταν ρέφερι στον αγώνα Αυστρία – Πολωνία 0-1 για τα προκριματικά του EURO 2020. Φέτος θα σφυρίξει για πρώτη φορά αγώνα του ΠΑΣ. Πέρσι ήταν ρέφερι στους αγώνες: Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ 1-2, ΠΑΣ – Παναθηναϊκός 2-1.

Ποιος είναι ο Μπουξμπάουμ

Θα σας προκαλεί εντύπωση ποιος είναι ο β’ βοηθός με το ξενικό όνομα. Ο Ράινχαρτ Μπουξμπάουμ που θα είναι δεύτερος βοηθός στη Λιβαδειά, γεννήθηκε στη Βιέννη από αυστριακό πατέρα και ελληνίδα μητέρα. Μεγάλωσε στην Ελλάδα και από μικρός, λόγω ύψους, έπαιξε μπάσκετ στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας και ποδόσφαιρο στα τμήματα υποδομών των ομάδων Θύελλα και Τρίγλια Ραφήνας. Το 2006 μπήκε στον χώρο της διαιτησίας σε αγώνα Τζούνιορς Απόλλων Αναβύσσου – Πανσταυριακός 2-1. Τον Ιανουάριο 2008 τοποθετήθηκε βοηθός στη Γ’ Εθνική με ντεμπούτο στον αγώνα Ηλιούπολη – Αιολικός 2-0. Ως ρέφερι σφύριξε στο πειραϊκό ντέρμπι Γ’ Εθνικής Περαμαϊκός – Προοδευτική 1-2. Στη Β’ Εθνική ως βοηθός διαιτητής έκανε ντεμπούτο το 2012 στον αγώνα Καλλιθέα – Πανσερραϊκός 1-2 και στη Σούπερ Λίγκα ως βοηθός στον αγώνα Καλλονή – Αστέρας Τρίπολης 1-1. Ο Μπουξμπάουμ ήταν βοηθός και σε προηγούμενο αγώνα του ΠΑΣ στη Λιβαδειά με τον Λεβαδειακό, που έγινε το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017. Διαιτητής τότε ήταν ο Τσαμούρης, που αύριο θα είναι 4ος διαιτητής. Εκείνο το ματς έληξε ισόπαλο 1-1. Ο Μπουξμπάουν και ο έτερος βοηθός Σπυρόπουλος ήταν καλοί, ενώ κακός για τον ΠΑΣ ήταν ο Τσαμούρης.

Οι διαιτητές της 26ης αγωνιστικής

Αναλυτικά οι διαιτητές που ορίστηκαν στα παιχνίδια της 26ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα, είναι: Λεβαδειακός – ΠΑΣ Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Λαμία – Πανιώνιος Κουτσιαύτης (Άρτας),Λάρισα – Αστέρας Τρίπολης Παπαπέτρου (Αθηνών), Άρης – ΟΦΗ Σέζος (Κιλκίς), ΑΕΚ – Παναιτωλικός Φωτιάς (Πέλλας), Ξάνθη – ΠΑΟΚ Ευαγγέλου (Αθηνών), Ολυμπιακός – Ατρόμητος Ματίας Γκεστράνιους (Φινλανδία), Απόλλων Σμύρνης – Παναθηναϊκός Φωτιάδης (Καστοριάς).

Σχετικά άρθρα

Ανώμαλη προσγείωση για τον ΠΑΣ Γιάννινα!

Ο ΠΑΣ υποδέχεται σήμερα τον Λεβαδειακό

Προσπαθούν να ξεπεράσουν το σοκ της ήττας

Ηπειρωτικός Αγών