Στιγμιότυπο από παλιότερο αγώνα του ΠΑΣ με τον Λεβαδειακό (ΦΩΤΟ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ)
Αθλητικά

Προσπαθούν να ξεπεράσουν το σοκ της ήττας

«Θα το πετύχουμε με καθαρό μυαλό», λέει ο Γιαννίκης, ενώ ψάχνουν για τον διάδοχο του Πίτου Γκαρσία.

Στον ΠΑΣ προσπαθούν να ξεπεράσουν το σοκ της ήττας με 1-0 από τον Λεβαδειακό, που σημειώθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα από το γκολ του Μεχία.

Γιατί την Κυριακή έχουν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στο Ηράκλειο με τον Εργοτέλη, όπου ο «Άγιαξ» πρέπει να πάρει οπωσδήποτε τη νίκη, επιδιώκοντας πάση θυσία να αποφύγει δεύτερη απώλεια βαθμών στη σειρά, που, αν υπάρξει, θα κλείσει και άλλο την ψαλίδα της διαφοράς από τη δεύτερη θέση και θα του δημιουργήσει πάλι άγχος και μπελάδες.

Είναι αλήθεια ότι η προχθεσινή ήττα και η αποκαρδιωτική εμφάνιση της τοπικής ομάδας, πίκρανε τον κόσμο. Είχε τη χρυσή ευκαιρία να κερδίσει και να αυξήσει τη διαφορά στους εννέα βαθμούς από τον Απόλλωνα Σμύρνης. Όχι μόνο δεν έγινε αυτό, αλλά δεν πήρε ούτε καν τον βαθμό της ισοπαλίας. Όλοι προσπαθούν να εξηγήσουν την κατακόρυφη πτώση της απόδοσης που είχε η γιαννιώτικη ομάδα στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, και τίποτα δε θύμιζε την ομάδα που έκανε επίδειξη ισχύος στις προηγούμενες αγωνιστικές. Υπάρχουν και οι ψύχραιμες φωνές, που τονίζουν ότι κάποια στιγμή θα έρχονταν και για τον ΠΑΣ ένα άσχημο αποτέλεσμα, όπως συμβαίνει γενικότερα με όλες τις ομάδες στο ποδόσφαιρο. Συνετέλεσε και η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια και την υπερπροσπάθεια που έγινε στα παιχνίδια Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, όπως επίσης και το φορτίο κόπωσης που υπάρχει από τους βαρείς αγωνιστικούς χώρους λόγω των χειμωνιάτικων καιρικών φαινομένων.

Ειδικά για το θέμα των κακών γηπέδων μίλησε ο Αλέξανδρος Νικολιάς, δηλώνοντας μεταξύ άλλων: «Οι ομάδες που θέλουν να παίξουν μπάλα, χρειάζονται καλό γήπεδο, αν και δεν είναι δικαιολογία, αλλά η ομάδα χρειάζεται γήπεδο, δε μας ευνοούν στην προπόνηση ούτε στα παιχνίδια αυτοί οι αγωνιστικοί χώροι. Αλλάξαμε επίπεδο, τα προηγούμενα χρόνια ίσως να ήταν ευνοϊκό, όμως γυρίσαμε σελίδα, θέλουμε την μπάλα στα πόδια μας και θέλουμε γήπεδο. Πιο δίκαιο αποτέλεσμα σήμερα θα ήταν η ισοπαλία. Θα απευθυνθούμε σε οποιονδήποτε για να λυθεί το πρόβλημα του γηπέδου. Τώρα χρειάζεται καθαρό μυαλό, ηρεμία και να μη μας φύγει ο στόχος, που είναι το πρωτάθλημα».
Ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης θα δώσει βάρος αυτές τις ημέρες να φτιάξει την ψυχολογία των παικτών και να υπάρξει η κατάλληλη διαχείριση του άσχημου αποτελέσματος. Στις δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Θα διαχειριστούμε την ήττα με καθαρό μυαλό, με αφοσίωση και δουλειά, με όλα όσα μας έφτασαν ως εδώ. Υπενθύμιση στο παιχνίδι, στο πλάνο μας, ενότητα, ένταση. Άκουγα και πιο μπροστά ότι η ομάδα δε θα μπορεί να παίξει σε δύσκολα γήπεδα, δε θα μπορεί το ένα ή το άλλο, τα κάναμε όλα και τώρα είναι στο χέρι μας να δείξουμε ότι μπορούμε και να διαχειριστούμε μία ήττα στο πρωτάθλημα».

Στον ΠΑΣ από χθες άφησαν πίσω το ατυχές παιχνίδι με τον Λεβαδειακό και στο κάδρο είναι το προσεχές παιχνίδι με τον Εργοτέλη, που θα γίνει την Κυριακή, στις 5 το απόγευμα, στο Παγκρήτιο στάδιο, με τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ 3. Γίνεται προσπάθεια από το ιατρικό επιτελείο να ακολουθήσουν την αποστολή οι Κάστρο και Σιόντης, το κενό των οποίων ήταν ιδιαίτερα εμφανές στο προχθεσινό παιχνίδι.

Ψάχνουν τον αντικαταστάτη του Γκαρσία

Τίποτα δεν έδειχνε μέχρι πρότινος ότι ο ΠΑΣ θα έκανε κάποια μεταγραφή στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Όμως, όπως τόνισε ο Αργύρης Γιαννίκης, είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν, μετά την απόφαση του Πίτου Γκαρσία να σταματήσει το ποδόσφαιρο, αποχωρώντας και από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο αργεντινός μέσος, καίτοι στα φιλικά έδειξε ότι θα είναι ο ηγέτης της ομάδας, σε λίγα παιχνίδια αγωνίστηκε, μην μπορώντας να αφήσει το στίγμα του στην ομάδα.

«Το γνωρίζουμε ότι είναι προσωπικό θέμα του Πίτου, έχω κάνει τις εισηγήσεις μου στη διοίκηση. Αν θα αλλάξει κάτι με το ρόστερ, τότε θα χρειαστούμε κάποιον παίκτη», τόνισε ο κόουτς της ομάδας.

Από τη δική του πλευρά, ο αργεντινός ποδοσφαιριστής έγραψε στο Twitter τα εξής μήνυμα: «Αν είναι να κυλήσουν δάκρυα, ας είναι δάκρυα χαράς ». «Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι έχω πάρει την απόφαση να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει πολλά πράγματα…. πράγματα που δεν μπορούσα να ξεπεράσω…., 1000 οι σκέψεις μέσα στο μυαλό μου. Οι απουσίες είναι πολλές, η μοναξιά είναι μεγάλη, όπως είναι και το κενό που νιώθω από διάφορα. Έτσι δυστυχώς το κίνητρο στην προσωπική μου ζωή είναι στο 0. Θεωρώ πως και στο επαγγελματικό κομμάτι δεν μπορώ να προσφέρω περισσότερο μέσα σε αυτή την κατάσταση που βρίσκομαι, και για αυτό τον λόγο πήρα μια τόσο δύσκολη απόφαση».

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος