Αθλητικά

Νίκη σήμερα για να έχει ελπίδες παραμονής

Στις 19.30 στο στάδιο «Ζωσιμάδες» ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί την Ξάνθη, σε ένα πολύ κρίσιμο και καθοριστικό για τη συνέχεια παιχνίδι

Με στόχο τη νίκη και μόνο αυτή, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα υποδεχτεί την Ξάνθη σήμερα, στις 7.30 το απόγευμα, στο στάδιο «Ζωσιμάδες», για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκας.

Για τη γιαννιώτικη ομάδα, η κατάκτηση των τριών βαθμών είναι μονόδρομος, καθώς βρίσκεται σε δύσκολη βαθμολογική θέση, με ορατό τον κίνδυνο υποβιβασμού και θέλει νίκη για να έχει ελπίδες παραμονής στη Σούπερ Λίγκα. Όλα αυτά προκαλούν πίεση και άγχος στους παίκτες του Πετράκη, στοιχεία που θα κληθούν να ξεπεράσουν με τη δική τους πίστη ότι μπορούν να κερδίσουν αλλά και με την ανάλογη ψύχραιμη διαχείριση της κατάστασης. Και ασφαλώς με την βοήθεια των φιλάθλων, που και σήμερα θα είναι δεδομένη στο εθνικό στάδιο της πόλης. Αυτό ζήτησε και ο Πετράκης από τους παίκτες, δηλαδή καθαρό μυαλό για να μην κάνουν επιπόλαιες ενέργειες και λάθη, κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο και καλό τελείωμα των φάσεων που θα δημιουργήσουν. Ο ΠΑΣ, τον τελευταίο καιρό, είχε καλή παρουσία στους αγώνες, αλλά η έλλειψη καθαρού μυαλού στην τελική προσπάθεια, του στέρησε βαθμούς. Παράλληλα μ’ αυτά, να υπάρξει καλή λειτουργία και στο ανασταλτικό κομμάτι, για να μην επιτρέψουν στους ακρίτες να φανούν απειλητικοί. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» δίνει σήμερα ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια στη μάχη της παραμονής. Με νίκη θα αυξηθούν οι ελπίδες παραμονής. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο η κατάσταση και ο βαθμός δυσκολίας στην προσπάθεια αποφυγής του υποβιβασμού. Για το σημερινό παιχνίδι υπάρχει γενική είσοδος 10 ευρώ και η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνεται σήμερα μόνο από τα εκδοτήρια του σταδίου.
Με προπόνηση που έγινε χθες στο ΠΕΑΚΙ, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία και ο Γιάννης Πετράκης έδωσε στους παίκτες τις τελευταίες οδηγίες για το σημερινό δύσκολο παιχνίδι. Ο έμπειρος τεχνικός δεν έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Αθανασιάδη και τους τραυματίες Σιόντη, Κριζμάν και Παμλίδη. Επιστρέφει ο Λίλα που εξέτισε την ποινή του. Σε σύστημα 3-5-2, ο ΠΑΣ αναμένεται να παραταχτεί με τερματοφύλακα τον Νεόφυτο Μιχαήλ, στην άμυνα τους Κάργα, Τζημόπουλο, Μιχαήλ, από τα πλάγια ως μπακ χαφ τους Μπουκουβάλα (δεξιά), Σεργκελασβίλι (αριστερά), αμυντικό χαφ τον Κάστρο, στο κέντρο τους Λίλα, Νικολιά και στην επίθεση Γιάκο και Μάνο. Στη διάθεση του Πετράκη είναι και οι Βελλίδης, Βιδάλ, Ξύδας, Αποστολόπουλος, Ευαγγέλου, Πάντελιτς, Σκόνδρας και Νάουμετς.

Διαιτητής ο Γρατσάνης

Διαιτητής του σημερινού αγώνα είναι ο Γρατσάνης του συνδέσμου Τρικάλων με βοηθούς τους Δημόπουλο (Δυτικής Αττικής), Δίπλαρη (Καρδίτσας). Τέταρτος διαιτητής ο Φώτιος Ντάουλας (Δυτικής Αττικής) και παρατηρητής ο Αθανάσιος Νικολακόπουλος (Αθηνών). Ο Γρατσάνης φέτος ήταν ρέφερι και στον αγώνα ΠΑΣ – Άρης 1-0.

Σκληρό καρύδι η Ξάνθη

Η Ξάνθη θέλει προσοχή, καθώς είναι πολύ σκληρό καρύδι στα εκτός έδρας παιχνίδια και θα προσπαθήσει σήμερα να καλύψει την απώλεια, που είχε στην έδρα της την περασμένη αγωνιστική από την ήττα που υπέστη από τον Λεβαδειακό. Εκτός έδρας έχασε μόνο από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Απόλλωνα Σμύρνης. Κέρδισε στην Τρίπολη τον Αστέρα και στη Λιβαδειά τον Λεβαδειακό. Έφερε ισοπαλίες στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, στη Λαμία, στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ, στη Λάρισα με την ΑΕΛ. Εκτός αποστολής έμεινε ο Κοβάσεβιτς, που είναι τιμωρημένος με κάρτες, και οι τραυματίες Ντε Λούκας και Φασίδης.

Η προϊστορία

Σε επίπεδο πρωταθλημάτων Α’ και Β’ Εθνικής, στα 13 παιχνίδια που έγιναν στα Γιάννινα, καταγράφονται πέντε νίκες του ΠΑΣ (τρεις στη Β’ και δύο στην Α’), επτά ισοπαλίες (όλες στην Α’ Εθνική) και μία νίκη της Ξάνθης (Α’ Εθνική). Η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στα Γιάννινα για το πρωτάθλημα Α’ Εθνικής έγινε τη σαιζόν 1990-91 και σφραγίστηκε με λευκή ισοπαλία 0-0. Για πρώτη και μοναδική φορά η Ξάνθη κέρδισε στα Γιάννινα την αγωνιστική σεζόν 2011-12. Πέρσι η αναμέτρηση ΠΑΣ – Ξάνθη έληξε ισόπαλη με σκορ 1-1. Προηγήθηκε ο ΠΑΣ 1-0 στο 49΄με σουτ του Πέδρο Κόντε και ισοφάρισε η ομάδα της Θράκης στο 87’ με τον Γέντρισεκ.

Το ματς του α’ γύρου

Στο ματς του α’ γύρου που έγινε στην Ξάνθη στις 29/10/2018, ο ΠΑΣ έχασε 2-1, αλλά υπέστη «στεγνό καθάρισμα» από τον ρέφερι Μανούχο του συνδέσμου Αργολίδας. Αλλοίωσε το αποτέλεσμα, όπως επισήμανε στις δηλώσεις του και ο Γιάννης Πετράκης. Έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι στην Ξάνθη (το εκτέλεσε ο Γέντρισεκ και απέκρουσε ο Βελλίδης), έκοψε στον ΠΑΣ δύο με τρεις επικίνδυνες επιθέσεις με ανύπαρκτα οφσάιντ που υπέδειξε η Δέτση, ενώ και το γκολ της ισοφάρισης της Ξάνθης προήλθε από ανύπαρκτο φάουλ σε βάρος του ΠΑΣ. Ο ΠΑΣ προηγήθηκε 0-1 στο σκορ με γκολ του Μυστακίδη στο 21’. Όμως η Ξάνθη στην επανάληψη έκανε την ανατροπή με γκολ στο 64΄του Μπρίτο και στο 77’ του Γέντρισεκ.
ΞΑΝΘΗ: Zίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Λισγάρας, Σιλά, Ντε Λούκας (57’ Καμαρά), Κοβάσεβιτς, Μελισσόπουλος (46’ Κάστρο), Μπρίτο (80’ Κίκε), Ντουρίτσκοβιτς, Γέντρισεκ.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Α. Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Σιόντης (87’ Γιάκος), Νικολιάς, Λίλα, Αποστολόπουλος, Ντόλοβατς (Βιδάλ), Τσικάρσκι, Μυστακίδης (66’ Ξύδας), Αθανασιάδης.

Πού θα παίξουν οι ομάδες Νέων

Για το πρωτάθλημα Νέων Κ19, ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί σήμερα την ομάδα της Ξάνθης. Ο αγώνας θα γίνει στις 11 το πρωί στο αθλητικό Κέντρο Epirus με διαιτητή τον Κωνσταντίνο Νέο (Ηπείρου).
-Για το πρωτάθλημα Νέων Κ17, ο ΠΑΣ θα παίξει αύριο Κυριακή στη Λαμία με την φερώνυμη ομάδα. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της ΕΠΣ Φθιώτιδας με διαιτητή τον Βασίλειο Τσιγαρίδα (Φθιώτιδας).
-Για το πρωτάθλημα Νέων Κ15, ο ΠΑΣ θα παίξει σήμερα, στη 1 το μεσημέρι, στο γήπεδο Τριανδρίας με τον Άρη. Τον αγώνα θα διευθύνει ο Κωνσταντίνος Φουστανάς (Μακεδονίας).

Πλήρωσε και απαλλάχθηκε

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα εξόφλησε το πρόστιμο των 20.000 ευρώ, που όφειλε από το ματς με την ΑΕΚ, και έτσι χθες απαλλάχτηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή, μετά την αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη που είχε ασκήσει ο αθλητικός εισαγγελέας.

Σχετικά άρθρα

Μνήμες από Μέτσοβο και ΠΑΣ Γιάννινα στην Περιφέρεια

Τριετές συμβόλαιο υπέγραψε ο Ζερόμ Πριόρ

Διαψεύδει η ΑΕΚ τα περί μεταγραφής Περέα