Αθλητικά

Νίκη με Ξάνθη, έστω και με… μισό γκολ διαφορά!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον «τελικό» του Σαββάτου. Είναι απαραίτητοι οι τρεις βαθμοί

Νίκη έστω και με… μισό γκολ διαφορά θέλουν οι Γιαννιώτες στο καθοριστικό παιχνίδι με την Ξάνθη, που θα γίνει μεθαύριο Σάββατο στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

Είναι τόσο αναγκαίοι οι τρεις βαθμοί για τον «Άγιαξ της Ηπείρου», που θεωρούν αυτό το ματς οριακό, έναν «μικρό τελικό», που μοιάζει με δρόμο χωρίς γυρισμό. Αν δεν κερδίσει μέσα στα Γιάννινα, τότε που θα πάρει βαθμούς για να του βγει καθαρός ο λογαριασμός παραμονής στη Σούπερ Λίγκα; Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ για τη δημοφιλή ομάδα της Ηπείρου, οι παίκτες της οποίας είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, να κάνουν κατάθεση ψυχής στο γήπεδο για να πάρουν το χρυσό τρίποντο. Μόνο με νίκη θα αναπνεύσει ο ΠΑΣ, θα ξελασκάρει λίγο ο κλοιός, που τον σφίγγει επικίνδυνα, για να ανεβεί η ψυχολογία για τα επόμενα επίσης κρίσιμα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν.
Μετά το χθεσινό ρεπό που έδωσε στους παίκτες ο Πετράκης να ξεκουραστούν και να αποφορτιστούν, από σήμερα θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το παιχνίδι του Σαββάτου. Η Ξάνθη είναι δύσκολος αντίπαλος και έχει πάρει πολλά θετικά αποτελέσματα στα Γιάννινα. Επιπλέον, παίζει ελεύθερα και δεν έχει το άγχος των Ηπειρωτών, οι οποίοι παίζουν με την πλάτη στον τοίχο. Θα χρειαστεί ο ΠΑΣ να καταβάλει μεγάλες προσπάθειες, για να ξεπεράσει το εμπόδιο της ακριτικής ομάδας και να διατηρήσει τις ελπίδες παραμονής. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έχει βελτιωθεί σε πολλούς τομείς τον τελευταίο καιρό. Παλεύει τα παιχνίδια, αλλά δεν έχει το εύκολο γκολ και στο τέλος πληρώνει τα καμώματα της μπάλας. Ο Πετράκης και οι παίκτες αυτές τις μέρες εκεί θα επικεντρώσουν την προσοχή τους. Πώς θα εξουδετερώσουν τα ατού της Ξάνθης και πώς θα οργανώσουν το παιχνίδι τους για να βάλουν γκολ και να πάρουν τη νίκη. Το σκηνικό του Αγρινίου, να χάνονται καλές ευκαιρίες για γκολ και να παραβιάζεται στο τέλος η εστία του ΠΑΣ, έχει επαναληφθεί σε πολλά παιχνίδια. Τους μισούς βαθμούς αν έπαιρνε σε ματς που τα είχε δικά του βάσει της εικόνας στο γήπεδο, τώρα δε θα είχε κανένα πρόβλημα. Πέρσι και πρόπερσι είχε τον Κόντε, που δεν άφηνε ευκαιρία να πάει χαμένη. Φέτος, όμως, χάθηκαν κραυγαλέες ευκαιρίες και δεν μπαίνει εύκολα η μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Αν υπάρχει δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο, οι Γιαννιώτες περιμένουν να τη δουν, να ανταμειφθούν με τα ανάλογα καλά αποτελέσματα οι εμφανίσεις της ομάδας τους.
Από σήμερα που θα επιστρέψουν όλοι στο γήπεδο, θα ασχοληθούν με το παιχνίδι της Ξάνθης. Ο Πετράκης θα τους δείξει και βίντεο για τον τρόπο που παίζουν οι ακρίτες και πώς θα εξουδετερώσουν το παιχνίδι τους. Στο Αγρίνιο το επιθετικό δίδυμο Μάνου και Λεό δεν κόλλησε καλά. Επειδή θα λείπει ο Αθανασιάδης (εκτίει την 2η αγωνιστική της ποινής του), είναι πιθανόν ο Λεό να μείνει εκτός ενδεκάδας ή να παίξει στα χαφ, και να ξεκινήσει μπροστά, δίπλα από τον Μάνο, ο Ξύδας. Εκτός ομάδας αναμένεται να μείνει και ο Βιδάλ, που δε βοήθησε όσο θα έπρεπε στη μεσαία γραμμή. Ο Πετράκης, σήμερα και αύριο, θα ψάξει να βρει τις καλύτερες λύσεις, ώστε να καταλήξει σε ανταγωνιστικό σχήμα, που θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα. Πλην του τιμωρημένου Αθανασιάδη, τραυματίες εξακολουθούν να είναι οι Παμλίδης, Σιόντης και Κριζμάν.
Ο ΠΑΣ, στον «τελικό» του Σαββάτου, θα έχει μεγάλες βοήθειες και από τον κόσμο του. «Πολλά έφταιξαν που έφτασε η ομάδα σε αυτή την κατάσταση, αλλά προέχει να τη στηρίξουμε όλοι για να μην υποβιβαστεί και το καλοκαίρι υπάρχει καιρός για κριτική και ευθύνες», γράφουν οι φίλαθλοι σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Η ΠΑΕ έβαλε 10 ευρώ γενική είσοδο και κάλεσε τον κόσμο να βοηθήσει την προσπάθεια για την παραμονή.

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα Τσικάρσκι

Στη Ρουμανία και στην ομάδα Γκαζ Μετάν θα συνεχίσει την καριέρα του ο σκοπιανός αριστερός αμυντικός Μίτε Τσικάρσκι, μετά τη συναινετική λύση συμβολαίου που έγινε με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Στον ένα χρόνο παραμονής του στην ομάδα, μπορεί να μην ήταν η τοπ μεταγραφή, αλλά είχε άριστη συμπεριφορά. Φεύγοντας από τα Γιάννινα, στην προσωπική του σελίδα στο facebook έγραψε τα εξής: «Σ’ ευχαριστώ ΠΑΣ Γιάννινα για όλα! Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο στο μέλλον! Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους οπαδούς για τη μεγάλη υποστήριξη!»

Πειθαρχική δίωξη για το πρόστιμο

Πειθαρχική δίωξη κατά της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα άσκησε ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, γιατί δεν πλήρωσε ακόμη το τσουχτερό πρόστιμο των 20.000 ευρώ, που του είχε επιβληθεί για τη συμπεριφορά των φιλάθλων του στον αγώνα με την ΑΕΚ στα Γιάννινα. Βάσει του κανονισμού, τα πρόστιμα άνω των 30.000 ευρώ καταβάλλονται εντός 30 ημερών. Με την παρέλευση αυτής της προθεσμίας ασκούνται αυτεπάγγελτα πειθαρχικές διώξεις, οι οποίες αναστέλλονται αν μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης η υπαίτια ομάδα εξοφλήσει το πρόστιμο. Ο ΠΑΣ κλήθηκε για αύριο το μεσημέρι στην πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, αλλά μέχρι τότε θα έχει τακτοποιήσει την εκκρεμότητα. Η κλήση σε απολογία αναφέρει τα εξής: «ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 9735/26-2-2019 Πειθαρχική Δίωξη του Αναπληρωτή Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε, κατά την ημερομηνία της 1ης-3-2019, ημέρα Παρασκευή, και ώρα 11:00».

Χωρίς Κοβάσεβιτς η Ξάνθη

Η Ξάνθη έχασε το περασμένο Σάββατο στην έδρα της με σκορ 1-0 από τον Λεβαδειακό και ετοιμάζεται για να καλύψει αυτή την απώλεια με νικηφόρο αποτέλεσμα στα Γιάννινα. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από την ακριτική πόλη, ο προπονητής Μίλαν Ράσταβατς προσπαθεί να ετοιμάζει με τον καλύτερο τρόπο την ομάδα του και να ανεβάσει την ψυχολογία λόγω της ήττας. Δε θα παίξει στα Γιάννινα ο Κοβάσεβιτς, που είναι τιμωρημένος με κίτρινες κάρτες. Δέκα κάρτες συμπλήρωσε και ο Καμαρά, αλλά δηλώθηκε για τα παιχνίδια με Πανιώνιο (25η αγωνιστική) και ΠΑΟΚ (26η αγωνιστική). Το ατομικό τους πρόγραμμα ακολούθησαν οι Ντε Λούκας και Φασίδης, που απουσίασαν και από το προηγούμενο παιχνίδι.

Στην Εθνική Παίδων παίκτες του ΠΑΣ

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Κεχαγιάς κάλεσε 22 ποδοσφαιριστές για προπονήσεις της Εθνικής Ομάδας Παίδων στο προπονητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά, στις 6 και 7 Μαρτίου. Μεταξύ αυτών των παικτών είναι και οι Μιχάλης Λώλης και Παύλος Γροσδάνης της ομάδας Νέων Κ17 του ΠΑΣ Γιάννινα. Η ΠΑΕ, με ανακοίνωσή της, εξέφρασε ευχές για καλή επιτυχία. Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι ο όμιλος του Elite Round της Εθνικής Παίδων Κ17 θα διεξαχθεί στην Ελβετία και όχι στην Ισπανία, όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο, και οι ημερομηνίες των αγώνων είναι: 25/03/2019 Ισπανία-Ελλάδα, 28/03/2019 Ουκρανία-Ελλάδα και 31/03/2019 Ελλάδα-Κόσσοβο.

Σχετικά άρθρα

Μνήμες από Μέτσοβο και ΠΑΣ Γιάννινα στην Περιφέρεια

Τριετές συμβόλαιο υπέγραψε ο Ζερόμ Πριόρ

Διαψεύδει η ΑΕΚ τα περί μεταγραφής Περέα