Το γκολ του Τζίμα που ακυρώθηκε από το VAR με το αιτιολογικό ότι ολόκληρη η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή
Αθλητικά

Ο ΠΑΣ έχασε 3-2 στο Περιστέρι και βουλιάζει επικίνδυνα

Μαύρες Αποκριές θα κάνουν οι φίλοι του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς η αγαπημένη ομάδα τους έχασε 3-2 στο Περιστέρι από τον μέτριο Ατρόμητο και παρέμεινε στην τελευταία θέση με διαφορά 4 βαθμών από Κηφιά, Βόλο και 5 από τον Παναιτωλικό.

Ο ΠΑΣ είναι ο μεγάλος χαμένος της πρεμιέρας των πλέι άουτ, καθώς όλοι οι άλλοι πήραν βαθμούς και αυτή η ήττα πονάει πολύ, γιατί ήρθε κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, όπου ο «Άγιαξ» έχασε ευκαιρίες με το τσουβάλι και ο Ατρόμητος σε τρεις φάσεις έκανε τρία γκολ. Και τι γκολ, από αστεία ανασταλτική λειτουργία του ΠΑΣ Γιάννινα. Τέτοια γκολ, όπως του Τζαβέλλα και του Βέργου δεν τα τρώνε ομάδες ούτε σε σχολικά πρωταθλήματα. Σύμφωνα με την εικόνα του παιχνιδιού, αν μια ομάδα έπρεπε να κερδίσει αυτή ήταν ο ΠΑΣ, γιατί είχε φάσεις και πολλές ευκαιρίες. Όμως δεν μετρούν οι ευκαιρίες, αλλά τα γκολ. Και για να βάλει ο ΠΑΣ ένα γκολ πρέπει να χάσει δέκα ευκαιρίες. Και παράλληλα δυσκολεύεται πολύ να κρατήσει αποτέλεσμα.
Ήταν σήμερα μια μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη νίκη στο Περιστέρι που θα του έδινε άλλον αέρα για τη συνέχεια. Γιατί ο γηπεδούχος Ατρόμητος δεν έδειξε πολλά πράγματα και δεν ξεπέρασε τη μετριότητα. Όμως ο ΠΑΣ δεν τα κατάφερε και τώρα μπορεί να ελπίζει μόνο σε ένα θαύμα. Με τα υπάρχοντα δεδομένα, με τη δυσκολία που σκοράρει, με τον τρόπο που δέχεται γκολ, είναι πολύ δύσκολο να αναστρέψει την κατάσταση και να παραμείνει στην κατηγορία. Είναι η πικρή πραγματικότητα που οφείλουμε να τη δούμε ψύχραιμα και με ρεαλισμό.
Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για τον Μανούχο και τον επόπτη Ψαρρή που είχε συνεχώς σηκωμένη τη σημαία σε κάθε επίθεση του ΠΑΣ, όπως και για τον VARίστα Τσακαλίδη που δεν μας φώτισε για το γκολ του Τζίμα που ακυρώθηκε, αλλά αν ο ΠΑΣ λειτουργούσε σωστά θα μπορούσε να παρακάμψει και τα διαιτητικά αίσχη. Από τη στιγμή που έβαλαν ρέφερι τον Μανούχο και στο VAR τον Τσακαλίδη, δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο απ’ αυτό που είδαμε. Αλλά αν είχε ο ΠΑΣ καλύτερη λειτουργία και απόδοση και δεν έκανε τόσο αστεία λάθη πίσω, μπορούσε να κερδίσει και τον Μανούχο!
Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ καλές προϋποθέσεις για τον ΠΑΣ, είχε δοκάρι στο 4’ με τον Τζίμα, έβαλε ένα γκολ στο 6’ με τον Τζίμα που ακυρώθηκε από τον VARίστα Τσακαλίδη χωρίς να μας δείξουν ακριβώς αν πέρασε ή όχι όλη η μπάλα τη γραμμή, είχε τρεις με τέσσερις καλές ευκαιρίες. Και ενώ το πρώτο ημίχρονο θα έπρεπε να είναι 0-3 έληξε με σκορ 1-0, αφού στην πρώτη φάση του Ατρόμητου έγινε το 1-0 με τον Γκονζάλες.
Στην επανάληψη ο ΠΑΣ κατάφερε να ισοφαρίσει 1-1 στο 49’ έχοντας πολύ χρόνο μπροστά για να κάνει την ολοκληρωτική ανατροπή. Όμως στο 61’ δέχθηκε ένα πολύ φτηνό γκολ από τον Τζαβέλλα σε μια φάση που η άμυνα πραγματικά κοιμήθηκε. Φτου και πάλι από την αρχή για να ισοφαρίσει. Όταν μια ομάδα τρώει τέτοια αστεία γκολ, δεν είναι εύκολο για τους υπόλοιπους παίκτες να διαχειριστούν την πίεση και το άγχος που πάντα υπάρχουν. Παρόλα αυτά, ο ΠΑΣ ισοφάρισε 2-2 στο 85’ με κεφαλιά του Εραμούσπε, πίεσε για ένα τρίτο γκολ και αντί να κάνει αυτός το 2-3, στο 95’ έγινε το 3-2 σε μια φάση από το πουθενά όπου ο Βέργος βρέθηκε ξεχασμένος και πλάσαρε εύκολα τον Σούλη κάνοντας το 3-2.
Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Δεν μπορεί να διορθώσει τις ατέλειες και τις εμφανείς αδυναμίες σε όλες τις γραμμές. Συνεχώς χάνει παίκτες από τραυματισμούς, δεν έχει το εύκολο γκολ, χάνει ευκαιρίες ακόμα και προ κενής εστίας και είναι πολύ ευάλωτος πίσω, δέχεται πολύ εύκολα γκολ. Τον εγκατέλειψε ακόμα και η τύχη, Είναι αδυναμίες που υπήρχαν από την αρχή της σεζόν, άλλοτε σε μεγάλο και άλλοτε σε μικρότερο βαθμό. Ούτε και οι μεταγραφές του Ιανουαρίου βοήθησαν ιδιαίτερα για να αλλάξει η κατάσταση. Αρχίζει να δημιουργείται σε όλους η πεποίθηση ότι δεν μπορούν άλλο τα παλικάρια, όπως θα έλεγε και ο Άγγελος Αναστασιάδης. Ναι μεν η ομάδα έχει βελτιωθεί σε πολλά πράγματα, κάνει παιχνίδι και ευκαιρίες, αλλά όταν δεν υπάρχει το αποτέλεσμα όλα αυτά είναι άνευ σημασίας. Το δικαίωμα στην ελπίδα δεν έσβησε, καθώς υπάρχουν ακόμα 6 αγωνιστικές, αλλά οι ελπίδες δημιουργούνται από καλές προσπάθειες. Τι μπορεί να αλλάξει στα επόμενα 6 παιχνίδια και δεν άλλαξε στα προηγούμενα 27;

ΤΑ ΓΚΟΛ

37’: Στην πρώτη αντεπίθεση του Ατρόμητου, σε σέντρα του Βαλένσια, ο αμαρκάριστος από δεξιά ο Γκονζάλες με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ κάνοντας το σκορ 1-0.

49’: Ισοφάριση 1-1 για τον ΠΑΣ με σουτ στη γωνία του Παμλίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

61’: Σε φάουλ του Κούεν απέκρουσε ο Σούλης, η μπάλα βρήκε το σώμα του Καραχάλιου, αδράνησε όλη η άμυνα για να την διώξει και ο Τζαβέλλας μόνος και ανενόχλητος την έστειλε στα δίχτυα, αφού ο Σούλης ήταν εκτός εστίας.

85’: Ισοφάριση 2-2 για τον ΠΑΣ. Προηγήθηκε κεφαλιά από κοντά του Λεό και καταπληκτική απόκρουση σε κόρνερ του Μαρκετζάνι. Το κόρνερ χτυπήθηκε, ο Τσαούσης έβγαλε την ασίστ και ο Εραμούσπε με κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2.

90+5’: Σε τραβέρσα του Κούντε, κοιμήθηκε η άμυνα του ΠΑΣ, βγήκε στον κενό χώρο ο Βέργος που πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Σούλη που έκανε έξοδο κάνοντας το 3-2.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

4’: Σέντρα από Ροσέρο κεφαλιά του Τζίμα στο οριζόντιο δοκάρι του Ατρόμητου.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

6’: Σε σέντρα από δεξιά του Τούτου, με προβολή του Τζίμα μπλόκαρε ο γκολκίπερ λίγο μέσα από τη γραμμή. Αρχικά δόθηκε γκολ από τον Μανούχο αλλά από έλεγχο του VAR κρίθηκε ότι δεν πέρασε όλη η μπάλα τη γραμμή και το γκολ δεν μέτρησε.

27’: Σουτ του Ροσέρο πάνω στον Έρλινμαργκ νέο σουτ Ριένστρα στην πλάτη του Τζαβέλα.

34’: Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ όταν σε μπαλιά του Ροσέρο ο Παμλίδης από πολύ κοντά δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ, βρήκε σε αμυντικό και έφυγε κόρνερ.

45’+3’: Σε εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα έκανε καταπληκτική απόκρουση ο Σούλης.

71’: Απίστευτη ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα με τον Τζίνο. Η φάση ξεκίνησε από δεξιά έφτασε στον εντελώς αμαρκάριστο Τζινο που από τα δύο μέτρα και πλάγια κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ προ κενής εστίας.

73’: Νέα ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα με τον Λεό να μπαίνει στην περιοχή και να γυρίζει με τον Μαρκετζάνι να διώχνει σε κόρνερ. Σε μια φάση στην οποία ο Λεό θα έπρεπε να κάνει το σουτ πιο νωρίς και όχι να γυρίσει την μπάλα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΜΑΝΟΥΧΟΣ

Διαιτητής ο Ευάγγελος Μανούχος του συνδέσμου Αργολίδας. Βοηθοί του οι Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου) και Κωνσταντίνος Νικολαΐδης (Μακεδονίας). Τέταρτος διαιτητής ο Παναγιώτης – Ραφαήλ Τσιάρας (Καβάλας). Στο VAR ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής) και βοηθός AVAR ο Ανδρέας Μεϊντανάς (Αχαίας). Παρατηρητής διαιτησίας ο Βασίλειος Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανίας).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ίλιτς): Mαρκετζάνι, Κεσχρίντα, Koύντε, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Έντερ Γκονζάλες, Κούεν (55’ Φρίντγιονσον), Έρλινγκμαρκ (79’ Ασεβέδο), Καμαρά (55’ Τζοβάρας), Αντζιέλσκι (70’ Βέργος), Βαλένσια (56’ Βρακάς)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σούλης, Οσέι Τούτου, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κιάκος (68’ Τσαούσης), Λιάσος (46’ Λεό), Τζίνο, Τζίμας (68’ Ροζάλες), Ριένστρα (46’ Καραχάλιος), Ροσέρο (84’ Ντεμίρ), Παμλίδης

ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

17.00 Αστέρας Τρίπολης – Βόλος 0-2
17.30 Κηφισιά – ΟΦΗ 0-0
19.30 Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα 3-2
20.00 Παναιτωλικός – Πανσερραϊκός 3-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 26+1 αγώνες)

Αστέρας Τρίπολης 31
Ατρόμητος 31
Πανσερραϊκός 27
ΟΦΗ 26
Παναιτωλικός 23
Κηφισιά 22
—————————————————————–
Βόλος 22
ΠΑΣ Γιάννινα 18
ΣΗΜ: Οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.
-Ο Βόλος έχει έναν μηδενισμό στον αγώνα με την Κηφισιά.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (2η)
ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ

15.00 Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης
17.30 Βόλος – Κηφισιά
19.30 ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός
20.00 ΟΦΗ – Ατρόμητος

Σχετικά άρθρα

Η αποστολή για Κηφισιά και άλλες ειδήσεις από τον ΠΑΣ

Στα μονοπάτια της Β’ Εθνικής που θα βαδίσει ο ΠΑΣ!

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Λήγουν Ιούνιο τα συμβόλαια 16 παικτών του ΠΑΣ