Αθλητικά

Ένα καλό ξεκίνημα θέλει σήμερα ο “Άγιαξ της Ηπείρου”

Τη μεγάλη μάχη παραμονής στη Σούπερ Λιγκ ξεκινά από σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς στις 19.30 στο γήπεδο Περιστερίου θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο.

Είναι η πρεμιέρα των αγώνων πλέι άουτ, που είναι και δεύτερη και τελευταία ευκαιρία στον «Άγιαξ της Ηπείρου», μέσα από τη διαδικασία αυτή να παλέψει για την παραμονή και να καλύψει το χαμένο έδαφος στον βαθμολογικό πίνακα. Στο πλευρό του είναι χιλιάδες Ηπειρώτες, έτοιμοι και αυτοί να δώσουν τις δικές τους μάχες στα εντός έδρας παιχνίδια. Οι δύο ομάδες δεν χρειάζεται να…ξανασυστηθούν, αφού είχαν παίξει μεταξύ τους πρόσφατα στο στάδιο «Ζωσιμάδες» για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Στον ΠΑΣ ξέρουν ότι σήμερα έχουν ένα πολύ δύσκολο έργο απέναντι σε μια πολύ ποιοτική και καλή ομάδα, αλλά η πορεία τους είναι δρόμος χωρίς γυρισμό. Κάθε ματς είναι και ένας «μικρός τελικός» παραμονής. Οι κυανόλευκοι θα μπουν στο γήπεδο με πείσμα, τόλμη, αποφασιστικότητα για να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ένα καλό ξεκίνημα θα είναι ότι καλύτερο για τη συνέχεια. Η αποστολή είναι από προχθές το απόγευμα στην Αθήνα και χθες το απόγευμα στο γήπεδο Κορωπίου έγινε η τελευταία προπόνηση, όπου ο Μιχάλης Γρηγορίου έδωσε τις τελευταίες οδηγίες στους παίκτες του. Ο κόουτς ζήτησε από τους παίκτες του να αποφύγουν τα λάθη, να κλείνουν καλά τους χώρους με σφιχτές τις γραμμές και να έχουν απόλυτη συγκέντρωση το παιχνίδι. Κυρίως ο ΠΑΣ θα προσέξει την ανασταλτική λειτουργία και από εκεί και μετά ότι μπορέσει να κάνει και στο επιθετικό κομμάτι βγάζοντας κάποιο γκολ. Εκτός αποστολής είναι οι τραυματίες Κόντε, Νάγκι, Γκάρο, Ναούμης και ο τιμωρημένος με κάρτες Σόρια. Σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι που ήταν πάλι με τον Ατρόμητο στα Γιάννινα, επιστρέφουν οι Εραμούσπε, Παντελάκης, Λεό. Για τη σημερινή κρίσιμη αναμέτρηση στη διάθεση του Γρηγορίου είναι οι Σούλης, Αθανασίου, Βρακάς, Τσαούσης, Παντελάκης, Καραχάλιος, Σομποτσίνσκι, Τζίνο, Ροζάλες, Ροσέρο, Παμλίδης, Εραμούσπε, Λεό, Τζίμας, Τούτου, Ριένστρα, Πανάγου, Κιάκος, Μπακαδήμας, Ντεμίρ, Λιάσος, Μπάλαν.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΜΑΝΟΥΧΟΣ

Τον Ευάγγελο Μανούχο του συνδέσμου Αργολίδας όρισαν από την ΕΠΟ διαιτητή του αγώνα Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα για την 1η αγωνιστική των πλέι άουτ. Βοηθοί του θα είναι οι Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου) και Κωνσταντίνος Νικολαΐδης (Μακεδονίας). Τέταρτος διαιτητής ο Παναγιώτης – Ραφαήλ Τσιάρας (Καβάλας). Στο VAR όρισαν τον Αλέξανδρο Τσακαλίδη (Χαλκιδικής) και βοηθό AVAR τον Ανδρέα Μεϊντανά (Αχαίας). Παρατηρητής διαιτησίας ο Βασίλειος Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανίας). Ο Μανούχος είχε διευθύνει φέτος και τα παιχνίδια ΠΑΣ – Ολυμπιακός 0-3 και Άρης – ΠΑΣ 2-0.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟ

Σε 29 παιχνίδια πρωταθλημάτων Α’ και Β’ Εθνικής ο Ατρόμητος σημείωσε 15 νίκες, ο ΠΑΣ σημείωσε 2 νίκες ενώ 12 παιχνίδια έληξαν χωρίς νικητή. Από τα 29 αυτά παιχνίδια με γηπεδούχο τον Ατρόμητο, 25 έγιναν στο γήπεδο Περιστερίου, 2 στη Λεωφόρο και ένα στο γήπεδο του Βύζαντα, στα Μέγαρα. Στον θεσμό του Κυπέλλου υπάρχουν πέντε ματς (τρία στο Περιστέρι και δύο στα Γιάννινα) που τέσσερα έληξαν με νίκες του «Άγιαξ της Ηπείρου» κα ένα ισόπαλο. Φέτος, για τους αγώνες πρωταθλήματος, και τα δύο παιχνίδια σε Περιστέρι και Γιάννινα έληξαν με ισοπαλία 1-1.

ΜΕ ΠΑΟΚ Η Κ17 ΤΟΥ ΠΑΣ

Για το πρωτάθλημα Νέων Κ17 ο ΠΑΟΚ θα παίξει σήμερα στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ. Το παιχνίδι θα γίνει στο γήπεδο του Μακεδονικού στη Νέα Ευκαρπία με ώρα έναρξης 18.15. Θα τον διευθύνει ο Λεωνίδας Βερβέρης του συνδέσμου Μακεδονίας.
Οι ομάδες Νέων Κ19 και Κ15 δεν έχουν αγώνες.

……………………
ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

17.00 Αστέρας Τρίπολης – Βόλος (NOVAsports 2)
17.30 Κηφισιά – ΟΦΗ (COSMOTEsport 2)
19.30 Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα (NOVAsports prime)
20.00 Παναιτωλικός – Πανσερραϊκός (COSMOTEsport 1)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 26 αγώνες)

Αστέρας Τρίπολης 31
Ατρόμητος 28
Πανσερραϊκός 27
ΟΦΗ 25
Κηφισιά 21
Παναιτωλικός 20
Βόλος 19
ΠΑΣ Γιάννινα 18
ΣΗΜ: Οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.
-Ο Βόλος έχει έναν μηδενισμό στον αγώνα με την Κηφισιά.

………………………

Από τη σημερινή έντυπη έκδοση του “Ηπειρωτικού Αγώνα” (16/3/2024)

Σχετικά άρθρα

Η αποστολή για Κηφισιά και άλλες ειδήσεις από τον ΠΑΣ

Στα μονοπάτια της Β’ Εθνικής που θα βαδίσει ο ΠΑΣ!

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Λήγουν Ιούνιο τα συμβόλαια 16 παικτών του ΠΑΣ