Έντονοι πανηγυρισμοί για το γκολ του Ριένστρα
Αθλητικά

Άλλη μια συννεφιασμένη Κυριακή για τον ΠΑΣ Γιάννινα

Άλλη μια συννεφιασμένη Κυριακή για τον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς έφερε ισοπαλία 1-1 στο στάδιο «Ζωσιμάδες» με τον Ατρόμητο, σε ένα παιχνίδι όπου ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έχασε καταπληκτικές ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη.

Ήταν μια ευκαιρία για την ομάδα της Ηπείρου να πάρει το τρίποντο, καθώς είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, απέναντι σε έναν Ατρόμητο που έπαιζε από το 74’ με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κιβρακίδη, για επικίνδυνο τάκλιν με τις τάπες στον Ντεμίρ, ενώ απουσίαζαν σημαντικοί ποδοσφαιριστές όπως οι Ρομπάιγ, Ασεβέδο, Γιουμπιτάνα, Ντε Μποκ, Τζαβέλλας, Βαλένσια, Κεσχρίντα και πριν από το παιχνίδι ανέβασε πυρετό και ο Βρακάς. Παρόλα αυτά και παρ’ ότι ο ΠΑΣ είχε προβάδισμα στο σκορ με το γκολ του Ριένστρα στο 37’, με τον κόσμο να είναι στα κάγκελα και να δημιουργεί φοβερή ατμόσφαιρα, τελικά στην επανάληψη, όχι μόνο δεν μπόρεσε να βάλει ένα δεύτερο γκολ, αλλά στο 58’ δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης 1-1 από τον Αντζιέλσκι. Όπως και με τον ΟΦΗ, ισοφαρίστηκε σε 2-2 ενώ είχε προβάδισμα 2-0, έτσι και με τον Ατρόμητο, ισοφαρίστηκε σε 1-1 και πέταξε άλλους δύο πολύτιμους βαθμούς μέσα από τα χέρια του. Με τη διαφορά ότι με τον Ατρόμητο δεν κλείστηκε πίσω, είχε συνεχώς την πρωτοβουλία των κινήσεων, έκανε φάσεις και στο 77’ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία, απ’ αυτές που δεν χάνονται ούτε σε σχολικά πρωταθλήματα από τον Ροσάλες. Όταν ο παίκτης που έρχεται σαν βαρύ χαρτί από την Αργεντινή για να κάνει τη διαφορά, χάνει γκολ προ κενής εστίας, τότε δεν ξέρεις τι να πεις και τι να υποθέσεις. Εν πάση περιπτώσει στο ποδόσφαιρο όλα μπαίνουν και όλα χάνονται. Το γκολ άλλοτε είναι θέμα τύχης άλλοτε εκτελεστικής ικανότητας. Και σε τόσο κρίσιμα παιχνίδια παίζει ρόλο και το άγχος.
Κάθε παιχνίδι που περνά και δεν έρχεται η νίκη μέσα στα Γιάννινα, ψαλιδίζει και περισσότερο τις όποιες ελπίδες υπάρχουν για την παραμονή στην κατηγορία. Ο ΠΑΣ τερματίζει τελευταίος και με 18 βαθμούς το πρωτάθλημα περιμένοντας το μεσημέρι της Δευτέρας (αύριο) την κλήρωση των πλέι άουτ για να δει τη σειρά των αγώνων και ποιες θα είναι οι τρεις ομάδες που θα υποδεχθεί στα Γιάννινα. Με τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής δεν άλλαξε η θέση των ομάδων. Υπάρχουν δέκα ημέρες για να προετοιμαστεί καλύτερα η ομάδα για να μπει καλύτερα στα πλέι άουτ. Τώρα, τι μπορεί να αλλάξει σε 10 ημέρες και δεν άλλαξε ολόκληρη τη χρονιά, θα το δούμε στη συνέχεια. Μην κρυβόμαστε, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τον ΠΑΣ, θα πρέπει στα επτά παιχνίδια των πλέι άουτ να πάρει τουλάχιστον 10 βαθμούς για να έχει ελπίδες παραμονής, καθώς ο μέσος όρος παραμονής θα κυμανθεί από 27 έως 30 βαθμοί. Θα μπορέσει να κάνει μια τέτοια υπέρβαση αυτή η ομάδα που δεν μπόρεσε να την κάνει σε τόσα άλλα παιχνίδια; Αν δεν υπήρχαν τα πλέι άουτ, σήμερα θα υποβιβάζονταν. Τι μπορεί να μας κάνει αισιόδοξους για τη συνέχεια; Φτάνει μόνον η καλή εικόνα; Οι πεταμένοι βαθμοί μέσα στα Γιάννινα, σε παιχνίδια που ξεκίνησαν με καλές προϋποθέσεις, όπως το σημερινό με τον Ατρόμητο, πονάνε πολύ και ευχόμαστε να μην είναι οι μοιραίοι.
Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ άσκησε μεγάλη πίεση στα καρέ του Ατρόμητου, για να πετύχει δύο και τρία ακόμα τέρματα. Στο 24’ σε σέντρα σουτ του Ροσέρο απέκρουσε ο Τσιντώτας με τα ακροδάκτυλα και η μπάλα βρήκε την πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού. Στο 25’ υπάρχει ένα αγκάλιασμα του Παντελάκη από τον Αθανασίου, όπου ο ΠΑΣ ζήτησε πέναλτι. Η πίεση απέφερε το γκολ στο 37’ όταν ο Κόντε κέρδισε την κόντρα από τον Τσακμάκη, έκοψε τη μπάλα δεξιά στον Ριέντρα που με ψύχραιμο σουτ στη γωνία έκανε το 1-0.
Στην επανάληψη στο 50’ ένα δυνατό σουτ του Σόρια έφυγε μόλις άουτ και στο 58’ σε μια αντεπίθεση του Ατρόμητου, σε γέμισμα στον κενό χώρο, ο Αντζιέλσκι έφυγε πιο γρήγορα από τον Σομποτσίνσκι, πέρασε και τον τερματοφύλακα Σούλη ισοφαρίζοντας σε 1-1. Στο 74’ αποβλήθηκε ο Κιβρακίδης για σκαριά στον Ντεμίρ. Στο 76’ ο Τσιντώτας έκανε φοβερή απόκρουση βγάζοντας από το «Γ» σουτ του Κόντε. Επέμενε ο ΠΑΣ και στο 77’ χάθηκε ένα…άχαστο γκολ, όταν καλό σουτ του Παμλίδη απέκρουσε ο Τσινώτας, η μπάλα πήγε στο ν Ροζάλες που προ κενής εστίας σούταρε βεβιασμένα άουτ. Ο ΠΑΣ δημιούργησε και άλλες φάσεις χωρίς να μπορέσει να βρει δίχτυα και στο τέλος, στις καθυστερήσεις λίγο έλειψε να χάσει και το ματς, όταν σούταρε από καλή θέση ο Βέργος πάνω από τα δοκάρια.
Από τον ΠΑΣ πιο δραστήριος ήταν ο Κιάκος που βοήθησε και μπροστά, καλός και ο Σόρια από δεξιά, πάντα μαχητικός ο Κόντε μπαίνοντας σε όλες τις φάσεις, μαχητικός πίσω ο Μπακαδήμας. Δεν μπορούμε να πούμε ότι υστέρησαν οι άλλοι παίκτες, αλλά δεν έβγαλαν την ενέργεια που είχαν στη Φιλαδέλφεια με την ΑΕΚ.
Κορυφαίος του Ατρόμητου ο Τσιντώτας, και καλοί οι αμυντικοί όπως οι Αθανασίου, Έρλινγκμαρκ, όπως και ο Κούντε. Δεν μας άρεσαν κάποιες αποδοκιμασίες που άκουσε ο Τσιντώτας για τις καθυστερήσεις που έκανε, καθώς πέρυσι βοήθησε τα μέγιστα για την παραμονή του ΠΑΣ, ούτε μας άρεσε και η συμπεριφορά του Τσιντώτα που ήθελε να κινηθεί προς την εξέδρα και τον συγκράτησαν οι άλλοι. Δεν μας άρεσε και η φραστική επίθεση που δέχθηκε η μητέρα των μεγαλομετόχων στο τέλος του αγώνα.
Δεν περιμέναμε καλύτερη διαιτησία από τον Βάτσιο. Εχθρικός απέναντι στον ΠΑΣ έψαχνε το παραμικρό για να σφυρίξει σε βάρος του. Δυστυχώς θα πρέπει να υποστούμε και τέτοιους ρέφερι όπως ο Βάτσιος, ο Μαλούτας ή ο Κατοίκος που ήταν με τον ΟΦΗ. Πόσο δίκαιο είχε ο Άγγελος Αναστασιάδης που είχε πει «θα πρέπει να κάνουμε ομάδα που να κερδίζει και τους διαιτητές». Βοηθοί του οι Βασίλειος Μωυσιάδης (Γρεβενών) και Αχιλλέας Νίκζας (Λάρισας). Τέταρτος ο Σταύρος Τσιμεντερίδης (Κοζάνης). Στο VAR ο Φώτης Πολυχρόνης (Πιερίας) και AVAR ο Θεόδωρος Τζιουβάρας (Κοζάνης). Παρατηρητής ο Βασίλης Τεροβίτσας (Αιτ/νιας).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σούλης, Κιάκος, Μπακαδήμας, Παντελάκης (43’ Σομποτσίνσκι), Σόρια, Καραχάλιος, Τζίνο (68’ Ροζάλες), Ριένστρα (79’ Λεό), Τούτου, Ροσέρο (68’ Παμλίδης), Κόντε.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Κιβρακίδης, Τσακμάκης, Έρλιγκμπαρκ, Αθανασίου, Κούντε, Κουέν (81’ Φριτζόνσον), Γκονζάλεζ, Αντζιέλσκι (80’ Βέργος), Καμαρά (75’ Τριμμάτης), Ντιρκς (58’ Τζοβάρας).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Άρης – ΑΕΚ 3-3
Κηφισιά – Παναιτωλικός 2-2
ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 2-2
Ολυμπιακός – Βόλος 3-0
Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης 2-1
ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος 1-1
Λαμία – ΠΑΟΚ 0-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(26η Αγωνιστική)
ΠΑΟΚ 60
ΑΕΚ 59
Ολυμπιακός 57
Παναθηναϊκός 56
Άρης 42
Λαμία 34
————————————————–
Αστέρας Τρίπολης 31
Ατρόμητος 28
Πανσερραϊκός 27
ΟΦΗ 25
Παναιτωλικός 20
Βόλος 20
Κηφισιά 19
ΠΑΣ Γιάννινα 18
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.
-Ο Ολυμπιακός έχει έναν μηδενισμό για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Σχετικά άρθρα

Η αποστολή για Κηφισιά και άλλες ειδήσεις από τον ΠΑΣ

Στα μονοπάτια της Β’ Εθνικής που θα βαδίσει ο ΠΑΣ!

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Λήγουν Ιούνιο τα συμβόλαια 16 παικτών του ΠΑΣ