Αθλητικά

Συναγερμός στα Γιάννινα, όλοι στο πλευρό του ΠΑΣ

Συναγερμός σήμανε στα Γιάννινα για το αυριανό παιχνίδι του ΠΑΣ με τον Ατρόμητο που θα γίνει στις 19.30 στο στάδιο «Ζωσιμάδες» για την 26η αγωνιστική, τελευταία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Υπάρχει έντονη κινητοποίηση των φιλάθλων, ειδικά των οργανωμένων, για να στηρίξουν την ομάδα τους σε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι, όπου η νίκη φαντάζει ως μονόδρομος για τον δημοφιλή «Άγιαξ της Ηπείρου». Μετά την καλή εμφάνιση του ΠΑΣ στη Φιλαδέλφεια με την ΑΕΚ, ανεξαρτήτως της ήττας με 4-2, υπάρχει η πίστη και η ελπίδα ότι ο θρυλικός ΠΑΣ έχει τις δυνατότητες να παραμείνει στη Σούπερ Λιγκ και να κάνει την αντεπίθεση στα πλέι άουτ, με την προϋπόθεση ότι θα κερδίσει αύριο τον Ατρόμητο. Αν λάβουμε υπόψη την κίνηση της προπώλησης των εισιτηρίων, τις κινητοποιήσεις των οργανωμένων, από το πως εκφράζονται στο διαδίκτυο οι φίλοι της τοπικής ομάδας, αύριο όλοι οι δρόμοι θα οδηγούν στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Όπως με το προηγούμενο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, έτσι και αύριο θα υπάρχει έντονη παρουσία φιλάθλων στο ιστορικό στάδιο της πόλης. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει γενική είσοδος 10 ευρώ. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε σημαντικά σημεία βελτίωσης της αγωνιστικής εικόνας του και αφήνει υποσχέσεις για καλύτερη πορεία στη συνέχεια.
Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί σήμερα με προπόνηση το απόγευμα στο ΠΕΑΚΙ όπου ο Μιχάλης Γρηγορίου θα δώσει τις τελευταίες οδηγίες στους παίκτες του. Η χθεσινή προπόνηση έγινε σε δύο γκρουπ, με πολλές ασκήσεις τακτικής, γυμναστήριο και τρέξιμο. Εντάξει φαίνεται ότι είναι ο γκολκίπερ Νάγκι που έκανε ατομική προπόνηση και από σήμερα αναμένεται να είναι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας. Επίσης επιστρέφουν οι Ροσέρο, Καραχάλιος, Ριένστρα (εξέτισαν τις ποινές) Παμλίδης, Κιάκος (αποθεραπεύτηκαν). Θα απουσιάσουν από το αυριανό παιχνίδι με τον Ατρόμητο ο τραυματίας Εραμούσπε και ο Τζίμας που έκανε καλό παιχνίδι τη Φιλαδέλφεια αλλά συμπλήρωσε 9 κίτρινες κάρτες. Όλοι οι υπόλοιποι είναι πανέτοιμοι, έχοντας και ο Γρηγορίου περισσότερες επιλογές για την ενδεκάδα που θα επιδιώξει τη νίκη και μόνον αυτή αύριο με την αξιόμαχη ομάδα του Περιστερίου.
Η αποστολή θα ανακοινωθεί μετά τη σημερινή προπόνηση. Σύμφωνα με τα χθεσινά δεδομένα στη διάθεση του Μιχάλη Γρηγορίου είναι οι Νάγκι, Αθανασίου, Σούλης, Σόρια, Τούτου, Πανάγου, Παντελάκης, Μπακαδήμας, Σομποτσίνσκι, Κιάκος, Ναούμης, Τσαούσης, Καραχάλιος, Τζίνο, Ροζάλες, Ριένστρα, Λεό, Παμλίδης, Ντεμίρ, Λιάσος, Κύρκος, Κόντε, Μπάλαν, Μπεγκάλα.

ΡΕΦΕΡΙ Ο ΒΑΤΣΙΟΣ

Τον αυριανό αγώνα θα διευθύνει ο Αριστείδης Βάτσιος του συνδέσμου Δυτικής Αττικής. Βοηθοί του θα είναι οι Βασίλειος Μωυσιάδης (Γρεβενών) και Αχιλλέας Νίκζας (Λάρισας). Τέταρτος ο Σταύρος Τσιμεντερίδης (Κοζάνης). Στο VAR ορίστηκε ο Φώτης Πολυχρόνης (Πιερίας) και AVAR ο Θεόδωρος Τζιουβάρας (Κοζάνης). Τέλος, παρατηρητής θα είναι ο Βασίλης Τεροβίτσας (Αιτ/νιας). Ο Βάτσιος είχε διευθύνει πρόσφατα και τον αγώνα ΠΑΣ – Άρης 0-0.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Η αυριανή αναμέτρηση με γηπεδούχο τον ΠΑΣ θα είναι η 28η για τα πρωταθλήματα Α’ και Β’ Εθνικής Κατηγορίας. Στις προηγούμενες 27 αναμετρήσεις η προϊστορία καταγράφει 18 νίκες του ΠΑΣ, 6 ισοπαλίες και 3 νίκες του Ατρόμητου. Την περασμένη αγωνιστική σεζόν 2022-23 το ματς στα Γιάννινα έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1.

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Στο παιχνίδι του α’ γύρου που έγινε την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 στο γήπεδο Περιστερίου, οι ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1. Στο 64’ ο Ρομπάιγ έκανε το 1-0 και στο 87’ ισοφάρισε με 1-1 ο Εραμούσπε. Διαιτητής ο Πολυχρόνης (Πιερίας) που θα είναι αύριο στο VAR.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Κούντε, Γκονζάλεθ (79’ Έρλινγκμαρκ), Ρομπάιγ (88’ Γιουμπιτάνα), Κούεν (68’ Ντιρκς), Καμαρά, Βέργος
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Τσαούσης, Καραχάλιος, Ριένστρα (90’+1’ Τζίνο), Ροσέρο, Παμλίδης, Τζίμας (71’ Γκάρο), Μπάλαν (71’ Λέο).

ΜΕ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Σήμερα έρχεται στα Γιάννινα ο Ατρόμητος, προερχόμενος από τη σημαντική νίκη με σκορ 3-1 επί της Λαμίας στο Περιστέρι. Μπήκε τέλος ένα αρνητικό σερί έξι αγώνων. Για το αυριανό παιχνίδι με τον ΠΑΣ δηλώθηκαν για να εκτίσουν τις ποινές από κίτρινες κάρτες ο κεντρικός αμυντικός Τζαβέλλας, ο δεξιός μπακ Κεσχρίντα, ο εξτρέμ Γιουμπιτάνα και ο σέντερ φορ Βαλένσια. Ο Ατρόμητος είναι από τις ομάδες που στα πλέι άουτ θα δώσει τέσσερα εντός και τρία εκτός έδρας παιχνίδια.

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΙΖΕΙ Η Κ19

Από τις ομάδες Νέων θα αγωνιστεί μόνον η Κ19 που θα υποδεχθεί σήμερα και ώρα 12.00 τον Ατρόμητο στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ. Στόχος η νίκη, για να αμβλυνθούν και οι άσχημες εντυπώσεις από τη βαριά ήττα με σκορ 6-1 από τον ΟΦΗ, στο προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι.

……………………..

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ

19.30 Άρης – ΑΕΚ (NOVAsports prime)
19.30 Κηφισιά – Παναιτωλικός (COSMOTEsport 5)
19.30 ΟΦΗ – Παναθηναϊκός (COSMOTEsport 3)
19.30 Ολυμπιακός – Βόλος (COSMOTEsport 4)
19.30 Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης (NOVAsports 4)
19.30 ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος (NOVAsports 2)
19.30 Λαμία – ΠΑΟΚ (COSMOTEsport 2)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(25η Αγωνιστική)
ΑΕΚ 58
ΠΑΟΚ 57
Παναθηναϊκός 55
Ολυμπιακός 54
Άρης 41
Λαμία 34
————————————————–
Αστέρας Τρίπολης 31
Ατρόμητος 27
ΟΦΗ 24
Πανσερραϊκός 24
Βόλος 20
Παναιτωλικός 19
Κηφισιά 18
ΠΑΣ Γιάννινα 17
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.
-Ο Ολυμπιακός έχει έναν μηδενισμό για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Από τη σημερινή έντυπη έκδοση του Ηπειρωτικού Αγώνα (2/3/2024)

Σχετικά άρθρα

Το παρελθόν δείχνει το…μέλλον στον ΠΑΣ Γιάννινα

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την επίσημη ένταξη του ΠΑΣ στη Β’ Εθνική

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Ο πιο φτηνός και προβλέψιμος υποβιβασμός στην Ιστορία του ΠΑΣ