Αθλητικά

Ο ΠΑΣ φλέρταρε για 62′ λεπτά με το όνειρο αλλά έχασε με 4-2!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα φλέρταρε με το όνειρο μιας νίκης επί της ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια, καθώς μέχρι το 69’ είχε προβάδισμα στο σκορ 1-2, αλλά τελικά νικήθηκε στο ψηλό παιχνίδι και στις στημένες φάσεις, χάνοντας με σκορ 4-2

Δεν ήταν άσχημη η εμφάνιση του ΠΑΣ όσο δείχνει το αποτέλεσμα. Θα λέγαμε ότι στο πρώτο ημίχρονο που έκανε την ανατροπή του σκορ από 1-0 σε 1-2 ήταν πολύ καλός. Όμως δέχθηκε μεγάλη πίεση στην επανάληψη, με συνέπεια να μην έχει πάντα την ανάλογη αυτοσυγκέντρωση, ειδικά στο ψηλό παιχνίδι που τον νίκησε κατά κράτος η ΑΕΚ και έτσι μοιραία δέχτηκε την ήττα, που τον αφήνει μόνο του στην τελευταία θέση, καθώς ο Βόλος κέρδισε 3-1 τον ΟΦΗ και η Κηφισιά έφερε ισοπαλία 3-3 στην Τρίπολη με τον Αστέρα.
Ο ΠΑΣ πήγε στην Αθήνα για το παιχνίδι με την ΑΕΚ έχοντας το μυαλό περισσότερο στο άλλο παιχνίδι με τον Ατρόμητο που θα γίνει την Κυριακή στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Ήταν ανανεωμένος κατά ποσοστό 80% σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια και αγωνίστηκαν βασικοί παίκτες που πριν είτε ήταν αναπληρωματικοί είτε εκτός αποστολής. Οι Ροσέρο, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ριένστρα δηλώθηκαν σε αυτό το παιχνίδι για να εκτίσουν τις ποινές από κίτρινες κάρτες. Οι Νάγκι και Παμλίδης έμειναν εκτός 20άδας γιατί δεν είναι απολύτως έτοιμοι, όπως επίσης και ο Κιάκος. Επίσης ο Γρηγορίου κράτησε στον πάγκο τους Κόντε, Τούτου, Παντελάκη για να προφυλαχθούν ενόψει του αγώνα με τον Ατρόμητο, που μετά τα χθεσινά αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα καθοριστικός. Για πρώτη φορά ξεκίνησαν με τη βασική ενδεκάδα οι Ροζάλες, Σομποτσίνσκι που είναι μεταγραφές του Ιανουαρίου, μπήκε ως αλλαγή ο ξεχασμένος Πανάγου και γύρισαν στην ενδεκάδα μετά από καιρό οι Τζίμας, Τσαούσης, ενώ πήραν χρόνο συμμετοχής οι Μπεγκάλα, Κύρκος που σε άλλα ματς ήταν εκτός αποστολής. Σχηματίστηκε μια ενδεκάδα με πολλούς περιορισμούς και αλλαγές, που κέρδισε μόνο τις εντυπώσεις στο πρώτο ημίχρονο, καθώς στην επανάληψη η ΑΕΚ είχε τον πλήρη έλεγχο. Όμως, κάποιοι παίκτες έδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν στη συνέχεια.
Το ματς στο πρώτο μέρος είχε κοντράστ συναισθημάτων. Προηγήθηκε 1-0 η ΑΕΚ στο 15’΄με τον Σιμάνσκι, αλλά ο ΠΑΣ έκανε την ανατροπή σε 1-2 με γκολ που σημείωσαν στο 35’ ο Σομποτσίνσκι και στο 44’ ο Τζίμας. Και τα δύο γκολ ήταν καταπληκτικά σε εκτέλεση. Στο διάστημα αυτό ο ΠΑΣ είχε καλή παρουσία, καθώς έκλεινε πολύ καλά τους χώρους, πρόσεχε στα στημένα και έβγαινε επικίνδυνα στην κόντρα, με ιδιαίτερα απειλητικές διαθέσεις.
Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αναμενόμενη η πίεση από την ΑΕΚ. Όμως για να καταφέρει να «ξεκλειδώσει» την άμυνα του ΠΑΣ έβαλε το χεράκι του και ο διαιτητής Μαλούτας που καταλόγισε στο 69’ ένα ανύπαρκτο φάουλ σε καλή θέση για την ΑΕΚ όταν ο Μάνταλος έπεσε μόνος του όταν τον ακούμπησε ο Λιάσος. Από το φάουλ αυτό ήρθε η ισοφάρισε σε 2-2 με την κεφαλιά του Πόνσε. Από εκεί και μετά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι περισσότερο ο ΠΑΣ, υποχρεωτικά κλείστηκε πίσω, η ΑΕΚ έκανε στο 74’ με τον Λιούμπισιτς την ανατροπή σε 3-2. Στο 79’ έγινε το 4-2 με τον Πόνσε και εκεί τελείωσε και κάθε ίχνος ελπίδας για να πάρει κάτι ο «Άγιαξ της Ηπείρου». Αξιοσημείωτο είναι ότι τα τρία γκολ του β’ ημιχρόνου σημείωσαν για την ΑΕΚ παίκτες που μπήκαν ως αλλαγή!
Ο Μαλούτας ευθύνεται για το φάουλ με το οποίο ισοφάρισε 2-2 η ΑΕΚ. Επίσης από τη  ανάλυση του βίντεο φαίνεται ότι το 4ο γκολ της ΑΕΚ μπήκε από τον Πόνσε με το χέρι. Ο VAR πως κατάπιε μια τέτοια φάση;

ΤΑ ΓΚΟΛ

15’: Ο Άμραμπατ έκανε την κίνηση στα καρέ του ΠΑΣ, έβγαλε την πάσα στο Σιμάνσκι που παρά το τάκλιν που του έκανε ο Μπακαδήμας έκανε συρτό σουτ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα, αφού πρώτη βρήκε το δεξιό κάθετο δοκάρι του ΠΑΣ. Προβάδισμα 1-0 η ΑΕΚ.

35’: Στατική μπάλα με τον Τσαούση να την φέρνει μέσα στην περιοχή με ωραία εκτέλεση, η μπάλα πέρασε από όλη την άμυνα μετά την κεφαλιά του Τζίμα και στο δεύτερο δοκάρι ο Σομποτσίνσκι με πλασέ ισοφάρισε για τον ΠΑΣ σε 1-1.

44’: Λάθος του Τσούμπερ, ο Λεό γίνεται κάτοχος, πάσα στον Τζίμα και με ένα τέλειο πλασέ κάνει το 1-2 και παγώνει την OPAP Arena! Καταπληκτικό και προβάδισμα 1-2 για τον ΠΑΣ.

69’: Φάουλ Μάνταλου από δεξιά, κεφαλιά του Πόνσε και 2-2.

74’: Ανατροπή του σκορ σε 3-2 για την ΑΕΚ, με προβολή του Λιούμπισιτς μετά από κεφαλιά του Χατζησαφί.

79’: Ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ, ο Πόνσε με τον Λιούμπισιτς σηκώθηκαν για κεφαλιά, ο πρώτος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

6’: Σουτ μέσα από την περιοχή του Τσούμπερ έφυγε πάνω από τα δοκάρια του ΠΑΣ.

18’ Σουτ από καλή θέση του Λιβάι Γκαρσία που ήταν ακάλυπτος έφυγε άουτ.

38’: 38′ Εκτέλεση φάουλ του Αμραμπατ, κεφαλιά Σιντιμπέ πάνω από τα δοκάρια.

54′: Σουτ του Πινέδα, στο σώμα του Τζίνο και κόρνερ

62’: Κεφαλιά από κοντά του Μάνταλου πάνω από τα δοκάρια του ΠΑΣ

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής ο Δημήτριος Μαλούτας του συνδέσμου Ημαθίας. Βοηθοί του οι Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών), Δημήτριος Βεργέτης (Αργολίδας). Τέταρτος διαιτητής ο Αριστείδης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής). Στο VAR ο Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας) και βοηθός AVAR ο Δημήτριος Σαμοίλης (Αθηνών).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Πήλιος (78’ Μήτογλου), Χατζισαφί, Βίντα, Σιντιμπέ (57’ Λιούμπισιτς), Σιμάνσκι (57’ Γιόνσον), Πινέδα, Ελίασον, Άμραμπατ, Τσούμπερ (57’ Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία (46’ Πόνσε)
ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Σούλης, Τσαούσης, Σομποτσίνσκι, Μπακαδήμας, Σόρια, Λιάσος, Τζίνο (84’ Μπεγκάλα), Ντεμίρ (64’ Τούτου), Τζίμας (75’ Πανάγου), Ροσάλες (75’ Κόντε), Λεό (84’ Κύρκος).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Αστέρας Τρίπολης – ΑΕ Κηφισιάς 3-3
Βόλος – ΟΦΗ 3-1
Ατρόμητος – Λαμία 3-1
Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 1-2
ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 4-2
Πανσερραϊκός – ΠΑΟΚ 0-2
Παναθηναϊκός – Άρης 2-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(25η Αγωνιστική)
ΑΕΚ 58
ΠΑΟΚ 57
Παναθηναϊκός 55
Ολυμπιακός 53
Άρης 41
Λαμία 34
————————————————–
Αστέρας Τρίπολης 31
Ατρόμητος 27
ΟΦΗ 24
Πανσερραϊκός 24
Βόλος 20
Παναιτωλικός 19
Κηφισιά 18
ΠΑΣ Γιάννινα 17
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.
-Ο Ολυμπιακός έχει έναν μηδενισμό και -1 για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (26η)
ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ

19.30 Άρης – ΑΕΚ
19.30 ΑΕ Κηφισιάς – Παναιτωλικός
19.30 ΟΦΗ – Παναθηναϊκός
19.30 Ολυμπιακός – Βόλος
19.30 Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης
19.30 ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος
19.30 Λαμία – ΠΑΟΚ

Σχετικά άρθρα

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την επίσημη ένταξη του ΠΑΣ στη Β’ Εθνική

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Ο πιο φτηνός και προβλέψιμος υποβιβασμός στην Ιστορία του ΠΑΣ

Η προετοιμασία του ΠΑΣ και η περίπτωση Εραμούσπε

Βαγγέλης Γυφτόπουλος