Ο Πέδρο Κόντε με κεφαλιά κάνει το 2-0 (ΦΩΤΟ gazzetta)
Αθλητικά

Πέταξε τζάμπα μέσα από τα χέρια του 2 βαθμούς ο ΠΑΣ

Άλλους δύο βαθμούς…πέταξε μέσα από τα χέρια του ΠΑΣ, καθώς είχε προβάδισμα 2-0 επί του ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο και στην επανάληψη έχασε τον βηματισμό με συνέπεια η ομάδα της Κρήτης να ισοφαρίσει σε 2-2.

Πρώτη φορά φέτος βρέθηκε ο ΠΑΣ σε τόσο πλεονεκτική θέση, να ξεκινά εντυπωσιακά ένα παιχνίδι, να του βγαίνουν πολλά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο, να προηγείται 2-0 στα 20 πρώτα λεπτά, να έχει ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και να τα χάνει όλα στο άλλο μισό του αγώνα. Στην επανάληψη, όσο περνούσαν τα λεπτά άρχισε να καταρρέει, χάνοντας τον προσανατολισμό όπως και τη νίκη μέσα από τα χέρια του, αφού ο ΟΦΗ ισοφάρισε σε 2-2 και στο τέλος απείλησε με ένα τρίτο γκολ για την ολική ανατροπή. Οι τέσσερις με τεσσεράμισι χιλιάδες περίπου φίλαθλοι που βρέθηκαν στο στάδιο «Ζωσιμάδες» έφυγαν σιωπηλοί και πικραμένοι από το γήπεδο. Όταν ο Κατοίκος σφύριξε τη λήξη του αγώνα, στο παγωμένο στάδιο επικρατούσε η απόλυτη σιωπή. Δεν είχε κουράγιο ο κόσμος ούτε να χειροκροτήσει ούτε να αποδοκιμάσει. Έφυγε σιωπηλός από το γήπεδο με χίλιες δύο σκέψεις να περνούν βασανιστικά από το μυαλό του. Όταν δεν κερδίζεις αυτό το παιχνίδι που το έχεις στα μέτρα σου από την αρχή τότε που θα κερδίσεις για να καλύψεις τη διαφορά;
Το παιχνίδι ξεκίνησε με μια σημαντική ευκαιρία για τον ΟΦΗ στο 7’ με τον Μπακού που αστόχησε μόνος του και λίγο έλειψε να δούμε άλλο έργο, σαν αυτό των προηγούμενων αγώνων, που ο ΠΑΣ δεχόταν γκολ από τα αποδυτήρια. Αφού ξεπέρασε αυτό τον σκόπελο, μέχρι το τέλος του ημιχρόνου πρωταγωνιστής ήταν ο ΠΑΣ. Στο 9’ έκανε το 1-0 με τον Ροσέρο και στο 20’ το 2-0 με τον Κόντε. Ο ΟΦΗ τα είχε χαμένα και ο ΠΑΣ τον πίεζε απ’ όλες τις πλευρές χωρίς να τον αφήσει να πάρει ανάσα. Δεν είναι μόνο ότι ο ΠΑΣ ευτύχησε να βάλει δύο γκολ, αλλά έπαιξε και καλό ποδόσφαιρο. Πάτησε μπάλα, είχε σωστή ανάπτυξη και του πήγαιναν όλα καλά.
Όμως στο δεύτερο ημίχρονο έγινε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Ο ΟΦΗ ανανεώθηκε με τις αλλαγές, βελτιώθηκε σε μεγάλο βαθμό και από το 65’ και μετά άρχισε να πιέζει τον ΠΑΣ, να έχει κατοχή μπάλας. Ο ΠΑΣ υποχώρησε, είτε για να κρατήσει το 2-0, είτε γιατί δεν μπορούσε να κρατήσει τον ΟΦΗ ψηλά. Στο 68’ από ένα μακρινό σουτ μπήκε ένα γκολ από τον Μπάκιτς που μόνο για γκολ δεν μύριζε. Ούτε ο επιθετικός του ΟΦΗ πίστευε ότι θα έμπαινε γκολ. Και όμως μπήκε και άρχισε να βάζει για τα καλά στο παιχνίδι την ομάδα του Ηρακλείου. Ο Γρηγορίου πέρασε στο 77’ τον Καραχάλιο αντί του Ριένστρα και τον Μπάλαν αντί του Κόντε, χωρίς να αλλάξει κάτι επί της ουσίας. Ίδια εικόνα συνέχισε να έχει ο ΠΑΣ, να μην μπορεί να κρατήσει ψηλά τον ΟΦΗ. Έτσι στο 82’ σε χέρι του Μπάλαν έγινε το πέναλτι με το οποίο ο Μπάκιτς ισοφάρισε σε 2-2. Προς το τέλος πέρασαν οι Λεό, Ντεμίρ, Ροζάλες, αλλά πολύ αργά για να σημάνει η καμπάνα της αντεπίθεσης. Η τοπική ομάδα είχε ξεμείνει από φαντασία και ενέργεια και σε αυτές τις περιπτώσεις λες ότι αφού δεν μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι, τότε μην το χάνεις. Μετά το 2-2 μπορούσε και ο ΟΦΗ σε κάποιες στιγμές να βάλει τρίτο γκολ, όπως και ο ΠΑΣ στο 90’ που ο Λεό αστόχησε από κοντά, αλλά ήταν σε δεξιά πλάγια θέση.
Βάσει της εικόνας, όπου οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο, το αποτέλεσμα θεωρείται δίκαιο. Ο βαθμός που πήρε ο ΠΑΣ δεν μπορεί να είναι ικανοποιητικός. Αλλά από το…τίποτα καλός είναι και ο πόντος. Για τη συνέχεια έχει ο Θεός. Ήταν μια ευκαιρία να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις και την άφησε ο ΠΑΣ να πάει χαμένη. Το γιατί γύρισε πίσω στο δεύτερο ημίχρονο, το ξέρουν οι ίδιοι. Κουράστηκαν, πιέστηκαν τόσο πολύ από τον ΟΦΗ, ήθελαν να κρατήσουν το 2-0; Ότι και να ισχύει από αυτά δεν αλλάζει την ουσία. Το ταμπλό έγραψε 2-2 και ο ΠΑΣ πέταξε τζάμπα μέσα από τα χέρια του δύο υπερπολύτιμους βαθμούς, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τη θέση του στη μάχη της παραμονής. Τώρα θα πρέπει να ετοιμαστεί για το παιχνίδι της Τετάρτης με την ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια και μετά για το άλλο κρίσιμο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στα Γιάννινα.
Ο διαιτητής Κατοίκος έδειξε την πρόθεση από την αρχή να σπρώξει τον ΟΦΗ, του έδινε σφυρίγματα, αλλά δεν μπαίνει η διαιτησία στην εξίσωση του τελικού αποτελέσματος. Ο ΠΑΣ φταίει αποκλειστικά για την κακή εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου.

ΤΑ ΓΚΟΛ

9′: Ο Τούτου έκανε εξαιρετική κούρσα από τα αριστερά, απέφυγε τον Μαρινάκη, έπαιξε για τον Ριένστρα μέσα στα καρέ του ΟΦΗ, η άμυνα των φιλοξενουμένων είχε «χάσει» τις θέσεις της και ο Ριενστρα «έκοψε» για τον Ροσέρο που ακολουθούσε τη φάση και πλάσαρε εύστοχα κάνοντας το 1-0

20′: Ο Κόντε, μετά από σέντρα του Ροσέρο, βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ και σκόραρε με κεφαλιά κάνοντας το 2-0.

68’: Ο Μπάκιτς με ένα συρτό σουτ από μακριά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ μειώνοντας σε 2-1.

82’: Ο Μοσχέρα έδωσε την πάσα στον Μπάκιτς, αυτός έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε το χέρι του Μπάλαν με συνέπεια να καταλογιστεί πέναλτι σε βάρος του ΠΑΣ, που εκτέλεσε ο Μπάκιτς και ισοφάρισε σε 2-2.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

7′: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Ο Τοράλ έβγαλε με εξαιρετική μεταβίβαση τον Μπάκου στην πλάτη του Μπακαδήμα, ο μεσοεπιθετικός των φιλοξενουμένων βρέθηκε τετ α τετ με τον Σούλη, πλάσαρε όμως άουτ.

11’: Ο Τούτου βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε, ο Μπάουμαν δύσκολα σε κόρνερ.

39’: Ο Ισέκα έκανε το μονοκόματο σουτ μετά από σέντα του Τοράρινσον, ο Σούλης έδιωξε.

76’: Ο Φελίπε σούταρε μέσα από τα καρέ του ΠΑΣ, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ

90’: Σε εκτέλεση φάουλ του Κιάκου ο Μπάουμαν έκανε άστοχη έξοδο, η μπάλα έφτασε δεξιά στον Λεό που σούταρε άουτ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής ο Κωνσταντίνος Κατοίκος του συνδέσμου Αθηνών. Βοηθοί του θα είναι οι Ανδρέας Φωτόπουλος, Μιχαήλ Νιδριώτης (Αθηνών). Τέταρτος ο Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας), στο VAR ο Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών) και βοηθός AVAR ο Παντελής Σπυρόπουλος (Ανατολικής Αττικής). Παρατηρητής διαιτησίας ο Γεώργιος Σταθόπουλος (Αχαίας).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σούλης, Κιάκος, Παντελάκης, Μπακαδήμας, Κιάκος, Τζίνο, Λιάσος (86’ Λεό), Ριένστρα (77’ Καραχάλιος), Ροσέρο (86’ Ντεμίρ), Τούτου (92’ Ροζάλες), Κόντε (77’ Μπάλαν).
ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάουμαν, Μαρινάκης (46’ Λουκάο), Βούρος, Λαμπρόπουλος, Τοράρινσον, Μπάκιτς, Γκαγιέγος (62’ Μεγιάδο), Μπακού, Ριέρα (46’ Φελίπε), Τοράλ (69’ Νέιρα), Ισέκα (62’ Μοσκέρα).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

19.00 Λαμία – ΑΕΚ 1-3
19.30 Πανσερραϊκός – Ατρόμητος 0-0
ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
16.30 ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ 2-2
17.00 Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ 1-3
18.00 Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 2-1
19.30 Άρης – Βόλος 2-0
20.00 Παναθηναϊκός – Κηφισιά 1-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(24η Αγωνιστική)
ΑΕΚ 55
ΠΑΟΚ 54
Παναθηναϊκός 52
Ολυμπιακός 50
Άρης 41
Λαμία 34
————————————————–
Αστέρας Τρίπολης 30
ΟΦΗ 24
Πανσερραϊκός 24
Ατρόμητος 24
Παναιτωλικός 19
ΠΑΣ Γιάννινα 17
Βόλος 17
Κηφισιά 17
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.
-Ο Ολυμπιακός έχει έναν μηδενισμό και -1 για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (25η)
ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
15.00 Αστέρας Τρίπολης – ΑΕ Κηφισιάς
15.00 Βόλος – ΟΦΗ
17.00 Ατρόμητος – Λαμία
17.00 Παναιτωλικός – Ολυμπιακός
19.00 ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα
20.00 Πανσερραϊκός – ΠΑΟΚ
21.00 Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

Σχετικά άρθρα

Στο Περιστέρι ξεκινά τα πλέι άουτ ο ΠΑΣ

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Με πολλές ελλείψεις αύριο στην Αθήνα ο ΠΑΣ

Παίζουν με ΠΑΣ Λιβάι Γκαρσία και Άμραμπατ