ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

«Οδοστρωτήρας» ο Βίκος, ισοπέδωσε και τον Αίολο Αγυιάς

Μόνος πρώτος έμεινε στην κορυφή του 2ου ομίλου της National League 1 ο Βίκος Φalcons, μετά τη νίκη του επί του Αίολου Αγυιάς με σκορ 71-55 και σε συνδυασμό με την ήττα των Τρίκαλα Basket από τον Εθνικό Λειβαδιάς.

Η ομάδα των Ιωαννίνων πέτυχε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη της, στηριζόμενη κυρίως στην άμυνά της, αλλά και στην υπεροπλία της κάτω από το καλάθι, καθώς άργησε να βρει πόντους από περιφερειακά σουτ.
Ο Βίκος έδειξε τη διάθεσή του να καθαρίσει το παιχνίδι με το καλησπέρα. Ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο πήρε διψήφια διαφορά, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν τους πρώτους πόντους σχεδόν μετά από έξι λεπτά και να σκοράρουν μόλις τέσσερις στην πρώτη περίοδο, όλους με ελεύθερες βολές. Στη συνέχεια η ομάδα του Αίολου Αγυιάς ισορρόπησε το παιχνίδι, με τους παίκτες του Κώστα Δελέγκου, ωστόσο, να κρατούν με ευκολία ένα σταθερό προβάδισμα, αν και στερήθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο των υπηρεσιών του πρώτου σκόρερ τους μέχρι εκείνη τη στιγμή Θοδωρή Τσιλούλη, που έμεινε στον πάγκο για να προφυλαχθεί, καθώς είχε ενοχλήσεις.
Στην τελευταία περίοδο οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση και προσπάθησαν να πλησιάσουν, όμως δύο εύστοχα τρίποντα του Αναγνωστάκη και η πληθωρική παρουσία του Tamas Ivosev, που έκλεβε, έκοβε και σκόραρε, αποκατέστησαν την τάξη και έφεραν μια εύκολη νίκη για την ομάδα του Βίκου, που μοιάζει άλλη ομάδα από αυτή στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος.
Στα highlights του αγώνα μια μαγική ασίστ του Σπυριδωνίδη και ένα μεγαλοπρεπές κόψιμο του Ivosev, ο οποίος έδειξε την ποιότητά του σε αρκετά σημεία του αγώνα. Άλλωστε, ήταν και ο πρώτος σκόρερ με 20 πόντους. Διψήφιος ήταν και ο Τσιλούλης, που, όπως προαναφέρθηκε, δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Νιφόρας με 13 πόντους.
Τα δεκάλεπτα: 17-4, 33-20, 50-40, 71-55
Βίκος Ιωαννίνων (Δελέγκος): Μαυρογιάννης 3(1), Τσιλούλης 10, Χείλαρης, Τάταρης 9(1), Αναγνωστάκης 8(2), Ιβόσεφ 20(1), Πάτρας 9, Σπυριδωνίδης 4, Παπαδάκης 4, Μόρας 4, Αποστόλου.
Αίολος Αγυιάς Πατρών (Παπαδημητρίου): Φραντζής 11(1), Παπαφωτίου 11(1), Νιφόρας 13(2), Κολσούζογλου 2, Θανόπουλος 2, Παπανδρεόπουλος 5, Αλαφοδήμος 5(1), Βάλαης, Μηλιτσόπουλος 3(1), Κέκερης, Κιτσαράς, Χριστόπουλος 3.