ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Όλα έτοιμα για τον 24ο Μπιζάνιο Δρόμο

Για 24η χρονιά πραγματοποιείται ο Μπιζάνιος Δρόμος, ένας αγώνας αφιερωμένος στους πεσόντες Μπιζανομάχους, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων.

Φέτος ο Μπιζάνιος Δρόμος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου με εκκίνηση στις 10.30 το πρωί από το Μπιζάνι, και θα συμμετέχουν δωρεάν περισσότεροι από 800 δρομείς, από την Ήπειρο αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.
Ο αγώνας δρόμου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1971 και συνεχίστηκε έως το 1984 από τον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο Ιωαννίνων (ΑΓΣΙ) , για να αναβιώσει το 2012 από τον Δήμο Ιωαννιτών, με στόχο να καθιερωθεί ως ο ιστορικός αγώνας της πόλης, όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο αντιδήμαρχος Πέτρος Παλάσχας.
«Ο Μπιζάνιος Δρόμος είναι περισσότερο μια αθλητική εκδήλωση, που συνδυάζει τον αθλητισμό και την ιστορία, που ενώνει την τοπική κοινότητα και προάγει τον πολιτισμό και την παράδοση της περιοχής, που επιβραβεύει τη συμμετοχή και όχι την πρωτιά, την ευγενή άμιλλα και όχι τον ανταγωνισμό», σημείωσε και πρόσθεσε πως η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν, γιατί επιθυμία του Δήμου είναι οι συμπολίτες μας και όχι μόνο, να μπορούν ελεύθερα να τρέξουν σ’ έναν αγώνα με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για όλους μας. «Ελπίζουμε οι συνδημότες μας να κατακλύσουν την Κυριακή την πλατεία για να χειροκροτήσουν τους δρομείς, ελπίζουμε ο καιρός να είναι σύμμαχός μας και ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους καλή επιτυχία», σημείωσε ο κ. Παλάσχας και ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου και τα αθλητικά σωματεία «Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Ιωαννίνων», «ΕΚΑ Δωδώνη», «Α.Ο. Σπάρτακο», «Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων», καθώς και όλους τους φορείς που συμβάλλουν στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, όπως την Τροχαία Ιωαννίνων, τη Δημοτική Αστυνομία, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιωαννίνων, το ΕΚΑΒ, τον Σύνδεσμο Κριτών Κλασικού Αθλητισμού Ηπείρου, το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου και τους εθελοντές.
Εκ μέρους της Τροχαίας Ιωαννίνων, ο διοικητής Γρηγόρης Καρράς κάλεσε τους οδηγούς να ενημερωθούν για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια του αγώνα και να τηρούν απαρέγκλιτα τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Κάλεσμα στους Γιαννιώτες να βρεθούν στην κεντρική πλατεία, όπου θα γίνει ο τερματισμός, και να χειροκροτήσουν τους δρομείς, απεύθυνε εκ μέρους του Συλλόγου Δρομέων ο Βαγγέλης Τσίμαρης.
Τέλος, για την ασφάλεια του αγώνα, το παράρτημα Ιωαννίνων του ΕΕΣ, σύμφωνα με τον υπεύθυνο εθελοντικής διοίκησης των Σαμαρειτών Αθανάσιο Χάϊδο, θα καλύψει υγειονομικά τη διοργάνωση με 44 εθελοντές, 16 σταθμούς σε σταθερά σημεία, καθώς επίσης με την ποδηλατική ομάδα, ενώ θα χρησιμοποιηθούν ένα όχημα και μια μοτοσικλέτα.

Σχετικά άρθρα

Εκατοντάδες δρομείς έτρεξαν για την ιστορική μνήμη

Γεωργία Χαλάτση

Δε θα πραγματοποιηθεί φέτος ο Μπιζάνιος Δρόμος

Ματαιώνεται ο Μπιζάνιος Δρόμος