ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

«Σκαλοπάτι» για ένα μεγαλύτερο κλειστό

Με αναφορές στην ανάγκη δημιουργίας ενός μεγαλύτερου κλειστού γυμναστηρίου, συνδυάστηκε η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο.

Η συζήτηση έχει ανοίξει ξανά το τελευταίο διάστημα, καθώς είναι σαφές πως το Νέο Κλειστό μπορεί να συνέβαλε στο να βελτιωθούν οι συνθήκες προπόνησης των σωματείων της πόλης, ωστόσο η χωρητικότητά του είναι τέτοια, που δεν αρκεί για να φιλοξενήσει όχι μόνο μεγάλες διοργανώσεις, αλλά ούτε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των σωματείων μπάσκετ, που θέλουν να ανέβουν «σκαλοπάτια».
Μιλώντας στην εκδήλωση, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας υπογράμμισε τη συνεργασία περιφέρειας Ηπείρου και δήμου Ιωαννιτών για τη λειτουργία του Νέου Κλειστού, σημειώνοντας πως το παράδειγμα της επιτυχημένης διοίκησης του Νέου Κλειστού, με μια πενταμελή Επιτροπή Λειτουργίας που εργάζεται σκληρά για την αναβάθμιση του τοπικού μπάσκετ, μπορεί να αποτελέσει το «σκαλοπάτι» για το επόμενο βήμα, που θα είναι η κατασκευή ενός μεγαλύτερου κλειστού γυμναστηρίου.
Στην ανάγκη να γίνουν ακόμη περισσότερα βήματα προς τα μπροστά, αλλά κυρίως στην συνεργασία της περιφέρειας και του δήμου, που οδήγησε στην κατασκευή και λειτουργία του Νέου Κλειστού, αναφέρθηκε ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης, ευχαριστώντας με τη σειρά του τα μέλη της Επιτροπής για την πολύτιμη προσφορά τους.
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών εκπρόσωποι όλων των σωματείων μπάσκετ της πόλης (ΑΓΣΙ, Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα, IBC, Θρύλος Ιωαννίνων, Σπάρτακος, Μολοσσοί, ΠΑΣ Γιάννινα WBC), της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, της ΚΕΔ ΕΣΚΑΒΔΕ, των βετεράνων καλαθοσφαιριστών, του Εργασιακού Πρωταθλήματος Μπάσκετ, προπονητές συλλόγων, αθλητές και αθλήτριες.
Τους καλεσμένους υποδέχθηκαν στην αίθουσα Τύπου του Νέου Κλειστού τα μέλη της Επιτροπής Λειτουργίας, ο πρόεδρος Ηλίας Γκαζιάνης, ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Τσιούμπος, ο ταμίας Βασίλης Τσούρης, ο νομικός σύμβουλος Θοδωρής Καρακίτσος και ο υπεύθυνος επικοινωνίας Βασίλης Λούπας.
Ο κ. Γκαζιάνης ευχαρίστησε για τη συνεργασία την περιφέρεια και τον περιφερειάρχη, Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον δήμο Ιωαννιτών και τον δήμαρχο Θωμά Μπέγκα, ενώ τόνισε ιδιαίτερα τη συνεχή προσπάθεια αναβάθμισης του Νέου Κλειστού, που αποσκοπεί στην ανάπτυξη του τοπικού μπάσκετ.

Σχετικά άρθρα

Λαμπρή (παρά την αφρικανική σκόνη) η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας

Τα Γιάννενα θα φωτίσει αύριο η Ολυμπιακή Φλόγα

Μ. Κεφάλα: «Η βία δεν είναι ποτέ ανεκτή»