Αν συναντούσαμε τις λευκές περιοχές πάνω σε δέντρα, θα μιλούσαμε για μια ασθένεια. Όμως βρίσκονται πάνω στο plexiglass των καινούριων στάσεων και είναι το αποτύπωμα των αφισών, που κολλήθηκαν και μετά ξεκολλήθηκαν. Με ή χωρίς αφίσες, η ζημιά στις νέες στάσεις έχει δυστυχώς γίνει.
Απόψεις

Πήγαν για μαλλί…

Το σκεφτόμαστε από δω, το σκεφτόμαστε από κει, αλλά δε βγάζουμε συμπέρασμα ποιος είναι ακριβώς ο λόγος, για τον οποίο το υπουργείο Περιβάλλοντος σπεύδει να στείλει στο ΣτΕ το Προεδρικό Διάταγμα για την Παμβώτιδα.

Κι αυτό, γιατί, κάλλιστα η επόμενη κυβέρνηση μπορεί να το ανακαλέσει, οπότε δύσκολο να θέλουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα. Η μόνη πιθανή εξήγηση είναι να το κάνουν για επικοινωνιακούς λόγους, προκειμένου να λένε ότι δεν έκλεισαν μια εκκρεμότητα ετών. Από τις αντιδράσεις, πάντως, που καταγράφονται, μάλλον πήγαν για μαλλί και θα βγουν κουρεμένοι, αφού οι τοπικοί βουλευτές έχουν πάθει… αφωνία και δε βγαίνουν να υποστηρίξουν την επιλογή.

Α.Τ.

Πρώτο «καμπανάκι»

Το πρώτο «καμπανάκι» της φετινής θερινής περιόδου για την περιοχή μας αποτέλεσαν οι δύο φωτιές, σε Πέραμα και Ασφάκα, τις οποίες αντιμετώπισε άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Οι ημέρες που διανύουμε, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών αλλά και του αέρα, που ανά διαστήματα επικρατεί, είναι επικίνδυνες, όπως σημείωσε ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Ιωαννίνων Απόστολος Βασδέκης, καλώντας τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα. Την ίδια ώρα, οι πυροσβεστικές υπηρεσίες λειτουργούν οριακά, με ελλείψεις σε προσωπικό, αλλά και στον εξοπλισμό, αφού συχνά πυκνά στηρίζονται στο «φιλότιμο» εταιριών, που συμβάλλουν στην επιδιόρθωση βλαβών και σε συντηρήσεις για να μη μείνουν ακινητοποιημένα οχήματα.

Γ.Χ.

Οι αλεξιπτωτιστές

Στον πόλεμο οι αλεξιπτωτιστές είναι πολύ χρήσιμοι, στην πολιτική όμως; Και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, ορισμένα κόμματα μας έστειλαν «αλεξιπτωτιστές».

Ίσως πιστεύουν ότι έχουμε έλλειψη ικανών ανθρώπων ή ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε μεταξύ των συμπολιτών μας, αυτούς ή αυτές που πρέπει να μας εκπροσωπήσουν στη Βουλή. Τα Γιάννενα με την εκλογή του κυρίου Μ. Ελισάφ αδιαφόρησαν για τις υποδείξεις των κομμάτων και έστειλαν σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα ανεξαρτησίας και απαγκίστρωσης από τις κομματικές υποδείξεις και επιλογές. Με την ιδιότητα του απλού πολίτη που νοιάζεται και πονάει για τον τόπο του, απευθύνω έκκληση σε όλες και όλους, να στηρίξουμε τους ανθρώπους που έζησαν και ζουν ανάμεσά μας, και θα ζουν και μετά τις εκλογές, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Τους ανθρώπους που βιώνουν τα προβλήματα και τις ανάγκες του τόπου μας και θα αγωνισθούν για την επίλυσή τους.

Πάνος Γ. Νικολαΐδης

Με διορισμούς

Βγαίνει ο Τσίπρας και μας λέει πως κρύβεται αίμα πίσω από το πρόγραμμα του Μητσοτάκη. Aυτό είναι λάθος μεγάλο. Θα σας πω όμως τι πραγματικά κρύβεται. Ο Κυριάκος θα σκηνοθετήσει τα νέα επεισόδια της σειράς Bones με ηθοποιούς – θύματα από τον λαό, όπου ικανοί ντετέκτιβς- ερευνητές θα ανακαλύπτουν τα αποσυντεθειμένα πτώματα της πολιτικής του. Τα ευρήματα θα είναι τρομακτικά σε βαθμό που και ο ίδιος θα εκπλαγεί. Αλλά δεν θα κάνει πίσω. Για τις ανάγκες της πολιτικής του, θα διορίσει τόσους ιατροδικαστές που οι εγχώριοι δεν θα φτάνουν και θα του στείλει τους υπόλοιπους η λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Πάντως διορισμοί θα γίνουν. Για να μην έχει να λέει ο Αλέξης.

Π.Ζ.

Σχετικά άρθρα

Στο κεντρικό κράτος το μπαλάκι για την Παμβώτιδα

Τα πάνω – κάτω με την οριοθέτηση της Παμβώτιδας

Εκτεταμένες ζημιές από τη φωτιά στις φοιτητικές εστίες (φωτορεπορτάζ)