Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Μία κολόνα βρίσκεται πάνω σε πεζοδρόμιο και μάλιστα σε υποτυπώδη διάβαση αναπήρων, εμποδίζοντας τη διέλευση των ίδιων, αλλά και των πεζών. Η συγκεκριμένη μάλιστα είναι ακέφαλη, καθώς έχει απολέσει όχι μόνο τη λάμπα της, αλλά και την υποδοχή της.
Απόψεις

Προς Κορινθίους

Η σημερινή Τσιμπίδα σχολιάζει μια επιστολή που παροτρύνει ψηφοφόρους να ψηφίσουν συγκεκριμένη υποψήφια, τις αγέλες αδεσπότων στην πόλη και δύο υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Τη συνοδεύει... μια ακέφαλη κολόνα.

Στη διάρκεια της επίσημης προεκλογικής περιόδου, ο Σύνδεσμος Ημερήσιου Περιφερειακού Τύπου και η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου βομβάρδιζαν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των μελών τους με πληροφορίες, νόμους και εγκυκλίους σχετικά με το τον τρόπο που επιτρέπεται παρατάξεις, επικεφαλής και υποψήφιοι να κάνουν την προβολή τους. Και ορθώς το έκαναν, καθώς η νομοθεσία είναι αυστηρή και συγκεκριμένη και προβλέπει υψηλά πρόστιμα για τους παραβάτες.

Μεταξύ των ρητών απαγορεύσεων υπάρχει και μία που αναφέρει χαρακτηριστικά: «δεν είναι επιτρεπτή η προώθηση προεκλογικού υλικού, με χρήση συστήματος διακίνησης αλληλογραφίας του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. των ΟΤΑ και των επιχειρήσεών τους».

Ωστόσο, πρόσφατα έπεσε στα χέρια μας επιστολόχαρτο του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το οποίο υπογράφει απελθούσα βέβαια εργαζόμενη σ’ αυτό –με την ιδιότητά της αναγραφόμενη πάνω πάνω. Πρόκειται για μια παραινετική, ιδιόχειρη επιστολή με την οποία η υπογράφουσα καλεί τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν συγκεκριμένη υποψήφια πολύ συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης, εξαίροντας το ήθος της, την επιστημοσύνη της και την επάρκειά της.

Θα πείτε ότι δεν είναι ακριβώς προώθηση προεκλογικού υλικού και δεν το κάνει για τον εαυτό της, αλλά για κάποια φίλη. Θα συμφωνήσουμε. Κινείται, όμως, στα όρια της νομιμότητας και πολλές ιστορίες τελευταία έχουν αποδείξει ότι όσοι δοκιμάζουν την ελαστικότητα αυτών των ορίων με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, μπορεί να μην καταδικάζονται από τους φυσικούς δικαστές τους, σίγουρα όμως εισπράττουν την αποδοκιμασία της κοινής γνώμης. Ως εκ τούτου, πολύ φοβόμαστε ότι μόνο το προσδοκώμενο από την υπογράφουσα αποτέλεσμα δεν θα έχει η επιστολή που απέστειλε στους Κορινθίους…

Τ.Τ.

Φόβος και τρόμος

Ούτε κιχ δεν  ακούστηκε στην αίθουσα Δημ. Χατζής στα παλιά σφαγεία την Τρίτη το βράδυ, καθ’ όλη τη διάρκεια της προβολής της αριστουργηματικής ταινίας του Τζιμ Τζάρμους «Νεκρός» από την ΚΟΠΙ. Και μόνο  τις χορδές της κιθάρας του Νηλ Γιαγκ  να άκουγε ο θεατής που άφηναν τον ήχο τους και δημιουργούσαν υποβλητική ατμόσφαιρα, θα τρόμαζε. Ιδιαίτερα τη στιγμή που ο εξαιρετικός Τζόνι Ντεπ (ως νεκρός) περνούσε μέσα στη βάρκα τον… Αχέροντα. Κι ενώ ούτε άχνα δεν έβγαλε κανείς μέσα στην αίθουσα, έξω από αυτή κάποιοι καθώς διέσχιζαν την οδό Μετσόβου, έβγαλαν κραυγές από τον τρόμο τους. Αιτία μια αγέλη σκύλων με αρχηγό έναν τεράστιο μαύρου χρώματος που σχεδόν δεν διακρινόταν μέσα στο σκοτάδι. Πρέπει να έχεις μαεστρία να τους αντιμετωπίσεις, λένε οι φιλόζωοι. Να έχεις τον τρόπο σου, αλλά δεν τον έχεις πάντα και δεν είναι όλοι οι σκύλοι ίδιοι. Είναι μια μάστιγα για την πόλη τα αδέσποτα σκυλιά, το γράφουμε συνέχεια. Μια μάστιγα που δεν αντιμετωπίζεται από καμιά Αρχή, δυστυχώς. Χθες το πρωί, ώσπου να τελειώσουμε την περιγραφή του συμβάντος που βιώσαμε οι ίδιοι, συμπολίτης μπαίνει στην εφημερίδα  για να μας καταγγείλει την επίθεση και τον τραυματισμό του την ίδια βραδιά από αδέσποτα στον πανεπιστημιακό χώρο. Ο άνθρωπος μάλιστα  έκανε προσπάθεια να μας δείξει τον πληγωμένο του αστράγαλο, για το δάγκωμα του οποίου οδηγήθηκε στο νοσοκομείο. «Δεν φοβήθηκα  στη ζωή ακόμη και τους λύκους, όσο αυτή τη βραδιά», μας είπε.

Λ.Τ.

Στα μετόπισθεν

Από τους υποψηφίους με τη μεγαλύτερη αυτοδιοικητική εμπειρία στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» είναι ο Γιώργος Αρλέτος. Εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Ανατολής από το 1999 μέχρι και το 2010, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΤΕΔΚ από το 2006 μέχρι το 2010 και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών από το 2011 μέχρι το 2014. Και επίσης από τους πιο στενούς συνεργάτες του Μωυσή Ελισάφ. Ωστόσο, προτιμά να μένει στα μετόπισθεν, βάζοντας πάνω απ’ όλα την παράταξη, καθώς θεωρεί πως το μείζον είναι να αλλάξει σελίδα η πόλη και μετά να εκλεγεί ο ίδιος.

Α.Τ.

Με πλούσια εμπειρία

Αν και μόλις 32 ετών, η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα» Αγγελική Αγγέλη έχει αυτοδιοικητική εμπειρία, που θα τη ζήλευαν πολλοί συνυποψήφιοί της. Και μάλιστα την απέκτησε σε νεαρή ηλικία, καθώς διετέλεσε αντιδήμαρχος με αρμοδιότητες τουρισμού, πολιτισμού και παιδείας, καθώς και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ζαγορίου, επί δημαρχίας του Γαβριήλ Παπαναστασίου. Η εμπειρία αυτή, σε συνδυασμό με τις νομικές της γνώσεις και την εμπλοκή της στον πολιτικό στίβο, σίγουρα την καθιστούν ένα πολύτιμο «εργαλείο» προς αξιοποίηση.

Α.Τ.

Σχετικά άρθρα

Γ. Αρλέτος: «Προτεραιότητα ήταν και θα είναι οι δημότες»

Γεωργία Χαλάτση

Ασφαλτοστρώσεις… από βδομάδα

Γεωργία Χαλάτση

Αντιπαράθεση με αιχμή τη ΔΕΥΑΙ… από την ανάποδη