Δεν πρόλαβε να σηκωθεί ο πελάτης του ξενοδοχείου Olympic από την καρέκλα του και τα περιστέρια όρμησαν στα ψίχουλα του κέικ, που είχαν απομείνει στο πιάτο. Ωραία εικόνα, του χθεσινού πρωινού, που έκανε τους περαστικούς να γελάνε.
Απόψεις

ΟΦΗ-ΠΑΣ Σημειώσατε Χ

Η σημερινή Τσιμπίδα του Ηπειρωτικού Αγώνα καθησυχάζει τους φιλάθλους του ΠΑΣ και σχολιάζει την παράσταση "Τα Κόκκινα Φανάρια", τον περιφερειάρχη και την αντίδραση εργαζομένων της ΔΕΥΑΙ στις διαμαρτυρίες κατοίκων της Κιάφας, που συχνά δεν έχουν νερό. Τη συνοδεύει ένα μικρό σμήνος πεινασμένων περιστεριών.

Το παρόν σημείωμα απευθύνεται στους οπαδούς και τους φίλους του ΠΑΣ Γιάννενα. Άδικα ανησυχούν και τζάμπα φωνάζουν. Ο ΠΑΣ δεν πρόκειται να πέσει κατηγορία, ο κόσμος να χαλάσει. Κι αυτό θα γίνει παραμονές εκλογών και μέρα μεσημέρι. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό, για το οποίο στοίχημα βάζουμε. Το ζήτημα αφορά την αθλητική δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της, που κατά κανόνα ακολουθούν τις πολιτικές σκοπιμότητες. ΟΦΗ είναι αυτός, σιγά μην τα βάζαμε με την Κρήτη. Διορισμένοι είναι οι αθλητικοί δικαστές, σιγά μην τα βάζανε μ’ αυτούς που τους διόρισαν.

Α.Β.

«Τα κόκκινα φανάρια»

Την έφτιαξαν όμορφη την αίθουσα «οι Αθεράπευτοι» στο θεατράκι τους στη στοά Ορφέα, ή η όλη διαδικασία της εξαιρετικής παράστασης του διαχρονικού έργου του Αλέκου Γαλανού «Τα κόκκινα φανάρια», που ανεβάζουν αυτόν τον καιρό, συνέτεινε στο να φαίνεται αλλιώτικη και φρέσκια; Παρακολουθήσαμε το έργο στην έκτακτη παράσταση της Πέμπτης, κι αυτό έγινε επειδή ο κόσμος το ζητούσε. Βλέποντας τους νέους ηθοποιούς να παίζουν και τους πολλούς επίσης νέους θεατές να αποτελούν το κοινό, αισθανθήκαμε μια αισιοδοξία. Στο τέλος της παράστασης, το καταθέτουμε αυτό στην ψυχή αυτής της καλλιτεχνικής ομάδας, τον Δημήτρη Παππά, που σκηνοθετεί, ερμηνεύει ρόλους, παίζει μουσική, τραγουδά και πιστεύει στους «αθεράπευτους», όπως πιστεύει ένας ψυχίατρος στη θεραπευτική δύναμη της συνεργασίας και της ομάδας. Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε το έργο σε κάποια από τις πέντε παραστάσεις, που προγραμματίζονται για μετά το Πάσχα. «Τα κόκκινα φανάρια» δεν χρειάζονται διαφήμιση από αυτή τη στήλη. Η εξαιρετική δουλειά, που έχει κάνει όλη η ομάδα, και που μαθαίνεται από στόμα σε στόμα, αρκεί. Είναι η αγάπη μας για το καλό θέατρο που μας κάνει να γράφουμε αυτά τα λόγια, μια αγάπη λιγάκι όμοια με εκείνη που νιώθουν όσοι καταπιάνονται με αυτό.

Λ.Τ.

Πονηρός ο βλάχος

Είναι αυτός όπως τον γνωρίζουμε καλά οι παροικούντες εν Ιωαννίνοις. Μπρουτάλ, βλάχος με τα όλα του. Αν έχει κάτι να πει, σε παίρνει τηλέφωνο και μπορεί ούτε καλημέρα να σου απευθύνει, θα πει όμως αυτό που θέλει εκείνος και θα κλείσει το τηλέφωνο κι ούτε αντίο. Δεν είναι το σημείωμα  διαφημιστικό προεκλογικό τερτίπι, (την ξέρετε εξάλλου τη νοοτροπία μας). Είναι ακριβώς αυτό που χαρακτηρίζει τον Αλέκο Καχριμάνη. Που μπορεί να σαλαγήσει πρόβατα με την ίδια άνεση που θα πάρει τη βούρτσα να καθαρίσει τον ωραίο πέτρινο τοίχο του κτιρίου του Εμπορικού Επιμελητηρίου εδώ απέναντί μας, ο οποίος δέχεται συχνά την επέλαση των κακών γκράφιτι.

Λ.Τ.

Νερό ζητούν

Η περιοχή της Κιάφας δεν έχει συχνά νερό, δεν είχε και χθες. Στη διαμαρτυρία τους οι κάτοικοι προς τη ΔΕΥΑΙ για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές και την απορία τους για το τι μέλλει γενέσθαι, πήραν την ανεκδιήγητη απάντηση: «Ε τι να κάνουμε τώρα…». Νερό ζητούν οι άνθρωποι, το αγαθό του θεού, κάτι πρέπει να κάνετε.  Περαιτέρω σχόλια περιττεύουν.

Λ.Τ.

Σχετικά άρθρα

Διακοπή νερού στην πόλη την Τρίτη

Ηπειρωτικός Αγών

Πολύωρη διακοπή νερού στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης

Με ισχυρά επιχειρήματα στον διάλογο η ΕΔΕΥΑ