Συμβολή Παπάζογλου και Καπλάνη. Σχολείο από τη μια πλευρά. Σχολείο από την άλλη. Η ώρα περασμένη, σχεδόν μεσημεριανή. Τι θέλουν δύο φορτηγά στο σημείο; Κανείς δεν γνωρίζει. Άλλωστε, δεν είναι τα πρώτα (ούτε τα τελευταία, εφόσον –απ’ ό,τι φαίνεται- υπάρχει ανοχή μεγάλη) που σταματούν (τις πλέον ακατάλληλες και μη προβλεπόμενες ώρες) στους δρόμους αυτούς.
Απόψεις

Να μην τους χαραμίσουν

Με τους πολλούς υποψηφίους των παρατάξεων, τους ατελείωτους απολογισμούς έργων αιρετών, το Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ» του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το κατειλημμένο χαγιάτι του οθωμανικού κτιρίου κοντά στο Πνευματικό Κέντρο και έναν ξεχασμένο καναπέ έξω από το κτίριο της ΤΟΜΥ ασχολείται η σημερινή Τσιμπίδα του Ηπειρωτικού Αγώνα. Τη συνοδεύουν δύο σταθμευμένα φορτηγά στη συμβολή κεντρικών πεζοδρόμων της πόλης.

Πολύς κόσμος, που μέχρι πρότινος δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή με τα κοινά, έχει ενεργοποιηθεί με αφορμή τις ανάγκες των παρατάξεων να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτιά τους. Και πολλοί από αυτός δείχνουν να έχουν και την όρεξη και τις ικανότητες να ασχοληθούν, συμμετέχοντας σε επιτροπές, καταθέτοντας προτάσεις και αναζητώντας καλές πρακτικές σε άλλες περιοχές της χώρας και του εξωτερικού. Οι περισσότεροι από αυτούς δε θα εκλεγούν και άρα δε θα έχουν την ευκαιρία να προσπαθήσουν να εφαρμόσουν στην πράξη όσα οραματίζονται. Υπάρχουν, βέβαια, και τα διοικητικά συμβούλια αυτοδιοικητικών επιχειρήσεων και οργανισμών, αλλά πάλι δεν υπάρχει μια θέση για όλους. Ένα από τα στοιχήματα, λοιπόν, των παρατάξεων, είναι να βρουν τρόπο να τους αξιοποιήσουν και να μην τους θυμηθούν πάλι στις επόμενες εκλογές, όταν και πάλι θα αναζητούν τους καλύτερους για να φέρουν ψήφους.

Α.Τ.

Ουκ εν τω πολλώ το ευ

Αντιλαμβανόμαστε τη ζέση αντιδημάρχων, προέδρων και λοιπών που κατέχουν μια θέση εξουσίας να παρουσιάσουν έναν πλήρη απολογισμό του έργου τους, με στόχο να προβληθούν –μέρες που είναι, όπως αντιλαμβανόμαστε και την προσπάθεια των παρατάξεων να παρουσιάσουν ένα πλήθος προτάσεων για την επόμενη μέρα. Ωστόσο, η τακτική του «βομβαρδισμού» δεν έχει πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα, καθώς το μήνυμα που θέλουν να περάσουν και τα δυο-τρία πραγματικά σημαντικά που έχουν να επιδείξουν, χάνονται στο πλήθος των όσων άλλων αναφέρουν. Όταν κάποιος βλέπει μπροστά του ένα κείμενο 1.700 λέξεων, το πιθανότερο είναι να μην μπει στη διαδικασία να διαβάσει στο τέλος ούτε γραμμή. Και αυτό δε χρειάζονται επικοινωνιολόγοι και λοιποί ειδήμονες για να το πιστοποιήσουν. Αρκεί να βάλουν οι ίδιοι τον εαυτό τους στη θέση του αναγνώστη.

Α.Τ.

Εξωστρέφεια στην πράξη

Αν υπάρχει πραγματικά ένας θεσμός που αποτυπώνει την εξωστρέφεια του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δεν είναι άλλος από το Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ», που ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια με πρωτοβουλία της αναπληρώτριας (από χθες) καθηγήτριας Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Νικολέττας Τσιτσανούδη – Μαλλίδη. Έχει καταφέρει όχι μόνο να θέσει το Θερινό Πανεπιστήμιο υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά ο Πρ. Παυλόπουλος θα κάνει και το πρώτο μάθημα στους συμμετέχοντες του προγράμματος που θα γίνει τον Ιούλιο στη Σύρο. Οι διεθνείς συνεργασίες, παράλληλα, μεγαλώνουν χρόνο με τον χρόνο, με οργανισμούς και φορείς εγνωσμένου κύρους να υποστηρίζουν κάθε χρόνο τη διοργάνωση. Φέτος, το 5ο Διεθνές Θερινό πανεπιστήμιο διοργανώνεται σε συνεργασία με το Instituto De Letras του Rio De Janeiro University.

Γ.Χ.

Έστρωσαν στο χαγιάτι

Το χαγιάτι κάτω από το οθωμανικό κτίριο, που βρίσκεται μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο, το είχαν καθαρίσει οι υπάλληλοι της υπηρεσίας του δήμου μετά την απομάκρυνση των ανθρώπων που το είχαν για κατοικία τους για πολύ καιρό. Μοσχοβολούσε μέχρι προχθές. Το βράδυ Κυριακής, όπως μας είπαν αναγνώστες, το βρήκαν πάλι πιασμένο από άστεγους. Όταν τους παρατήρησαν ότι εκεί στεγάζονται γραφεία και θα πρέπει να βρουν άλλο χώρο, τους επιτέθηκαν με φωνές. Ας ρίξει μια ματιά ο δήμος στον χώρο.

Δεν γνωρίζουν;

Οι υπηρεσίες υγείας της ΤΟΜΥ μεταφέρθηκαν εδώ και μια βδομάδα στην οδό Ναπολέοντος Ζέρβα, στο κτίριο, που στέγαζε πριν την υπηρεσία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Συγχρόνως, όπως φαίνεται, μεταφέρθηκε κι ένας άχρηστος καναπές, που περίσσεψε από κάποιο σπίτι. Αυτοί οι άνθρωποι που τον παράτησαν εκεί, δεν ξέρουν να ειδοποιήσουν την αρμόδια υπηρεσία του δήμου, για να μην βρίσκεται εκεί πεταμένος και ασχημίζει τον χώρο;

Σχετικά άρθρα

Πάνε για Νοέμβριο οι αυτοδιοικητικές εκλογές

Στον απόηχο των προηγούμενων εκλογών και εν αναμονή των επόμενων

Νίκος Μπιλανάκης

Ισχυρή παρουσία στην Άρτα, ακολουθεί η Θεσπρωτία

Ηπειρωτικός Αγών