Δεν ξέρουμε γιατί οι κάδοι στη Μιχαήλ Αγγέλου, έξω από το Λαογραφικό Μουσείο, έχουν καθιερωθεί ως οιαποδέκτες απίθανων αντικειμένων, που θα έπρεπε να απορρίπτονται συγκεκριμένη μέρα και ώρα, κατόπιν συνεννόησης με την αρμόδια υπηρεσία του δήμου. Α προπό, το σήμα της Τροχαίας για τι πράγμα μας ειδοποιεί;
Απόψεις

Κάτι δεν πάει καλά

Με τη λιποθυμία φοιτητή σε λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ, την κοντά 3000 λέξεων επιστολή - απάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, την υποψηφιότητα περιφερειακής συμβούλου και την απομάκρυνση σκουπιδιών από σημείο που είχε υποδειχθεί σε σχόλιο της, ασχολήθηκε η σημερινή Τσιμπίδα του Ηπειρωτικού Αγώνα.

Τα προηγούμενα χρόνια, οι διαμαρτυρίες των φοιτητών για το Αστικό ΚΤΕΛ είχαν να κάνουν αποκλειστικά και μόνο με την τιμή του εισιτηρίου. Το τελευταίο διάστημα, όμως, έχουν πυκνώσει οι διαμαρτυρίες και για φαινόμενα συνωστισμού στα λεωφορεία, με τη Σύγκλητο, μάλιστα, του πανεπιστημίου να αποφασίζει τη διενέργεια επαναληπτικών εξετάσεων για όσους φοιτητές δεν κατάφεραν να φτάσουν έγκαιρα στις Σχολές τους, καθώς δε χωρούσαν στα λεωφορεία. Σε συνέντευξή του, ο πρύτανης είχε προαναγγείλει παρέμβαση στο Αστικό ΚΤΕΛ για να πυκνώσουν τα δρομολόγια. Αν υπήρξε επαφή με τη διοίκηση ή όχι δεν το ξέρουμε, αλλά χθες έφτασε στα ΜΜΕ και νέα καταγγελία, στην οποία γίνεται λόγος και για περιστατικό λιποθυμίας λόγω συνωστισμού σε λεωφορείο, ενώ καταγγέλλεται επίσης ότι ελεγκτές κόβουν πρόστιμα ακόμη και σε λεωφορεία που οι φοιτητές είναι στοιβαγμένοι. Το αν τα γεγονότα είναι τόσο δραματικά όσο περιγράφονται, μάλλον θα το διαπιστώσουμε σήμερα, καθώς έχει προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ πρυτανείας, δήμου και διοίκησης των ΚΤΕΛ σήμερα στο δημαρχείο. Το σίγουρο είναι πως κάτι δεν πάει καλά.
Α.Τ.

Περί μετακινήσεων

Τρεις χιλιάδες –παρά 105 λέξεις- χρειάστηκε ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για να απαντήσει στο έγγραφο της διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας για τις μετακινήσεις προσωπικού. Πόσες λέξεις ήταν το έγγραφό της δεν το ξέρουμε, ώστε να μπορούμε να δικαιολογήσουμε τη σκοπιμότητα μιας τόσο μακροσκελούς ανακοίνωσης, αλλά δεν είναι αυτό το μείζον. Το μείζον είναι ότι, με βάση τα όσα διαβάζουμε, φαίνεται πως έχει ξεσηκωθεί ο κακός χαμός λόγω του ότι οι κάποιοι νοσηλευτές της χειρουργικής κλινικής μετακινούνται από το υποτμήμα Α στο Β και αντίστροφα, κάποιοι Ορθοπεδική κλινική μετακινούνται στα τρία πόστα της κλινικής (κλινική, παιδοορθοπεδική και μονάδα ημερήσιας νοσηλείας), δύο νοσηλεύτριες μετακινήθηκαν από την Ψυχιατρική και πάει λέγοντας. Λεπτομερή γνώση επί του θέματος δεν έχουμε, αλλά δεν κατανοούμε γιατί το νοσηλευτικό προσωπικό πρέπει να είναι αμετακίνητο. Γιατί, υπό αυτή την έννοια, κάποιοι εργάζονται σε δύσκολες κλινικές και άλλοι τη βγάζουν… ζάχαρη. Άλλο να δουλεύεις στο ΩΡΛ, για παράδειγμα, άλλο στην Ογκολογική. Ή μήπως δεν είναι έτσι.
Α.Τ.

Ανεξαρτησία κατά περίπτωση

Η υποψηφιότητα της Ελπινίκης Μπάρκα με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη φαίνεται πως ήταν εκείνη, που οδήγησε χθες τη Συντονιστική Επιτροπή των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» Ιωαννίνων να εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία αναφέρεται πως τα στελέχη των ΑΝ.ΕΛ. «που κατέρχονται στον εκλογικό αγώνα ως υποψήφιοι, παύουν να είναι μέλη της Σ.Ε.Π.Ε Ιωαννίνων, ώστε να διαφυλαχτούν οι αρχές και οι αποφάσεις του Κινήματος και να υπάρξει πλήρης συμμόρφωση και συνέπεια προς αυτές». Στην αρχή της ανακοίνωσης υπάρχει και ένα «λογύδριο» για το ότι οι ΑΝ.ΕΛ., με βάση τις αρχές και τις αποφάσεις τους, στηρίζουν την ανεξαρτησία των αυτοδιοικητικών εκλογών, θεωρώντας ότι οι υποψήφιοι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τον κομματικό μηχανισμό του πολιτικού τους χώρου, αλλά να εστιάζονται στην προσωπική τους αξία και έργο, όπως επίσης και στην πειθώ και την καλώς εννοούμενη κοινωνική αναγνωρισιμότητά τους, προκειμένου το εκλογικό σώμα να κάνει τις καλύτερες επιλογές των εκπροσώπων του. Την ίδια ώρα, όμως, ανακοινωνόταν πως οι ΑΝ.ΕΛ. θα στηρίξουν για περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας τον Απόστολο Γκλέτσο. Εκεί η ανεξαρτησία της τοπικής αυτοδιοίκησης πήγε περίπατο.
Α.Τ.

Τυχαίο; Δε νομίζουμε

Είχαμε γράψει για ένα κλειστό σπίτι στην οδό Ζυγομάλλη, του οποίου ο διάδρομος της εισόδου είχε γεμίσει με άδεια κουτιά από μπύρες και αναψυκτικά. Μάλιστα το είχαμε φωτογραφίσει,  αλλά δεν προλάβαμε να το  βάλουμε  ως φωτογραφία ημέρας. Εικαστική πρόταση, την είχαμε χαρακτηρίσει παίρνοντας αφορμή από το γεγονός  ότι βρίσκεται δίπλα από την αίθουσα «Τεχνοχώρος».  Ίσως ο ιδιοκτήτης να  ευαισθητοποιήθηκε  διαβάζοντας το σχόλιο ή  μπορεί και να  έφτασε η στιγμή που θέλησε να καθαρίσει το διάδρομο. Πάντως η είσοδος είναι πλέον καθαρή. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα ξαναγεμίσει.

Λ.Τ.

Σχετικά άρθρα

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ανοίγει τον δρόμο για τα τοπικά προϊόντα

Το φυσικό αέριο έφτασε στα Γιάννενα με βυτία

Συναντίληψη για αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών