Πολιτισμός

Sold out η συναυλία του Λ. Καβάκου με την ΚΟΑ

Τον διεθνούς ακτινοβολίας μουσικό Λεωνίδα Καβάκο φιλοξενεί το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών, σήμερα Τετάρτη, στις 8.30 το βράδυ, στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας», συνεχίζοντας τη συνεργασία του με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Ο Λεωνίδας Καβάκος συμπράττει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών αφιλοκερδώς, στο πλαίσιο της δράσης τους «Προσφορά Μουσικής & Μουσική Προσφορά», παραχωρώντας την αμοιβή του υπέρ των μεγάλων αναγκών της Ορχήστρας, με τα έσοδα των συναυλιών να δίνονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς και συγκεκριμένα, σε δομές του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. και της Ε.Λ.Ε.Π.Α.Π.
Η συναυλία, η οποία είναι sold out, θα ξεκινήσει με το πιο δημοφιλές κοντσέρτο για βιολί του Μότσαρτ, το ευρηματικό και “πολύχρωμο” Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα αρ.3 σε σολ μείζονα, Κ.216. Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί η μεγαλειώδης Συμφωνία αρ.31 σε ρε μείζονα «του Παρισιού», K. 297 – έργο ταυτόσημο με τη μετάβαση του Μότσαρτ στην ωριμότητα- και στο τελευταίο μέρος θα παρουσιαστεί η Έβδομη Συμφωνία του Μπετόβεν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια, που ο Λεωνίδας Καβάκος εμφανίζεται στο Πνευματικό Κέντρο, ενώ είναι η τρίτη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών το ίδιο διάστημα.
«Στόχος μας είναι η οικοδόμηση στενών και ουσιαστικών σχέσεων με κορυφαίους καλλιτέχνες και καλλιτεχνικά σχήματα, ώστε να υπάρχει ένα διαχρονικό πολιτιστικό αποτέλεσμα για τους Γιαννιώτες. Το Πνευματικό Κέντρο έχει αποκτήσει πανελλήνιο κύρος και απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης για την αρτιότητα εγκαταστάσεων και μηχανισμού παραγωγής εκδηλώσεων.
Οι εμφανίσεις του Λεωνίδα Καβάκου, παγκοσμίως, αποτελούν κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός», τόνισε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος.

Σχετικά άρθρα

Ένα ταξίδι στη Σεφαραδίτικη και Ρωμανιώτικη παράδοση

Βραδιές παραδοσιακής και ελληνικής λαϊκής μουσικής από το Πνευματικό Κέντρο

Ηπειρωτικός Αγών

Υπογράφηκε η σύμβαση για το Πνευματικό και το παλιό Δημαρχείο