Αίθουσα ΣύνταξηςΚαθημερινά

Φώτισε τα Γιάννενα η «Φλόγα της Αγάπης»

Με την αφή της «Φλόγας της Αγάπης», στο πλαίσιο της 20ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, έκλεισε μια ακόμη επιτυχημένη ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας στην πόλη των Ιωαννίνων, στέλνοντας το μήνυμα ότι η προσφορά αίματος αποτελεί μια πράξη αγάπης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.

Το μήνυμα της αξίας της εθελοντικής αιμοδοσίας μετέφεραν εθελοντές αιμοδότες, που ξεκίνησαν ταυτόχρονα από την πλατεία Μαβίλη και από το παλαιό Πανεπιστήμιο και συναντήθηκαν στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής της Φλόγας της φετινής λαμπαδηδρομίας, που είχε επετειακό χαρακτήρα.

Οι εθελοντές αιμοδότες έστειλαν ωστόσο το μήνυμα και μέσα από τις πράξεις τους, καθώς η αιμοδοσία, που πραγματοποιήθηκε καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν περισσότερες από 40 μονάδες αίματος, συνδράμοντας έτσι τις τράπεζες αίματος των νοσοκομείων της πόλης.

Την αιμοδοσία για μια ακόμη φορά οργάνωσαν από κοινού ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Ιωαννίνων και η ανοιχτή εθελοντική ομάδα των Paguristas, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών, καθώς και πλήθους φορέων και συλλόγων αιμοδοσίας, που ενώνουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο το δυνατό περισσότερες φιάλες αίματος.

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων / Τράπεζα Αίματος Ενορίας Περιβλέπτου Ιωαννίνων «Ζωοδόχος Πηγή», ο Σύλλογος Ασθενών με Νεοπλασία «Είμαστε Μαζί Ιωάννινα», η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ελεούσας, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ανατολής, η Τράπεζα Αίματος Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Ταχυδρομικών Ηπείρου, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Ιωαννίνων, το Δίκτυο Σχολείων «Ενεργώ ως Πολίτης», το Δίκτυο Νέων Ηπείρου, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων – Σύστημα Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων, ο Σύλλογος ΑμεΑ «Πύρρος», το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, ο ΑΓΣΙ και ο Σύλλογος Θαλασσαιμίας Ηπείρου.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (Παράρτημα Ιωαννίνων) για τη δωρεά μυελού των οστών.

Σχετικά άρθρα

Στο πάρκο «Αίγλη» προσωρινά το «σπίτι» της εθελοντικής αιμοδοσίας

Ανοιχτή αιμοδοσία από τη ΦΟΕΑ

Ηπειρωτικός Αγών

Με μεγάλη συμμετοχή η αιμοδοσία του Συλλόγου Εργαζομένων της Τράπεζας Ηπείρου