Αίθουσα Σύνταξης

Τρώγοντας έρχεται η όρεξη, λένε στον ΠΑΣ

Μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, ο «Άγιαξ» ετοιμάζεται να κατακτήσει νίκη και επί του Ατρόμητου στο ματς του Σαββάτου

Τρώγοντας έρχεται η όρεξη λέει μια παροιμία. Αυτό ισχύει και για τον ΠΑΣ, που μετά τη νίκη με 1-0 επί του Παναθηναϊκού, θέλει μεθαύριο Σάββατο να διπλασιάσει τις επιτυχίες του με νέα νίκη επί του Ατρόμητου, για να κάνει ένα ακόμη αποφασιστικό άλμα για την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα.

Για τον λόγο αυτό, οι κυανόλευκοι ετοιμάζονται εντατικά υπό την επίβλεψη του Γιάννη Πετράκη με καθημερινές προπονήσεις, αποφασισμένοι να δώσουν ότι καλύτερο έχουν στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου «Ζωσιμάδες» και να πάρουν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς. Δύσκολη βέβαια η αποστολή τους, καθώς εκτιμάται από ανθρώπους της ομάδας ότι το παιχνίδι με τον Ατρόμητο είναι πιο δύσκολο απ’ ότι ήταν αυτό με τον Παναθηναϊκό, αλλά γυαλίζει το μάτι όλων για μια νέα μεγάλη επιτυχία, που θα βγάλει την ιστορική ομάδα από το αδιέξοδο. Επιπλέον, ο «Άγιαξ της Ηπείρου», τον τελευταίο καιρό, έδειξε ότι είναι σε καλή κατάσταση, δείχνει δυνατό μέταλλο και μπορεί να ανταποκριθεί και σε δύσκολες αποστολές.
Χθες, πριν από την προπόνηση, ο Πετράκης έδειξε βίντεο στους παίκτες από αγώνες του Ατρόμητου, επισημαίνοντας τα σημεία που πρέπει να προσέξουν. Την πρώτη προπόνηση έκανε και ο Γιάννης Κάργας, που αποκτήθηκε προχθές, γνωρίζοντας και τους νέους συμπαίκτες του. Με δεδομένη την απουσία του Σκόνδρα λόγω τιμωρίας (κίτρινες κάρτες), αν ο Κάργας είναι σε καλή κατάσταση, δεν αποκλείεται να γίνει η έκπληξη και να ξεκινήσει με τη βασική ενδεκάδα. Ωστόσο, θα είναι στην αποστολή. Χθες ατομικό πρόγραμμα έκανε ο Σεργκελασβίλι, με πολλές πιθανότητες σήμερα να προπονηθεί κανονικά για να τον υπολογίζει ο Πετράκης. Εντάξει είναι και ο Πάντελιτς, που θα είναι στην αποστολή, αλλά όχι με πολλές πιθανότητες να ξεκινήσει με τη βασική ενδεκάδα, γιατί έμεινε πίσω από πλευράς προπονήσεων. Εκτός ομάδας είναι οι τιμωρημένοι Κριζμάν και Σκόνδρας, καθώς και οι τραυματίες Παμλίδης, Ξύδας, Αποστολόπουλος και Σιόντης. Ο τελευταίος στάθηκε άτυχος, γιατί διαγνώσθηκε οστικό οίδημα και θα μείνει εκτός ομάδας για δύο περίπου μήνες.
Η προετοιμασία μπαίνει στην τελική ευθεία, καθώς σήμερα και αύριο ο Πετράκης θα δοκιμάσει το τελικό σχήμα, που έχει στα σχέδιά του για τον αγώνα του Σαββάτου. Επειδή με τον Παναθηναϊκό η ομάδα πήγε σε γενικές γραμμές καλά, οι αλλαγές θα είναι περιορισμένες και η φιλοσοφία αντιμετώπισης του Ατρόμητου θα είναι ίδια με τους πράσινους. Θα υπάρχουν ειδικοί ρόλοι σε παίκτες για να εξουδετερωθούν τα αυτού της αθηναϊκής ομάδας και θα στηθούν «μπλόκα» μπροστά από τα καρέ του Βελλίδη, ενώ συγχρόνως ο «Άγιαξ» θα κυνηγήσει τα γκολ που θα του χαρίσουν τη νίκη.
Συγκλονιστική αναμένεται να είναι και η παρουσία των φιλάθλων στις εξέδρες του σταδίου. Σε αυτή τη δύσκολη φάση του πρωταθλήματος, υπάρχει μεγαλύτερη συσπείρωση του κόσμου στο πλευρό της ομάδας, για να βοηθήσει και αυτός από την πλευρά του τη μεγάλη μάχη που γίνεται για την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα. Η νίκη επί του Παναθηναϊκού ξανάφερε χαμόγελα, οπότε έγινε πιο ζεστός και ο κόσμος για την ομάδα του. Τα εισιτήρια του αγώνα προπωλούνται καθημερινά από τα γραφεία της ΠΑΕ με τιμή 15 ευρώ για τις θύρες της μεγάλης σκεπαστής και 10 ευρώ τις θύρες 9, 10 της παλιάς σκεπαστής.

Πήραν βραβεία Μάνος και Ξύδας

Η ετήσια εκδήλωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) είχε και άρωμα ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς τιμήθηκαν οι Δημήτρης Μάνος και Γιώργος Ξύδας για τις επιδόσεις που είχαν την περσινή σεζόν στη Β’ Εθνική, με τις προηγούμενες ομάδες τους ΟΦΗ και Κισσαμικό αντίστοιχα.

Ο Δημήτρης Μάνος πήρε δύο βραβεία, εκείνα του καλύτερου Έλληνα ποδοσφαιριστή της Β’ Εθνικής, αλλά και του πρώτου σκόρερ της κατηγορίας, παίζοντας πέρυσι για λογαριασμό του ΟΦΗ, ενώ ο Γιώργος Ξύδας πήρε το βραβείο του καλύτερου νέου ποδοσφαιριστή της Β’ Εθνικής, παίζοντας με τη φανέλα του Κισσαμικού. Στη σπουδαία αυτή στιγμή της ποδοσφαιρικής τους καριέρας, οι δύο ποδοσφαιριστές είχαν δίπλα τους και τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργο Χριστοβασίλη, καθώς και τον γιο του Παναγιώτη, που έδωσαν το παρών στη γιορτή, όπως και η νομική σύμβουλος της ΠΑΕ Χρύσα Σεβαστοπούλου.

Πάλι στον αθλητικό δικαστή ο ΠΑΣ

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία για αύριο Παρασκευή, στις 11 το πρωί, τις ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 20η αγωνιστική. Ο ΠΑΣ απειλείται με βαρύ χρηματικό πρόστιμο ως υπότροπος, για τα καπνογόνα που άναψαν οι φίλαθλοι στην εξέδρα και για τα υβριστικά συνθήματα. Η κλήση για την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα έχει ως εξής: «Βάσει των αναφερομένων στο από 9/2/2019 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 9/2/2019 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, καθώς και στην υπ’ αριθ. πρωτ. 6777/19/309500 από 11/2/2019 Έκθεση της Αστυνομίας”: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α΄ , 15 παρ. 1 περ. β’, γ’, 2 περ. α΄, δ’ και ε’ του Π.Κ. της ΕΠΟ».

Σχετικά άρθρα

Μνήμες από Μέτσοβο και ΠΑΣ Γιάννινα στην Περιφέρεια

Τριετές συμβόλαιο υπέγραψε ο Ζερόμ Πριόρ

Διαψεύδει η ΑΕΚ τα περί μεταγραφής Περέα