Φωτογράφηση: Ομάδα Q
Πολιτισμός

«Ο Γλάρος» συνεχίζει το… πέταγμά του

Έτοιμος να… πετάξει, για μία ακόμη εβδομάδα, είναι ο «Γλάρος» του Τσέχωφ, από αύριοΠέμπτη μέχρι και την Κυριακή, στο Θέατρο «Καμπέρειο».

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν ένα αριστούργημα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Παρασκευόπουλου.
Ο νέος συγγραφέας Τρέπλιεφ ανεβάζει το πρώτο του θεατρικό έργο, με σκοπό να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους της μητέρας του, αλλά και την ίδια, τη διάσημη ντίβα του θεάτρου Αρκάντινα. «Πρέπει να βρούμε νέους τρόπους έκφρασης, που εάν δεν τους βρούμε, καλύτερα να μην κάνουμε θέατρο», υποστηρίζει με ορμή και πάθος. Πρωταγωνίστρια του έργου του ο μεγάλος του έρωτας, η Νίνα, ένα απλό κορίτσι που έχει μεγαλώσει δίπλα στη λίμνη και ονειρεύεται να γίνει ηθοποιός. Το άδοξο τέλος της παράστασης του νεαρού συγγραφέα θα φέρει απρόβλεπτες συνέπειες και θα είναι ο καταλύτης που θα σφραγίσει τις ζωές τους για πάντα.
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Θανάσης Μιχαηλίδης (Σόριν), Γιώτα Φέστα (Αρκάντινα), Γιώργος Βεργούλης (Τριγκόριν), Γκαλ Α. Ρομπισα (Τρέπλιεφ), Χρυσή Μπαχτσεβάνη (Νίνα), Στέλιος Νίνης (Σαμράγιεφ), Ζωή Ιωαννίδη (Πωλίνα), Αρτέμης Χαραλαμπίδης (Ντορν), Ιωάννα Δεμερτζίδου (Μάσα), Γιάννης Κοντός (Μεντβεντέγκο) και Λάμπρος Γραμματικός (Γιάκοφ).
Το έργο θα ανεβαίνει έως τις 17 Φεβρουαρίου κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 9 το βράδυ και κάθε Κυριακή στις 7 το απόγευμα, στο θέατρο Καμπέρειο. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 10 ευρώ (κανονικό), 7 ευρώ (μαθητές, φοιτητές, στρατευμένοι, πολύτεκνοι, μέλη ΚΑΠΗ) και δωρεάν οι άνεργοι. Εισιτήρια προπωλούνται στο viva.gr (https://www.viva.gr/tickets/theatre/kampereio/o-glaros-tou-tsexof/) και στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (Παπάζογλου 5, Αρχοντικό Πυρσινέλλα, 9.00 – 15.00). Πληροφορίες – κρατήσεις στα τηλέφωνα 2651025670 και 6972445707 (ώρες γραφείου).

Σχετικά άρθρα

«Δούλες» για επτά ακόμη παραστάσεις και με μία συζήτηση

Συνέχεια παραστάσεων για τις «Δούλες»

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Ομάδων τον Μάιο