Πολιτισμός

Ένας αλλιώτικος… «Εραστής» στο Θέατρο Έκφραση

Από τις 14 Φλεβάρη και για δέκα μόνο παραστάσεις κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, στις 9.30 το βράδυ, η Μίνα Παππά και ο Πέτρος Χριστακόπουλος παίζουν στο Θέατρο Έκφραση το ευφυές παιχνίδι με τον έρωτα και τον χρόνο, που στήνει ο Χάρολντ Πίντερ στον «Εραστή» .

Καταγράφουν την άβυσσο που κρύβεται κάτω απ’ την επιφάνεια της καθημερινής ζωής, εκεί όπου φωλιάζουν οι φαντασιώσεις, οι συνειδητές και οι ασυνείδητες επιθυμίες των ηρώων, οι οποίοι, κρύβονται πίσω από προσωπεία, πίσω από ρόλους, προκειμένου να μπορέσουν να αρθρώσουν τις λέξεις που ντρέπονται και τα αισθήματα που νοιώθουν. Με τον φόβο πως, αν χαθούν τα προσωπεία, θα χαθούν όχι μόνο τα αισθήματά τους, αλλά και οι ίδιοι.
Μια αντισυμβατική-αναρχική εκδοχή μιας συμβατικής συζυγικής σχέσης. Ένας υπόγειος, «πολιτισμένος» πόλεμος προσωπείων και ρόλων. Δύο χαρακτήρες στην ακραία κόχη της ζωής τους, που επινοούν το τέλειο παιχνίδι στα όρια της ασφάλειας και της επικινδυνότητας: ασφάλειας σε σχέση με τον έξω κόσμο, επικινδυνότητας στη μεταξύ τους σχέσης.

Η υπόθεση

Ο Ρίτσαρντ και η Σάρα είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι, που ζει απομονωμένο σ’ ένα καλόγουστο σπίτι στα προάστια. Ο άνδρας εργάζεται ως οικονομικός σύμβουλος και η γυναίκα φροντίζει να δημιουργεί την ιδανική ατμόσφαιρα του σπιτιού. Επειδή όμως η ερωτική τους ζωή έχει αρχίσει να ατονεί, συλλαμβάνουν έναν πρωτότυπο τρόπο για να την τονώσουν. Αποφασίζουν, από κοινού, να βρει η Σάρα έναν εραστή, τον οποίο να δέχεται στο σπίτι τους, όποτε εκείνη επιθυμεί, την ώρα που ο Ρίτσαρντ θα βρίσκεται στο γραφείο του. Παρόλα αυτά, ο άνθρωπος πολύ συχνά, πέφτει στις παγίδες, που ο ίδιος στήνει.

Οι συντελεστές

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κατερίνας Βασιλείου, τη σκηνογραφική επιμέλεια και την ενδυματολογία υπογράφει ο Γιάννης Κράβαρης, μουσική συνέθεσε ο Δημήτρης Μπασδάνης και τη φωτογραφία ανέλαβε ο Νικος Ρούσσης. Το βίντεο τρέιλερ έχει την υπογραφή του Κωστή Εμμανουηλίδη, την αφίσα σχεδίασε ο Κώστας Στεφάνου, υπεύθυνος φωτισμού είναι ο Χρήστος Χρήστουκαι στον χειρισμό του ήχου και του φωτισμού ο Θανάσης Λανάρης.

*Το έργο είναι κατάλληλο άνω των 18 ετών. Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ και 8 ευρώ το μειωμένο. Κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα 2651554505 και 6907500710.

Σχετικά άρθρα

«Το Ανοιχτήρι» του Victor Lannoux από το Θέατρο Κύκλος

Ηπειρωτικός Αγών

Στήριξη ακούν και στήριξη δε βλέπουν

Γιάννης Τσέπας

Θέατρο Έκφραση- Υποδέχεται και πάλι τους σπουδαστές του

Ηπειρωτικός Αγών