ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Μάγεψαν το κοινό Πυξ-Λαξ και Δ. Υφαντής

Μία μαγευτική βραδιά έζησαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης στη λίμνη Ζαραβίνα για τη συναυλία των Πυξ – Λαξ και του Δημήτρη Υφαντή, στο πλαίσιο του Zaravina Festival.

Σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, κάτοικοι της περιοχής και πολλοί επισκέπτες ταξίδεψαν με τα τραγούδια των δημοφιλών καλλιτεχνών, σε μία συναυλία που άφησε το δικό της στίγμα στις μουσικές εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού.
Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης ευχαρίστησε τόσο τους καλλιτέχνες όσο και όσους εργάστηκαν για τη διεξαγωγή της συναυλίας, σε ένα φεστιβάλ που αγαπήθηκε από την πρώτη χρονιά και πλέον αποτελεί θεσμό. «Το Zaravina Festival είναι και πάλι εδώ, δίπλα στην όμορφη λίμνη, και μας ενώνει μετά από μία μικρή διακοπή. Σας ευχαριστούμε πολύ που το αγκαλιάσατε, γιατί ήταν μία προσπάθεια που έγινε με μεγάλο μεράκι και είχε στόχο να αναδείξει την πλούσια φυσική ομορφιά της περιοχής και να την παντρέψει αρμονικά με τη μουσική και την παράδοση», τόνισε.
Την πλούσια φυσική ομορφιά της περιοχής σχολίασε και ο Φίλιππος Πλιάτσικας από τους Πυξ – Λαξ, που συνεχάρη τον Δήμο για την άρτια διοργάνωση, ενώ ο Δημήτρης Υφαντής αναφέρθηκε στο θεσμό και το μέλλον του.
Η συναυλία, που διεξήχθη σε συνεργασία με το Κέντρο Νέων Ηπείρου, είχε κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου – Συσσιτίου Δήμου Πωγωνίου.

Σχετικά άρθρα

Haig Yazdjian και Σοφία Παπάζογλου στον «Πολυχώρο Αγορά»

«Μουσική εξερεύνηση» με τον Δημήτρη Υφαντή

Ηπειρωτικός Αγών

Μια βραδιά με τον Δημήτρη Υφαντή στη Λίμνη Βηρού

Ηπειρωτικός Αγών