ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Λος Άντζελες Εμπιστευτικό» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Με την ταινία «Λος Άντζελες Εμπιστευτικό» (L.A. Confidential, 138’ | ΗΠΑ, 1997) του Κέρτις Χάνσον συνεχίζεται αύριο Τετάρτη το θερινό κινηματογραφικό αφιέρωμα, με τίτλο «Νουάρ στο φως του φεγγαριού», πουοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, τις Τετάρτες του Ιούλιου, στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας.

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζέιμς Ελρόι και πρωταγωνιστούν οι Κέβιν Σπέισι, Ντάνι ντε Βίτο, Κιμ Μπέισινγκερ, Ράσελ Κρόου και Γκάι Πιρς. Στο Λος Άντζελες τη δεκαετία του ’50, οι Εντ Έξλεϊ, Τζακ Βινσένς και Μπαντ Γουάιτ, τρεις αστυνομικοί με διαφορετικούς χαρακτήρες και μεθόδους απονομής δικαιοσύνης, εμπλέκονται σε μια δαιδαλώδη και σκοτεινή ιστορία φόνων, διακίνησης ναρκωτικών και διαφθοράς. Η ταινία προτάθηκε για εννέα βραβεία Όσκαρ και κέρδισε δύο (Β’ Γυναικείου Ρόλου και Διασκευασμένου Σεναρίου).
Η προβολή ξεκινά στις 9 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2651064065 (10:00-18:00).

Σχετικά άρθρα

Πασχαλινά εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

«Κεραμικά που ανθίζουν» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

«Οι νεκροί δεν μιλούν: Η Περίπτωση του Οδυσσέα Ανδρούτσου» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας