ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Τα παραμυθαλήθεια, Αλία» από το Κουκλοθέατρο Μαρμίτα

«Τα παραμυθαλήθεια, Αλία», μια παράσταση θρεπτικού κουκλοθεάτρου, βασισμένη στην αληθινή ιστορία της Αλία Μοχαμεντ Μπέηκερ, παρουσιάζει το Κουκλοθέατρο Μαρμίτα αύριο Σάββατο στις 6 το απόγευμα και μεθαύριο Κυριακή στις 11 το πρωί, στο Καμπέρειο Θέατρο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, που πραγματοποιούνται υπό την ομπρέλα του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων, υπό τον γενικό τίτλο «Γυναίκα- Ισότητα- Ελευθερία».

«Τα παραμυθαλήθεια, Αλία» αποτελούν την εξιστόρηση της συγκλονιστικής ιστορίας μιας γενναίας γυναίκας, της βιβλιοθηκάριου της Βασόρας Αλία Μοχάμεντ Μπέικερ, που τόλμησε, κόντρα στις πιθανότητες και τα στερεότυπα, να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και με τη βοήθεια φίλων και γνωστών να καταφέρει να διασώσει από βέβαιη καταστροφή 30.000 τόμους ιστορίας, επιστήμης, λογοτεχνίας, ποίησης, φιλοσοφίας, από την Βιβλιοθήκη της Βασόρας, μετά τον βομβαρδισμό της ιρακινής πόλης το 2003.
Πρόκειται για μία παράσταση, που μιλά, με ποιητική διάθεση, για το θάρρος των ανθρώπων, που υπερασπίζονται τη μνήμη, ψάχνουν την ιστορία, προστατεύουν τον πολιτισμό, διαφυλλάσσουν το δίκαιο, ακόμα κι αν είναι λίγοι, ακόμα κι αν είναι μόνοι.
Το κείμενο, η σκηνοθεσία, η μουσική σύνθεση και τα τραγούδια είναι της Μαρίας Μανάση και συμμετέχουν οι Aρχοντούλα Μήτσιου και η Στέλλα Σακελλαρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη και η διάρκεια της παράστασης είναι 40-45 λεπτά.

Σχετικά άρθρα

«Δούλες» για επτά ακόμη παραστάσεις και με μία συζήτηση

Συνέχεια παραστάσεων για τις «Δούλες»

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Ομάδων τον Μάιο