ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Δ. Υφαντής και Pagour Aman με χορούς κυκλωτικούς

Με χορούς κυκλωτικούς επιστρέφει στα Γιάννενα ο Δημήτρης Υφαντής, ο οποίος θα βρεθεί το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στη σκηνή του Stage Ioannina.

Ο Δημήτρης Υφαντής είναι ένας καλλιτέχνης, που η πυξίδα της μουσικής του είναι στραμμένη στην παράδοση. Τα τραγούδια που ερμηνεύει, περνάνε μέσα απ’ το φίλτρο της έντεχνης και μερικές φορές ροκ μουσικής, ενώ άλλες φορές παρουσιάζονται με τη δική τους χαρακτηριστική απλότητα. Το πρόγραμμά του, πλούσιο σε προτάσεις, διασκευές και εναλλαγές του έντεχνου και παραδοσιακού ήχου με τον λαϊκό, προτρέπει στο να ενώσουμε τις φωνές και τα χέρια μας σε χορούς κυκλωτικούς, όπως παλιά. Τραγούδια από τη γη της πεντατονίας ενώνονται με του Αιγαίου και της Θράκης, ενώ τα έντεχνα του πρώτου μέρους διαδέχονται σπουδαία λαϊκά κομμάτια παλαιότερων μεγάλων δημιουργών.
Μαζί του θα βρεθούν στη σκηνή οι Pagour Aman, δηλαδή ο Παναγιώτης Βούλγαρης στα πλήκτρα, ο Χρήστος Σιούλας στο κλαρίνο, ο Δημήτρης Σταύρου στα έγχορδα και τα πνευστά, και ο Κώστας Γκλίναβος στα τύμπανα.
Η συναυλία που υποστηρίζεται από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων, ξεκινά μετά τις 10.30 το βράδυ. Είσοδος 10 ευρώ με ποτό. Τιμή δεύτερου ποτού 6 ευρώ και special 7 ευρώ.
Προπώληση στο Music Shop Giorgio (Στοά Ορφέα), Vision of Sound (Ν. Ζέρβα 78), στο κατάστημα Γερμανός (Χαριλάου Τρικούπη 6) και στο Paralimnio Ioannina Fun Park (στο περίπτερο «ψιλικά τσιγάρα Look Soko» απέναντι από το Sapor).
Η αγορά του εισιτήριου δεν εξασφαλίζει θέση καθήμενου. Κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα 2651035370 και 6948130999. Ανάλογα την προσέλευση θα λειτουργήσει και ο εξώστης.

Σχετικά άρθρα

Haig Yazdjian και Σοφία Παπάζογλου στον «Πολυχώρο Αγορά»

«Μουσική εξερεύνηση» με τον Δημήτρη Υφαντή

Ηπειρωτικός Αγών

Μια βραδιά με τον Δημήτρη Υφαντή στη Λίμνη Βηρού

Ηπειρωτικός Αγών