ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών ο Θ. Παπαγιάννης

Ο γιαννιώτης γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης ήταν ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα της πανηγυρικής συνεδρίασης της Ακαδημίας Αθηνών, στη διάρκεια της οποίας απονεμήθηκαν βραβεία για τις Τάξεις Θετικών Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών και Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών.

Ο γιαννιώτης γλύπτης τιμήθηκε με το αργυρό μετάλλιο στην Τάξη των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών, σε αναγνώριση της συνολικής του προσφοράς στην τέχνη με αποκορύφωμα την ίδρυση και λειτουργία του ομώνυμου Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο Ελληνικό.
Ο Θεόδωρος Παπαγιάννης, σε δήλωσή του, ανέφερε ότι η Ακαδημία Αθηνών, μέσω της βράβευσης, αναγνωρίζει την έμφαση που δίνει το μουσείο στη σύγχρονη τέχνη.
Τον γλύπτη Θ. Παπαγιάννη συγχαίρουν για τη βράβευσή του ο δήμος Ιωαννιτών και ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ. «Ο Θεόδωρος Παπαγιάννης αποτελεί μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες της τέχνης.Έργα του κοσμούν και την πόλη των Ιωαννίνων, ενώ το Μουσείο που δημιούργησε στο Ελληνικό, μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για ολόκληρη την Ήπειρο», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

«Ο Μολυβένιος Στρατιώτης & η Χάρτινη Μπαλαρίνα» επιστρέφει

«Minima Moralia» του Θ. Παπαγιάννη στην Αθήνα

Δύο Ζαγορίσιες βραβεύτηκαν από την Ακαδημία Αθηνών

Αποστόλης Τζελέτας