ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Γυάλινα Γιάννενα» με ελεύθερη είσοδο

Το μουσικό έργο «Γυάλινα Γιάννενα» θα παρουσιάσουν ο συνθέτης Νίκος Ξυδάκης και ο ποιητής Μιχάλης Γκανάς στην αίθουσα «Βασ. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου, τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή παράσταση μουσικής και λόγου, που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών, με ελεύθερη μάλιστα είσοδο για το κοινό. Ερμηνεύει ο Νίκος Ξυδάκης, μαζί με τη Νανά Μπινοπούλου, και διαβάζει ο Μιχάλης Γκανάς. Παίζουν οι μουσικοί Γιάννης Κυριμκυρίδης (πιάνο), Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα), Γιώργος Παππάς (λαούτο) και Δημήτρης Χουντής (σαξόφωνο).
Οι δύο φίλοι και συνεργάτες μοιράζονται από τη δεκαετία του ’80 σκέψεις και συναισθήματα, ήχους και στίχους δικούς τους και άλλων, εικόνες και αρώματα ενός ορεινού χώρου και της χωμάτινης χώρας του Νείλου, συνθέτοντας μια άλλη πατρίδα ….
Ο πρόσφατος κύκλος τραγουδιών «Γυάλινα Γιάννενα», που κυκλοφόρησε σε cd από το Μορφωτικό ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης ως καρπός πολύχρονης συνομιλίας του συνθέτη και του ποιητή και αγαπημένα τραγούδια του Νίκου Ξυδάκη από άλλους κύκλους, μπλέκονται στην ιστορία που πλάθουν οι δύο δημιουργοί, μαζί με εξαίρετους μουσικούς, για μια μοναδική παράσταση στον τόπο που γεννήθηκαν. Υπέροχες συνθέσεις, μέσα από μια πρωτοποριακή ενορχήστρωση του υλικού, ντύνουν μοναδικά τις λέξεις, την ποίηση του Μιχάλη Γκανά, που δημιουργεί εικόνες και μας ταξιδεύει σε άλλους κόσμους.

Σχετικά άρθρα

Ένα ταξίδι στη Σεφαραδίτικη και Ρωμανιώτικη παράδοση

Βραδιές παραδοσιακής και ελληνικής λαϊκής μουσικής από το Πνευματικό Κέντρο

Ηπειρωτικός Αγών

Υπογράφηκε η σύμβαση για το Πνευματικό και το παλιό Δημαρχείο