Πολιτισμός

«Βάκχες» στην Έκφραση από το Γ΄ έτος της υποκριτικής

Ένα από τα πιο γνωστά έργα του Ευριπίδη, οι «Βάκχες», ανεβαίνει φέτος στη σκηνή της Έκφρασης από το Γ΄ έτος της υποκριτικής.

Με διάθεση πειραματισμού, εστιάζοντας στον λόγο και τη σωματική έκφραση, η ομάδα προσεγγίζει την αιματοβαμμένη τραγωδία των Βακχών, αναζητώντας διαύλους, με τους οποίους το θεατρικό κείμενο μπορεί να επικοινωνηθεί στο κοινό με ταυτόχρονα κλασικό αλλά και νεωτεριστικό τρόπο.
Το έργο ξεκινά με τον θεό Διόνυσο, ο οποίος καταφθάνει στην Θήβα, με έναν «θίασο» γυναικών, τις Βάκχες. Έρχεται για να τιμωρήσει το βασιλιά Πενθέα και όλους τους Θηβαίους, γιατί τολμούν να τον αμφισβητούν και να αρνούνται τη θεϊκή του υπόσταση. Ο Διόνυσος τρελαίνει τις Θηβαίες και ως μαινάδες τις στέλνει να κατοικούν στον Κιθαιρώνα, ενώ μεταμορφωμένος πείθει τον Πενθέα να πάει στο βουνό και να λάβει την τιμωρία του. Εκεί ξεκινά ένα παιχνίδι εξουσίας, όπου ο θύτης μετατρέπεται σε θύμα, και το αντίστροφο.
Η σκηνοθεσία, η διασκευή του κειμένου, η σκηνογραφία και η μουσική επιμέλεια είναι της Κατερίνας Βασιλείου. Παίζουν οι Θανάσης Λανάρης, Ιωάννης Τέλης, Βάσω Ζησίδη, Άρτεμης Τορουνίδη, Ντέμυ Τζουλάφη, Νατάσα Τσαμπά, Λίνα Μπότη, Σέβη Ευθυμίου και Άννα- Μαρία Κόκκινου.
Θα δοθούν τρεις παραστάσεις, την Πέμπτη 16 Μαΐου, στις 9.30 το βράδυ, και το Σάββατο 18 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα και στις 9.30 το βράδυ. Γενική είσοδος 5 ευρώ. Τηλέφωνα κρατήσεων 2651554505 και 6907500710.

Σχετικά άρθρα

«Βάκχες» του Ευριπίδη με καστ από «Σασμό»

Ηπειρωτικός Αγών

«Βάκχες» του Ευριπίδη με καστ από «Σασμό»

Ηπειρωτικός Αγών

Έριξαν αυλαία στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου οι «Βάκχες»