Πολιτισμός

Π.Μάλαμας: «Η μουσική είναι η γέφυρα που μας ενώνει με τους άλλους»

Λίγες ώρες πριν ανέβει στην μουσική σκηνή του πολυχώρου αγορά μαζί με τον Φώτη Σιώτη, για να παρουσιάσουν τα τραγούδια τους, αλλά κυρίως τα τραγούδια που αγαπάνε, ο Πέτρος Μάλαμας εξομολογείται τι σημαίνει η μουσική για τον ίδιο, πώς διαχειρίζεται τη σχέση με τον πατέρα του Σωκράτη και κατά πόσο οι προσωπικές σχέσεις τελικά εμποδίζουν ή όχι μια συνεργασία.

Είναι εύκολο κάνεις να παντρέψει τόσο διαφορετικά είδη μουσικής μεταξύ τους; Πώς σας ήρθε αυτή η ιδέα;
Η ανάγκη μας είναι να ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας και να αποκαλύπτουμε στο κοινό όσα ευρήματα θεωρούμε συγκινητικά. Μέσα από ετερόκλητα ακούσματα διαμορφωνόμαστε και έτσι μοιραζόμαστε τραγούδια ενδεικτικά της προτίμησής μας. Όσο συμβαίνει φυσικά, συμβαίνει κι εύκολα.

Η μεταξύ σας προσωπική σχέση, έχει επηρεάσει πότε την επαγγελματική σας κοινή πορεία;
Ναι, σίγουρα. Όπως κάνουμε παρέα, έτσι και παίζουμε. Περνάμε καλά στα παρασκήνια και αυτό βγαίνει προς τα έξω, κάπως έτσι λένε.

Ο ένας γιος του Σωκράτη Μάλαμα και ο άλλος χρόνια συνεργάτης του. Πώς διαχειρίζεστε αυτές τις «ταμπέλες»;
Αλήθεια είναι, δεν είναι ταμπέλα «φορεμένη», άρα είναι και αυτό κάτι που μας διατρέχει είτε πηγαίνουμε προς τα εκεί είτε πηγαίνουμε προς κάπου αλλού. Είναι μέγιστη επιρροή και για τους δυο μας.

Αν μπορούσατε να περιγράψετε με μια φράση τι εστί μουσική, ποια θα ήταν αυτή;
Η μουσική είναι η γέφυρα, που μας ενώνει με τους άλλους.

Info

Ο Πέτρος Μάλαμας και ο Φώτης Σιώτας εμφανίζονται στον Πολυχώρο Αγορά σήμερα Παρασκευή 5 Απριλίου, στις 9.30 το βράδυ. Τα εισιτήρια στην είσοδο κοστίζουν 8 ευρώ. Τηλέφωνο κρατήσεων 2651079855.

Σχετικά άρθρα

Άκυρο το live του Πέτρου Μάλαμα

Λεωνίδας Μπαλάφας στον Πολυχώρο Αγορά

«Πιάστηκα» με τον Κώστα Μαλιάτση στον Πολυχώρο Αγορά