Πολιτισμός

Γιορτάζοντας τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας

Μια δράση με τίτλο «Κόσμημα: Η αισθητική του σήμερα μέσα από τις τεχνικές του παρελθόντος», οργανώνει στο Μουσείο Αργυροτεχνίας το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Δύο σημαντικοί δημιουργοί, ο σχεδιαστής Δημοσθένης Παπαδόπουλος και ο τεχνίτης συρματερής Πέτρος Μαργιώλας, παρουσιάζουν την τέχνη της κοσμηματοποιίας από το σχέδιο μέχρι το τελικό αποτέλεσμα, παντρεύοντας τις τεχνικές του παρελθόντος με την αισθητική του σήμερα.
Η είσοδος στη δράση είναι ελεύθερη για το κοινό. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2651064065, καθημερινά, εκτός Τρίτης, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.
Ένα συναρπαστικό κυνήγι θησαυρού, που θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο τα κρυμμένα μυστικά της παράδοσής μας και αυτά που αποτελούν την ταυτότητά μας, διοργανώνει στο Μέτσοβο, με την ευκαιρία των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας, το Ίδρυμα Εγνατία Ηπείρου, σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ και την Παιδική Βιβλιοθήκη Μετσόβου, την Κυριακή 7 Απριλίου, από τις 10.30 το πρωί έως τη 1.30 το μεσημέρι.
Σημείο συνάντησης είναι η θέση Πευκάκια (δίπλα από το εστιατόριο Γαλαξίας) και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Δηλώσεις συμμετοχής, στο Ίδρυμα Εγνατία Ηπείρου είτε τηλεφωνικά (2651072315 και 2651038150) είτε με e-mail (eef@forthnet.gr ) μέχρι και την Πέμπτη 4 Απριλίου.
Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας, με τίτλο «Χειροτεχνικά Επαγγέλματα – Τοπικές Ταυτότητες», λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ευρώπη μεταξύ 1-7 Απριλίου.

Σχετικά άρθρα

Πασχαλινά εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

«Κεραμικά που ανθίζουν» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

«Οι νεκροί δεν μιλούν: Η Περίπτωση του Οδυσσέα Ανδρούτσου» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας