Πολιτισμός

Ζ. Ρούμπος: «Δεν κάνω κωμωδία, απλά και μόνο για να προκαλέσω»

Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Θεάτρου Έκφραση και μας κάνει για άλλη μια φορά να γελάσουμε μέχρι δακρύων, ο Ζήσης Ρούμπος μας αποκαλύπτει τι εστί «Πόζα μηδέν»… Με αφορμή την πρώτη του σόλο stand up comedy παράσταση, ο Ζήσης μας μιλά για την εμπειρία του στην τηλεόραση, το κατά πόσο το You Tube επηρεάζει τον χώρο της κωμωδίας και για το τι δε θα έθιγε ποτέ ο ίδιος επάνω στη σκηνή.

Παρόλο που είστε χρόνια στον χώρο της κωμωδίας, πρόκειται για την πρώτη σας σόλο stand up comedy παράσταση. Πως αισθάνεστε πρώτη φορά μόνος πάνω στη σκηνή;
Εξαιρετικά. Παρόλο που το stand up comedy είναι από τις πιο πρόσφατες ενασχολήσεις μου, είναι μεγάλη μου χαρά να κάνω τον κόσμο να γελάει, οπότε το απολαμβάνω.

Πόζα μηδέν… πείτε μας λίγα λόγια για την παράσταση
Ένας κωμικός μονόλογος, που μιλάει για την ανικανότητα μου να αποκτήσω πόζα στη ζωή μου. Κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό, όπως ανακάλυψα μεγαλώνοντας.

Γιατί πόζα μηδέν; Πως σας ήρθε αυτός ο τίτλος;
Αναφέρομαι στους πόζερους τύπους και πόσο δεν το είχα με την πόζα εγώ. Πόζα Μηδέν λοιπόν.

Η εμπειρία σας από την τηλεόραση τι γεύση σας έχει αφήσει; Θα σας ξαναβλέπαμε σε κάτι;
Φέτος ήμουν στην «Ελεύθερη σχέση» στο Open. Γενικά η επαφή μου με την τηλεόραση είναι μικρή, αλλά μου έχει αφήσει ωραία γεύση. Την αγαπάω πολύ, όπως και τον κινηματογράφο.

Το YouTube έχει εξελιχθεί σε εργαλείο, που το χρησιμοποιούν πια οι περισσότεροι κωμικοί για να προβάλλουν την δουλειά τους. Αυτό πιστεύετε ότι έχει βοηθήσει ή κι ότι άκριτα ο καθένας πια μπορεί να ανεβάζει βίντεο και να αυτοαποκαλείται κωμικός από τον «καναπέ» του;
Πρόκειται περί παρεξήγησης. Κωμικό περιεχόμενο στο youtube μπορεί να ανεβάσει ο οποιοσδήποτε. Από ένα βίντεο με το κατοικίδιο σου μέχρι αστεία σκετσάκια, που γράφεις και σκηνοθετείς ο ίδιος. Για να είσαι stand up κωμικός, πρέπει να παίζεις μπροστά σε ζωντανό κοινό.

Υπάρχει κάποιο κοινωνικό φαινόμενο ή κάποιος τομέας της ζωής που πιστεύετε ότι δε θα μπορούσατε να καυτηριάσετε με τίποτα μέσω του stand up;
Προσωπικά δεν ασχολούμαι καθόλου με επικαιρότητα ή πρόσωπα. Θέματα που προκαλούν, δε με ενδιαφέρουν. Δε θα έκανα ποτέ κωμωδία για κάτι, απλά και μόνο για να προκαλέσω. Μου αρέσει να διασκεδάζω τον κόσμο, μέχρι εκεί.

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με το είδος του stand up, μια που όταν ξεκινήσατε στην Ελλάδα δεν ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένο όπως σήμερα;
Η απόλυτη έκθεση στο κοινό, η πρόκληση του να δοκιμάζομαι συνεχώς χωρίς να λιμνάζω σε τετριμμένα αστεία, η ελευθερία του να αφηγούμαι δικές μου ιστορίες.

Ποιος είναι ο Ζήσης πίσω από τον stand up κωμικό Ρούμπο; Έχει διαφορά η περσόνα της σκηνής από τον πραγματικό σας εαυτό;
Η βασικότερη διαφορά είναι ότι στην κανονική ζωή ιδρώνω πολύ λιγότερο. Μάλλον επειδή έχει λιγότερα φώτα!

Info

Ο Ζήσης Ρούμπος έρχεται στη σκηνή του Θεάτρου Έκφραση σήμερα Πέμπτη, στις 9.15 το βράδυ, για να μιλήσει για θέματα που απασχολούν όλους μας, με τρόπο κωμικό. Είσοδος 12 ευρώ και 10 ευρώ στην προπώληση.

Σχετικά άρθρα

«Σούπερ Δύναμη» με τον Ζήση Ρούμπο

Ηπειρωτικός Αγών

Θέατρο Έκφραση- Υποδέχεται και πάλι τους σπουδαστές του

Ηπειρωτικός Αγών

Σεμινάριο υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού με τον Κωνσταντίνο Μπιμπή