Πολιτισμός

Mε το «Rejection» επιστρέφουν στο Stage οι Dirty Granny Tales

Πριν από ένα χρόνο, η Βρώμικη Γριά διηγήθηκε μπροστά σε ένα γεμάτο Stage, το Didi’s son. Φέτος, επανέρχεται και πάλι τον Μάρτιο, μετά την επιτυχημένη περσινή εμφάνιση, με το «Rejection», που για πολλούς θεωρείται ό,τι καλύτερο έχει παρουσιάσει.

Πρόκειται για ένα έργο εμπνευσμένο από τη ζωή του κατά συρροή δολοφόνου Ed Gein, η οποία έχει δώσει το ερέθισμα για τη δημιουργία διάφορων δολοφονικών χαρακτήρων στη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο, όπως o Norman Bates στο Psycho του Robert Bloch, που μετέφερε στην οθόνη ο Alfred Hitchcock, και ο Leatherface στην ταινία The Texas Chainsaw Massacre του Tobe Hooper.
Τα «σκοτεινά παραμύθια της βρώμικης γριάς» είναι ένας συνδυασμός ζωντανής ακουστικής μουσικής, κουκλοθεάτρου, χορού και animation projection με έντονες επιρροές από Tim Burton και The Residents, όπως επίσης και από Μάνο Χατζιδάκι, David Bowie, Black Metal, progressive psychedelic rock. Σύγχρονος χορός, που εντάσσει κούκλες και κινήσεις με κοστούμια, θυμίζοντας πολλές φορές Japanese Gothic Theater.
H ιστορία περιγράφει τη σχέση μιας αυταρχικής μητέρας με τον γιο της. Μια μάνα που δεν επέτρεψε στο παιδί της να νιώσει αγάπη από κανέναν εκτός από την ίδια. Ένα παιδί, που η μόνη του επαφή του με τον έξω κόσμο, ήταν μέσα από ένα μικρό παράθυρο.
Η σκηνοθεσία, το σενάριο, τα animation και η μουσική είναι του Σταύρου Μητρόπουλου, οι χορογραφίες της Εριφύλης Δαφέρμου, οι στίχοι του Hλία Παυλόπουλου, οι κούκλες είναι από το Merlin Puppet Theater και υπεύθυνος για τα φώτα είναι ο Αλέξανδρος Αλεξάνδρου.
Στον ρόλο του Mouldbreath (φωνή,κιθάρα, μαντολίνο) θα είναι ο Σταύρος Μητρόπουλος, στον ρόλο του Worm Eaten Vagus (πνευστά, δεύτερη φωνή, μπάσο) ο Θάνος Μητρόπουλος, στον ρόλο της Shake Teeth (πιάνο, δεύτερη φωνή) Χριστίνα Συριοπούλου και στον ρόλο του Heart Beat Zero (κρουστά, δεύτερη φωνή) ο Μιχάλης Κασβίκης. Στον χορό και τις κούκλες οι Eριφύλη Δαφέρμου, Σταύρος Ψυλάκης και Μαρίνα Τσαπέκου.
Το «Rejection vol II» των Dirty Granny Tales θα παρουσιαστεί στο Stage την Παρασκευή 8 Μαρτίου, με ώρα έναρξης στις 10.30 το βράδυ.
Τα εισιτήρια κοστίζουν 12 ευρώ στο ταμείο και 10 ευρώ το μειωμένο, το φοιτητικό και στην προπώληση από τα καταστήματα Γερμανός (απέναντι από Ρολόι), Giorgio (στοά Ορφέα) και Vision of Sound (Ν. Ζέρβα 78), τηλεφωνικά στο 11876 και ηλεκτρονικά μέσω viva.gr, και από όλο το δίκτυο μεταπωλητών της Viva.
Το εισιτήριο είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνει ποτό, ενώ η αγορά εισιτήριου δεν εξασφαλίζει θέση καθήμενου. Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 2651035370. Ανάλογα με την προσέλευση θα λειτουργήσει και ο εξώστης.
Το πρόγραμμα του Stage για τον Μάρτιο συνεχίζεται με τους Rotting Christ στις 16 Μαρτίου, μία παράσταση stand up με τους Λευτέρη Ελευθερίου και Αντώνη Κρόμπα στις 22 Μαρτίου και τους Μπλε+Georges Perin στις 30 Μαρτίου.

Κλήρωση προσκλήσεων

O Η.Α. κληρώνει δύο μονές προσκλήσεις για τους Dirty Granny Tales. Στέλνετε e-mail στο eisitirio@agon.gr με τα στοιχεία σας, γράφετε «για
Dirty Granny Tales» στο θέμα του mail, μέχρι την Παρασκευή 8 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν στο mail με το οποίο συμμετείχαν στην κλήρωση, για το πώς θα παραλάβουν τις προσκλήσεις τους.

Σχετικά άρθρα

Stage Ioannina- Αναστολή λειτουργίας έως 1η Μαΐου

Και μετά τις τζαμάλες… Στανίση

Δ. Υφαντής και Pagour Aman με χορούς κυκλωτικούς