Αίθουσα ΣύνταξηςΠολιτισμός

ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων – Με 14 παραστάσεις ο «Ερασιτεχνικός Μάιος»

Δεκατέσσερις παραστάσεις, τέσσερις εκ των οποίων από τις ομάδες του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου, θα παρουσιαστούν στον φετινό «Ερασιτεχνικό Μάιο» που ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα, 13 του μήνα.

Για μια ακόμη χρονιά, το θεατρόφιλο κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει δωρεάν μια πληθώρα παραστάσεων, που ανεβάζουν θεατρικές ομάδες σχολείων, συλλόγων και πολιτιστικών φορέων της περιοχής.
Το πρόγραμμα των παραστάσεων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, με τον πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων Γεώργιο Καψάλη να καλεί τους Γιαννιώτες να στηρίξουν τις παραστάσεις με την παρουσία τους, και να σημειώνει πως στόχος του Θεάτρου είναι και στο μέλλον, όπως συνέβη για πρώτη φορά στην παράσταση «Οι Δούλες» που ολοκληρώθηκε, να παρέχει ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στις παραστάσεις, δεδομένου ότι πλέον διαθέτει και τον αναγκαίο εξοπλισμό.

Στην Αθήνα το «801,5 μ.»

Στο μεταξύ, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων θα συνεργαστεί με το θέατρο «Τζένη Καρέζη» στην Αθήνα, όπου θα παρουσιαστεί το έργο «801,5m», μια παλαιότερη παραγωγή του Θεάτρου, με αναφορές στην υπόθεση του Β. Γιακουμάκη, για έξι παραστάσεις, στις 20, 21, 27, 28 Μαΐου και 3, 4 Ιουνίου.
«Η θεματική του έργου, που αναφέρεται στο τραγικό γεγονός που συνέβη στην πόλη μας, εξακολουθεί δυστυχώς να βρίσκεται στην επικαιρότητα. Καλούμε το κοινό να υποστηρίξει την πρωτοβουλία αυτή, που αναδεικνύει ένα σημαντικό θέμα, αλλά συγχρόνως προβάλλει και το θέατρό μας στο ευρύτερο κοινό των Αθηνών», σημείωσε ο κ. Καψάλης.

Εν αναμονή για τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή

Σε τακτική επαφή με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Πολιτισμού για την προκήρυξη της θέσης καλλιτεχνικού διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, βρίσκονται τόσο ο κ. Καψάλης όσο και ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας. Η εκτίμηση είναι ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία από την πλευρά των συναρμόδιων υπουργείων.
Τέλος, στις προτεραιότητες της διοίκησης του ΔΗΠΕΘΙ ενόψει του καλοκαιριού, είναι η καλοκαιρινή παράσταση, αλλά και η διοργάνωση του Θερινού Μαντείου στη Δωδώνη. «Θέλουμε να το αναβαθμίσουμε και να αποτελέσει πραγματικά εργαστήριο για όλους τους ενδιαφερομένους», σημείωσε ο κ. Καψάλης.

Σχετικά άρθρα

«Δούλες» για επτά ακόμη παραστάσεις και με μία συζήτηση

Συνέχεια παραστάσεων για τις «Δούλες»

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Ομάδων τον Μάιο