Αίθουσα ΣύνταξηςΠολιτισμός

«Ο Παπουτσωμένος Γάτος & ο Μάγος Αρρογκάντο» και αυτή την Κυριακή

Το θεατρικό έργο «Ο Παπουτσωμένος Γάτος & ο Μάγος Αρρογκάντο», βασισμένο στο κλασικό παραμύθι του Τζιοβάνι Φραντσέσκο Στραπαρόλα, παρουσιάζει η παιδική θεατρική σκηνή του Καλλιτεχνικού Σωματείου «Οι Αθεράπευτοι», για 4η καλλιτεχνική περίοδο.

Το έργο έχει παρουσιαστεί σε πολλές εκδοχές, οι γνωστότερες των οποίων είναι αυτές του Σαρλ Περώ, στη Γαλλία και των αδελφών Γκριμ, στη Γερμανία. Στην εκδοχή των «Αθεράπευτων», η ανθρωποποιημένη –στη μορφή του «Παπουτσωμένου Γάτου»– σοφία και εξυπνάδα του φτωχού μυλωνά κατορθώνει να υπερνικήσει την τρομοκρατία και την αλαζονεία του Μάγου Αρρογκάντο. Ως καταλύτης, δε λείπει και η δύναμη της αληθινής αγάπης ανάμεσα στον γιο του μυλωνά, τον Τριστάνο και την Πριγκίπισσα Μελισσάνθη, καθώς και ανάμεσα στον «Παπουτσωμένο Γάτο» και την Ψιψινέλα του!
Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Παππά, καθώς και η πρωτότυπη μουσική του έργου, που θα παίζεται ζωντανά επί σκηνής. Τα σκηνικά και τα κοστούμια έχει επιμεληθεί η Αγγελική Κουτσοθανάση.
Ερμηνεύουν οι Λευτέρης Βανούσης (Παπουτσωμένος Γάτος), Σπύρος Σιούτας (Μάγος Αρρογκάντο), Δημήτρης Τσιούρης (Τριστάνο), Βάσω Παναγή (Πριγκίπισσα Μελισσάνθη), Δημήτρης Παππάς (Βασιλιάς), Αγγελική Κουτσοθανάση (Βασίλισσα), Παρασκευή Ροντογιάννη (Ταβερνιάρισσα), Παναγιώτης Κόλλιας (Αυλάρχης), Μαρία Βαλαρούτσου (Ψιψινέλα), Κατερίνα Παπλιάκου, Βαρβάρα Βαράκα, Σοφία Στεφανοπούλου, Νίκη Παπανικολάου, Φίλιππος Παππάς και άλλοι σε διάφορους άλλους ρόλους.
«Ο Παπουτσωμένος Γάτος & ο Μάγος Αρρογκάντο» θα παρουσιαστεί για πέντε ακόμη παραστάσεις στο Θέατρο της Στοάς Ορφέα, τις Κυριακές 21 και 28 Απριλίου στις 11.30 το πρωί, το Σάββατο 18 Μαΐου στις 6 το απόγευμα και την Κυριακή 19 Μαΐου στις 11.30 το πρωί και στις 6 το απόγευμα.
Γενική είσοδος 8 ευρώ. Οικογενειακό 15 ευρώ (για δύο), 20 ευρώ (για τρεις), 25 ευρώ (για τέσσερις). Τηλέφωνα επικοινωνίας και κράτησης θέσεων 6981981067 ή 6981981058.

Σχετικά άρθρα

«Ο Παπουτσωμένος Γάτος & ο Μάγος Αρρογκάντο» από τους «Αθεράπευτους»

«Ο Καλός Άνθρωπος του Σε Τσουάν» από τους Αθεράπευτους

Ο Μολυβένιος Στρατιώτης & η Χάρτινη Μπαλαρίνα από τους «Αθεράπευτους»